Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε ένα κωφό παιδί να γίνει καλός/ή αναγνώστης/-στρια.

Οι νέοι γονείς είναι πάντα ένα υπέροχο και διασκεδαστικό θέαμα. Δεν μπορούν να κοιτάξουν τα παιδιά τους χωρίς να σχηματιστεί ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό τους και μια έκφραση τόσο μεγάλης υπερηφάνιας λες και το βρεφάκι τους είναι το μοναδικό βρέφος στην ιστορία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Ακόμα πιο απολαυστικές είναι οι εκφράσεις του προσώπου τους όταν συνομιλούν με το παιδί τους. 

Οι αριστερόχειρες είναι καλύτεροι στα ανώτερα μαθηματικά

Οι αριστερόχειρες είναι γενικά καλύτεροι από τους δεξιόχειρες στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων και όσο πιο δύσκολο είναι το πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερη είναι η υπεροχή των αριστερόχειρων, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη.

Εκδήλωση: Τυφλοκώφωση-Αφιέρωμα στην Helen Keller-Παρουσίαση βιβλίου

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και η Α.Μ.Κ.Ε. «Πρωτοπορία» διοργανώνουν εκδήλωση, με αφορμή την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τους τυφλοκωφούς (22-28 Ιουνίου) αλλά και τα 70 χρόνια από την επίσκεψη της Helen Keller στις 21 Νοέμβρη 1946, στον τότε Οίκο Τυφλών της Καλλιθέας.

Τα ακάλεστα παιδιά των πάρτι – Είναι κι αυτό μια μορφή βίας

Είναι αυτά τα παιδιά που συνήθως κάθονται στα τελευταία θρανία. Όχι για να κρυφτούν από τον δάσκαλο, αλλά για να γλιτώσουν από τα υποτιμητικά μάτια των μαθητών τους. Είναι αυτά που ποτέ δεν θα γίνουν η «ψυχή της παρέας», που δεν λένε τα καλύτερα αστεία, που δεν κάνουν αταξίες – όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί φοβούνται. Είναι τα πιο λιγομίλητα, τα πιο εσωστρεφή, ζουν σε έναν δικό τους, μαγικό κόσμο και όποτε έχουν προσπαθήσει να τον μοιραστούν με άλλους, έχουν πληγωθεί. Ο εσωτερικός τους ήλιος έχει συννεφιάσει και τα λουλούδια της καρδιάς τους έχουν τσαλαπατηθεί. Από τότε έχουν υψώσει τείχη για να προστατευτούν και όχι να απομονωθούν. Ωστόσο, έχουν πάθει, ό,τι παθαίνει κάποιος που υψώνει τείχη. Μένει μόνος του πίσω από αυτά και κλειδώνει τους άλλους, που κατά βάθος τους λαχταρά, απ’ έξω.

Μόλις κατασκευάστηκε το πρώτο water park στον κόσμο για άτομα με αναπηρία

Ένα νέο water park που ονομάζεται «Morgan's Inspiration Island» αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 17 Ιουλίου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. 

Κανονικά, αυτή η είδηση δεν θα ενδιέφερε κανέναν άλλον πέρα από τους κατοίκους του Τέξας και πιθανότατα δεν θα περνούσε ποτέ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Ωστόσο, το συγκεκριμένο Water Park έχει μία ειδοποιό διαφορά από όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε ποτέ εξ' ολοκλήρου για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, προβλήματα αναπηρίας ή κίνησης. 

Το Καρπενήσι άλλαξε και δείχνει τον δρόμο

Η διεθνής αναγνώριση της ανάπλασης του Καρπενησίου θέτει ένα ζήτημα τοπικής εμβέλειας στο μεγάλο κάδρο. Η πολεοδομική και αρχιτεκτονική βελτίωση των ελληνικών αστικών κέντρων είναι μέγεθος εφικτό και στόχος ρεαλιστικός. Και επιπλέον είναι ζήτημα υπερηφάνειας, τιμής και χρέους, για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες.

Ποινή φυλάκισης για γονείς που τάιζαν το μωρό τους μόνο με φυτικό γάλα

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε βελγικό δικαστήριο σε γονείς νεογέννητου που πέθανε από αφυδάτωση και υποσιτισμό επειδή για τέσσερις μήνες τρεφόταν αποκλειστικά με φυτικό γάλα. 

Στοιχεία-σοκ της UNICEF: Στην Ελλάδα 1 στα 4 παιδιά ζει σε πολυδιάστατη φτώχεια

Το 1 στα 5 παιδιά στις χώρες υψηλού εισοδήματος ζει σε σχετική εισοδηματική φτώχεια και κατά μέσο όρο το 1 στα 8 αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια.

Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση που δημοσίευσε το Ερευνητικό Κέντρο Innocenti της UNICEF.

Το πρώτο Oικολογικό Φεστιβάλ για παιδιά

Φεστιβάλ αφιερωμένο στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στο "1ο οικολογικό φεστιβάλ για παιδιά" μέσα από πρωτότυπες και εκπαιδευτικές δράσεις τα παιδιά θα γνωρίσουν την σημασία της "Οικολογίας" και του σεβασμού στο περιβάλλον. 

Βαθμολόγηση των γραπτών για εισαγωγικές εξετάσεις στα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να βαθμολογήσουν γραπτά μαθητών των εισαγωγικών εξετάσεων Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.iep.edu.gr/services/bkps/