Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Παίζουμε Swoosh Ball (ή Παράξενα παιχνίδια με παράξενα ονόματα)

Πριν από καιρό είδα στο πάρκο δύο πιτσιρίκια να παίζουν ενθουσιασμένα με ένα παράξενο (και χαζό κατά τη γνώμη μου) παιχνίδι: είχαν μια πλαστική μπάλα τύπου ράγκμπυ δεμένη με σχοινιά και τα τραβούσαν από τέσσερις πλαστικές λαβές, εναλλάξ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσα πολλή σημασία, αν και τα παιδιά φαινόταν να το απολαμβάνουν, μούσκεμα στον ιδρώτα. Προχθές το είδα σε υποκατάστημα μιας αλυσίδας καταστημάτων  και από περιέργεια και μόνο το πήρα και προσπάθησα να το παίξω. Βρήκα από το διαδίκτυο ελάχιστες πληροφορίες και σκέφτηκα άλλη μια –πιο εύκολη και καταλληλότερη για παιδιά με κάποια αναπηρία – εκδοχή του. 

Μεταπτυχιακά που ανοίγουν τις πόρτες της Ειδικής Αγωγής

Σε μια περίοδο όπου η ανεργία πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς το 30% και πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, οι μεταπτυχιακές σπουδές θεωρούνται περισσότερο από ποτέ αναγκαίες. Βέβαια ο απόφοιτος των ΤΕΙ ή των ΑΕΙ θα πρέπει να αναζητήσει ένα μεταπτυχιακό που θα δίνει προστιθέμενη αξία στο πτυχίο του άλλα θα έχει παράλληλα και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Ακολούθως θα παρουσιαστούν στοχευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν ακόμα μία εργασιακή διέξοδο εκτός από αυτή του πτυχίου. 

Προβολή: Πουέντ και σφυριά



Αρσάκεια – Αύξηση του ωραρίου λειτουργίας κατά μία διδακτική ώρα ημερησίως!

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, πιστή στον στόχο τής παροχής ποιοτικής παιδείας στους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων που εποπτεύει, καθιερώνει από το ερχόμενο σχολικό έτος 2013-2014 διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Σχολείων της όλων των βαθμίδων, κατά μία διδακτική ώρα ημερησίως.

Παιδική χοληστερόλη: έχει το παιδί μου χοληστερίνη;

Εάν έχετε παιδί σχολικής ή προσχολικής ηλικίας είναι σκόπιμο να εξετάσετε την χοληστερόλη του, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, για να δείτε εάν είναι εντός ή εκτός ορίων και αν είναι κληρονομικής ή όχι αιτιολογίας.

Η παραλία του Κ.Α.Α.Π. Βούλας ειδικά διαμορφωμένη και για ΑμεΑ

Η παραλία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας (Κ.Α.Α.Π.Β.) έχει διαμορφωθεί, και διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να είναι προσπελάσιμη και ασφαλής από ΑμεΑ. Στο χώρο αυτό παρέχουν τις υπηρεσίες τους δύο φύλακες, δύο εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και δύο ναυαγοσώστες. Τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στη θάλασσα χρησιμοποιώντας τσιμεντένιους διαδρόμους με αντιολισθητικές πλάκες και τρεις ξύλινες ράμπες.

(Not) Just Mums: O κύκλος των φωνών.

Δεν θυμάμαι πώς ξεκινάει πάντα, οι αφορμές καμια φορά μπορεί να είναι ότι το σχολικό μάς έχει ήδη χτυπήσει κουδούνι και ο Βάλτερ εκείνη την ώρα θυμάται να ολοκληρώσει τη ζωγραφιά του ή να ψάξει να πάρει μαζί του τα κορδελάκια που έχει μαζέψει από το προχθεσινό πάρτυ, ή ότι έχει κατεβάσει για δέκατη φορά όλα τα μαξιλάρια του καναπέ στο πάτωμα για να φτιάξει σπιτάκια συνήθως μπροστά από την πόρτα του μπάνιου ή της κουζίνας, ή ότι πειράζει τη Χλόη λόγω αυξημένου επίπεδου βαρεμάρας και της τραβάει όλη την ώρα το τσιμπιδάκι, δε ξέρω, άπειρα τέτοια θα συμβαίνουν σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογένειες με παιδιά.

Αίτηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές που είχαν συσταθεί σε συγκεκριμένα δημόσια ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία, προκειμένου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2013, θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο, το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Πηγή: ΕΣΑΜΕΑ

Παραμύθια στις σπείρες του Κοχλία

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης, προσκεκλημένος του Κοχλία Coffee Gallery στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιήσει δύο αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους στον φιλόξενο Πολυχώρο Πολιτισμού της Δυτικής Ελλάδας με τις αναρίθμητες σημαντικές εκδηλώσεις.
Κυριακή 7 Ιουλίου 2013