Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Διάταξη θρανίων σε σχήμα L, ένας εναλλακτικός τρόπος διαρρύθμισης της σχολικής αίθουσας.

Η διάταξη των θρανίων σε ομάδες σχήματος L έχει πλεονεκτήματα τόσο για τους μαθητές όσο και για τον/την εκπαιδευτικό.

Όποιαν εκπαιδευτικό και αν ρωτήσετε «Ποια είναι η καλύτερη διάταξη καθισμάτων για μάθηση;» θα σας απαντήσει «Εξαρτάται…» και θα έχει δίκιο. Εξαρτάται από το τι και πώς μαθαίνουν οι μαθητές, πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και την δασκάλα τους, τα πραγματικά έπιπλα και τον διαθέσιμο χώρο και την ποικιλία των διαπροσωπικών δεξιοτήτων που διαθέτουν οι μαθήτριες/τες όταν περνούν από την πόρτα της τάξης.

Το παιδί βαδίζει στις μύτες των ποδιών – Πότε και γιατί να ανησυχήσουμε

Για ποιο λόγο ένα παιδί βαδίζει στις μύτες των ποδιών, κάνει δηλαδή tip-toe walking; Ο δρ. Δημήτρης Πετράτος, Παιδοορθοπεδικός και Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ εξηγεί τα πιθανά νευρολογικά αίτια που μπορεί να κρύβονται πίσω από το φαινόμενο της ιπποποδίας στα παιδιά και παρουσιάζει τις βασικές θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Εκουαδόρ: Τα πρώτα σκυλιά βοήθειας για τις επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι γεγονός

Δεν είναι μυστικό ότι η αγκαλιά ή τα χάδια σε έναν σκύλο μπορεί να μας ανακουφίσουν από την ένταση και το στρες. Τα σκυλιά είναι επίσης γνωστά για την ανακούφιση που προσφέρουν στους ανθρώπους σε περιόδους πένθους, δυστυχίας και μεγάλου άγχους.

Πρόεδρος Special Olympics Hellas: «Βγάλτε τα παιδιά από τα σπίτια σας» -Η σημασία του αθλητισμού στα άτομα με νοητική αναπηρία

Λίγο-πολύ, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει τον όρο Special Olympics, αλλά πόσοι γνωρίζουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται;

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas και πρέσβης ε.τ., Διονύσιος Κοδέλλας, εξηγεί μέσα από τη συνέντευξή του στο iefimerida, τη φιλοσοφία και τον σκοπό δημιουργίας τους, ενώ επίσης περιγράφει το σπουδαίο έργο του Κινήματος, το οποίο αγκαλιάζει παιδιά κι ενήλικες με νοητική αναπηρία.

ΑμεΑ: Επιπλέον 18 εκατ. ευρώ για τα vouchers σε δομές ΚΔΑΠ


Μαθητές σε ρόλο ρεπόρτερ στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα», λέει ο ποιητής, κι όταν το τελευταίο δεν ισχύει, τότε μεταμορφώνονται σε ρεπόρτερ και ρωτούν για να μάθουν.

Αυτό έπραξαν και με τη Δήμαρχο Καλαμαριάς, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, που βρέθηκαν στο γραφείο της Χρύσας Αράπογλου και της έθεσαν ως μελλοντικοί της συνάδελφοι στο λειτούργημα του δημοσιογράφου, μία σειρά ερωτημάτων.

Κ. Πατσάκης: Κλειδί η εκπαίδευση γονέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων

Την ανάγκη εκπαίδευσης γονέων και παιδιών για τους κινδύνους που ενέχει το διαδίκτυο, αλλά και κατάρτισης ενός πλάνου οριζόντιων δράσεων που θα υλοποιήσουν όλα τα υπουργεία και οι υπόλοιποι φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ των ανηλίκων αναδεικνύει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μέλος της επιστημονικής επιτροπής για τη βία ανηλίκων, Κωνσταντίνος Πατσάκης.

TikTok: Τι απαντά σε έρευνα της ΕΕ για παραβιάσεις προστασίας ανηλίκων

Σε εξέλιξή βρίσκεται έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τυχόν παραβιάσεις του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες από την εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το Tik Tok.

Η έρευνα θα εστιάσει «στην προστασία των ανηλίκων», «τη διαφάνεια της διαφήμισης», «την πρόσβαση στα δεδομένα για τους ερευνητές», καθώς και τους «κινδύνους που συνδέονται με το γεγονός ότι (η εν λόγω πλατφόρμα TikTok) έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι εθιστική» και με «τα επιβλαβή περιεχόμενα».

Ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση: Τα 22 έργα στις εκπ/κές και διοικητικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας

Σύμφωνα με τον στόχο 5 στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η ψηφιακή μεταρρύθμιση του συνόλου των εκπαιδευτικών και διοικητικών υπηρεσιών ΥΠΑΙΘΑ, η οποία στόχο έχει την ενδυνάμωση της ψηφιακής εμπειρίας για όλους τους εμπλεκόμενους, περιλαμβάνει 22 έργα σε 3 άξονες.

Παιδιά: Πρέπει να τα ρωτάμε πώς πέρασαν στο σχολείο;

«Πώς πέρασες στο σχολείο σήμερα;»: Δείτε γιατί είναι καλό να αποφεύγετε να κάνετε αυτήν την ερώτηση στα παιδιά και τι να ρωτήσετε αντ’ αυτού.

Οι περισσότεροι ενήλικες θέλουν να μετά τη δουλειά να «σβήσουν» όσα έγιναν και να χαλαρώσουν – το ίδιο ακριβώς ισχύει και τα για τα παιδιά.

Επιχείρηση «stop bullying» σε σχολεία και στέκια

Με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων και εν γένει «άγουρης» παραβατικότητας να έχουν πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας και να απασχολούν σε καθημερινή βάση την ειδησεογραφία, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει δημιουργώντας ένα νέο μπουκέτο εργαλείων και προαναγγέλλοντας το επόμενο διάστημα μια πολύ πιο συνολική παρέμβαση εν είδει εθνικής στρατηγικής. Η παρέμβαση κρίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως απολύτως απαραίτητη, με δεδομένη την οξύτητα του προβλήματος.

Ακατάλληλη η σχολή ΑμεΑ της ΔΥΠΑ στο Γαλάτσι: Λείπουν ράμπες, αναβατόριο ενώ το ασανσέρ χαλάει

Σε ένα παλιό και ακατάλληλο κτίριο, φιλοξενείται το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ για άτομα με αναπηρία στο Γαλάτσι, με τους καταρτιζόμενους με ειδικές ανάγκες να βιώνουν έναν γολγοθά καθημερινά για να μετακινηθούν.