Πολλοί γονείς αισθάνονται μπερδεμένοι σχετικά με το ποια από όσα λέει ή κάνει το παιδί τους μπορεί να θεωρηθεί λέξη στα πρώτα στάδια γλωσσικής ανάπτυξης.
Τελικά, τι μετράει ως λέξη κατά την κατάκτηση της γλώσσας;
Μιλάμε για τις βαθύτερες, πιο συναισθηματικές πτυχές της σχολικής ζωής που συχνά περνούν απαρατήρητες, αλλά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ακαδημαϊκή επιτυχία και την προσωπική ανάπτυξη του παιδιού.
Αν ονειρευόσασταν ένα ήσυχο παιδί αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε διότι ενεργητικό παιδί σημαίνει χαρούμενο παιδί.
Σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως πιστεύετε, ένα ατίθασο, ανήσυχο, δραστήριο παιδί υποδηλώνει ένα απολύτως υγιές παιδί. Μέσα από αυτή την απείθαρχη συμπεριφορά που συχνά ενοχλεί τους ενήλικες, τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους.
Πώς είναι να χρησιμοποιεί κανείς αναπηρικό αμαξίδιο; Πώς νιώθει όταν περπατά χωρίς να βλέπει, κρατώντας ένα λευκό μπαστούνι ή πώς είναι να σε οδηγεί ένας σκύλος τυφλών; Όσοι συμμετάσχουν στη βιωματική δράση «Νιώσε Διαφορετικός» θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στον ελάχιστο βαθμό όσα βιώνουν καθημερινά άτομα με αναπηρία κατά τις μετακινήσεις τους.
Φωνή στη νεολαία της περιοχής του θέλει να δώσει ο δήμος Αριστοτέλη, δρομολογώντας τη δημιουργία ενός τοπικού συμβουλίου νέων. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της συμμετοχής των νέων της περιοχής στη διαμόρφωση πολιτικών που αφορούν τη ζωή και το μέλλον τους στηρίζει τη δράση «Youth Council of Aristotle», που υλοποιείται από τον φορέα AristoTales μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, με εποπτεύοντα φορέα το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, και σε συνεργασία με τον φορέα «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων».
Τα παιδιά μεγαλώνουν μαθαίνοντας και ανακαλύπτοντας τον κόσμο γύρω τους. Εξερευνούν, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, δημιουργούν φιλίες και μαθαίνουν να συνεργάζονται. Σε έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες, αλλά και προκλήσεις οι σημερινοί έφηβοι πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός του σχολείου. Φαινόμενα όπως το bullying, η βία στο σχολείο ή ακόμη και online, η ενδοοικογενειακή βία στερούν από τους νέους την ελευθερία να εκφράζονται και να ζουν όσα τους αξίζουν χωρίς φόβο.
Τον Μάρτιο, η φωτορεπόρτερ Kiana Hayeri και η ερευνήτρια Mélissa Cornet παρακολούθησαν αυτό το πάρτι γενεθλίων στην Καμπούλ.
Για τη σειρά τους «No Woman’s Land», φωτογράφισαν γυναίκες σε όλο το Αφγανιστάν, καθώς οι Ταλιμπάν τις διέγραψαν όλο και περισσότερο από τη δημόσια ζωή.
Επικίνδυνες διαστάσεις φαίνεται να προσλαμβάνει η χρήση αλκοόλ από τους εφήβους στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες όλο και κατεβαίνει η ηλικία έναρξης, ενώ η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή το 93% δηλώνει ότι έχει εύκολη πρόσβαση στα οινοπνευματώδη ποτά. Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM και στην Τάνια Μαντουβάλου ο ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Σπύρος Μαζάνης, πλέον οι έφηβοι ξεκινούν το αλκοόλ από τα 12 και δυστυχώς, υπάρχουν γονείς που συνηθίζουν ακόμη και σε παιδάκια 4 και 5 ετών να τους προσφέρουν μπύρα ή κρασί, είτε για διασκέδαση, είτε για να θεωρηθεί ότι τα ανδρώνουν.
Η δράση Αναγνωρίζω – Προστατεύω δημιουργήθηκε από το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού με τη στρατηγική συνεργασία της Πειραιώς και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Η Neuralink του Elon Musk δήλωσε την Τετάρτη ότι έλαβε έγκριση για να ξεκινήσει την πρώτη κλινική δοκιμή στον Καναδά για μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να δώσει σε παράλυτα άτομα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές απλά με τη σκέψη.