Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικο "χειροποίητο" στεφάνι

Πηγή
Φτιάξτε στο στεφάνι της φωτογραφίας χρησιμοποιώντας χαρτόνια σε δύο αποχρώσεις του πράσινου, κόκκινο χαρτί (ή πομ-πομ, βαμβάκι για τρισδιάστατη αίσθηση), ψαλίδι, κόλλα, μολύβι, κορδέλα και φυσικά το αποτύπωμα ενός -παιδικού κατα προτίμηση- χεριού. Οδηγίες θα βρείτε εδώ (στα αγγλικά, αλλά με τη συνοδεία φωτογραφιών ανα στάδιο). Καλή διασκέδαση!

1 στα 4 παιδιά πιστεύει ότι οι βοσκοί βρήκαν τη φάτνη με Google Maps

Ολοι γνωρίζουν και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά κάποια πράγματα που για κάποιους είναι δεδομένα, για τα νέα παιδιά είναι παντελώς άγνωστα.

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, αποδεικνύει οτι 1 στα 4 παιδιά δεν έχουν ιδέα τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα.

Συνεχίζουν τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές της Ειδικής Αγωγής που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι υποστελεχωμένες καθώς ο αριθμός των προσλήψεων μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί ικανός να καλύψει τα κενά.

«Beyond Gender Greece by VICE»: Ομοφοβία στην εκπαίδευση

Το VICE.COM παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στο netwix.gr την πρώτη ελληνική ιντερνετική LGBTQ σειρά μίνι ντοκιμαντέρ, που έρχεται αντιμέτωπη με τη συντηρητική και ομοβοφική Ελλάδα της κρίσης.
Δείτε την εκπομπή για την ομοφοβία στην εκπαίδευση, για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα.

Το Χαμόγελο του Παδιού είναι οικογένεια για 755 παιδιά

«Μου πρόσφερε αγάπη από τότε που πήγα μέχρι και τώρα, που είμαι φοιτητής στο δεύτερο έτος στην Πάτρα. Με πήρε στην αγκαλιά του και σήμερα είμαι υπερήφανος που ανήκω στην οικογένεια του Χαμόγελου του Παιδιού»: Με αυτά τα λόγια ευχαρίστησε ο Νόα, ένα από τα παιδιά του Οργανισμού, τους ανθρώπους που άνοιξαν την αγκαλιά τους στον ίδιο και στα υπόλοιπα 755 παιδιά που από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν μεγαλώσει κοντά στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατασχέθηκε η επιδότηση του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών

Η Εφορία ζητά από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) το ποσό των 250.000 ευρώ για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ. Φρόντισε μάλιστα να «τραβήξει» από τον λογαριασμό του ΚΕΑΤ τις 197.000 ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για τον Φόρο.

Ο Άη Βασίλης εξηγεί στη Θεσσαλονίκη την «επιστήμη των Χριστουγέννων»

Ενόψει του μεγάλου ταξιδιού του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Άη Βασίλης θα κάνει στάση τη Δευτέρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου θα εξηγήσει την «επιστήμη των Χριστουγέννων» μαζί με επιστήμονες του ΑΠΘ.

H Ακρόπολη των Αθηνών με 120.000 τουβλάκια Lego, πόλος έλξης για τα παιδιά

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους έγινε το πρωί η κατασκευασμένη με 120.000 τουβλάκια Lego Ακρόπολη σε όσους ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου η πολύχρωμη μακέτα παρουσιάζεται σε ειδική προθήκη.