Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Διδάσκοντας υπευθυνότητα μέσα από την φροντίδα των φυτών σε παιδιά με μειωμένη όραση.

Καθώς οι μαθητές με τύφλωση ή μειωμένη όραση προετοιμάζονται για τη μετάβασή τους στην ενήλικη ζωή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι κατέχουν τις δεξιότητες της καθημερινής ζωής που θα χρειαστούν. Συχνά εστιάζουμε στις συγκεκριμένες και μετρήσιμες δεξιότητες της καθημερινής ζωής, όπως στην προετοιμασία του γεύματος και στη διαχείριση των χρημάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες, λιγότερο απτές δεξιότητες, που οι μαθητές αποκτούν καθώς περνούν στην ενήλικη ζωή. Πολλές από αυτές τις λιγότερο απτές δεξιότητες είναι οι δεξιότητες που βάζουν τις βάσεις για μια ανεξάρτητη ζωή, καθώς και για επιτυχίες στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα.

Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2023 (ΓΕΛ)

Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2023 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου .

Νέο τεύχος "Νέος Παιδαγωγός online"

Αναρτήθηκε το 31o τεύχος - Ιουνίου 2022 - του διαδικτυακού εκπαιδευτικού περιοδικού "Νέος Παιδαγωγός online". Διατίθεται ελεύθερα για μεταφόρτωση στη διεύθυνση: http://neospaidagogos.online/

Το περιοδικό "Νέος Παιδαγωγός online" είναι το δικτυακό περιοδικό για τον παιδαγωγό του σήμερα. Σχεδιάστηκε κι υλοποιείται ως υποστηρικτική διαδικασία στο θεσμό του συνεδρίου "Νέος Παιδαγωγός". Λειτουργεί όμως αυτόνομα.

Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού θα καταγράφονται σε μια ειδική πλατφόρμα

Τίποτα πλέον δεν θα παραμένει στο σκοτάδι, αναφορικά με τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Σε μια ειδική πλατφόρμα θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά και θα κοινοποιούνται αυτόματα στις Αρχές.

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την τοποθέτηση διαδικτυακής πλατφόρμας για την αναστολή της παραβατικότητας και του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία με την ονομασία «Polifimos» υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Η νεά κούκλα της Barbie® σέβεται το περιβάλλον

Το Μέλλον του Ροζ είναι Πράσινο™: Η Barbie® παρουσιάζει τη νέα κούκλα Δρ. Jane Goodall κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ocean-bound πλαστικό πιστοποιημένο ως Carbon Neutral.

Η Mattel διευρύνει την γκάμα βιώσιμων προϊόντων της και μένει συνεπής στη δέσμευσή της για χρήση 100% ανακυκλωμένων, ανακυκλώσιμων ή πλαστικών βιολογικών υλικών στα προϊόντα και στις συσκευασίες τους έως το 2030.

Δημοτικά: Τι είναι οι «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι» που εντάσσονται στα σχολεία

Οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι θα περιλαμβάνουν δράσεις για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, το χορό, τη μουσική

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023, το νέο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου θα αναπτύσσεται σε τρεις ζώνες:

Ακούμε το άλμπουμ "Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδια - Αν σας τα τραγουδήσουμε" παρέα με τον Κώστα Παρίσση και την Κούλα Πανάγου

Ο Κώστας Παρίσσης και η Κούλα Πανάγου μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του πρωτότυπου και πολυσυμμετοχικού βιβλίου-CD που κυκλοφόρησε από την Μικρή Άρκτο για τα δικαιώματα των παιδιών με τίτλο "Τα δικαιώματά μας έγιναν τραγούδια - Αν σας τα τραγουδήσουμε".

Τα δικαιώματα του παιδιού, έγιναν τραγούδια από τα ίδια τα παιδιά, τραγουδήθηκαν από σημαντικούς έλληνες μουσικούς και ερμηνευτές και κυκλοφορούν πλέον σε μια καλαίσθητη έκδοση από τη Μικρή Άρκτο και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σύστημα πρόσβασης στην παραλία Βοτσαλάκια για άτομα με αναπηρία «Seatrac»

Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε και εφέτος στην πλαζ Βοτσαλάκια το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης «Seatrac», για άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα, προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση στην παραλία τους θερινούς μήνες.

Το σύστημα πρόσβασης «Seatrac» είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Έχει τοποθετηθεί δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα με το σύστημα «Seatrac» μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

Διαθέσιμη και σε Braille η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η ιστορία του Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού από το 1859 μέχρι σήμερα είναι πλέον διαθέσιμη στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille.

Την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία επιμελήθηκε η Εθελόντρια Σαμαρείτισσα- Διασώστρια, Καμπουρίδου Δήμητρα, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πλέον μιλάμε για την Κατάθλιψη- Μαρτυρίες πασχόντων που συγκλονίζουν

Εσωτερική πάλη, απομόνωση, αίσθημα αδυναμίας και ο φόβος του στιγματισμού, είναι μερικές από τις τραυματικές εμπειρίες που περιγράφουν τα τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης «Σπάμε την Προκατάληψη, Μιλάμε για την Κατάθλιψη».

«Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου πολεμώντας τους δαίμονές μου και προσπαθώντας να πείσω τον εαυτό μου να μείνω εδώ, να συνεχίσω να πολεμάω» περιγράφει η 42χρονη Ελένη. Μια λαβυρινθώδη κατάσταση αποτυπώνει και ο 54χρονος Γιώργος «η κατάθλιψη ήταν σαν βασανιστήριο. Με περιέβαλε συνεχώς ο φόβος και η ανησυχία σχεδόν για τα πάντα, και η θεραπεία που έπαιρνα δεν φαινόταν να λειτουργεί».

Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι τρέχουσες προκηρύξεις για συνοδούς και οδηγούς στα σχολικά λεωφορεία

Οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι για είναι για 10 μήνες.

Το ωράριο εργασίας των οδηγών αυτοκινήτων και συνοδών των μαθητών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου από 6:30 έως 9:00 και από 12:00 έως 17:00 για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και από 6:30 έως 17:00 για μία ημέρα την εβδομάδα.