Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κατασκευή: Χάρτινες νιφάδες

Πηγή: ftiaxto.gr
Μία εύκολη και οικονομική κατασκευή είναι οι χάρτινες νιφάδες. Πάρτε λευκά χαρτιά και ψαλίδια, βάλτε τη φαντασία σας και ξεκινήστε να φτιάχνετε τις νιφάδες σας! Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα χαρτιά ή ακόμη και να βάλετε τους μικρούς δημιουργούς σας να τα χρωματίσουν. Στο ftiaxto.gr υπάρχουν οδηγίες (με φωτογραφίες σε κάθε βήμα) για όσους δεν αισθάνονται την αυτοπεποίθηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι νιφάδα χιονιού και όχι δημητριακών! Μην ξεχνάτε: Κάθε νιφάδα είναι μοναδική!!!!!

Τα παραμυθοχωριά των Χριστουγέννων

Και φέτος επιστρέφει ο Αστερόκοσμος, το χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης, στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO, με ακροβατικά, παραστάσεις, παγοδρόμια, μηχανοκίνητα παιχνίδια, λούνα παρκ, χριστουγεννιάτικες γεύσεις και bazaar μικροδώρων, ροφήματα και γκλουβαϊν, μπάντες και χορωδιακά ακούσματα, κληρώσεις δώρων αλλά και μίνι συναυλίες. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει από θέατρο σκιών με τον Καραγκιόζη έως θεατρικές παραστάσεις, από επιδείξεις καλλιτεχνικού πατινάζ έως και χριστογεννιάτικη μουσική, αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Με δωρεάν Parking και 6 ευρώ εισιτήριο για όλα, οικογένειες, παιδιά και παρέες όλων των ηλικιών μπορούν να ζήσουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Πιστοποίηση αναπηρίας για τους υποψηφίους των πανελληνίων του 2014

Πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου
Εγκύκλιο για την πιστοποίηση της αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Η εγκύκλιος αφορά υποψηφίους τριών κατηγοριών όπως φαίνεται και στο κείμενο που ακολουθεί.

Νόμος για απαλλαγή από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων σε ΑμεΑ (ΚΥΑ)

Δημοσιεύουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει τη διαδικασία ιατρικής εξέτασης ατόμων με αναπηρίες για τη χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων βάσει του άρθρου 16 παράγραφος 1 του Ν. 1798/88 (ΦΕΚ 166/Α') με βάση ιατρικές γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Δημοσιεύτηκε στις 23/10/2013.

Στα γονίδια μας είναι «γραμμένες» οι καλές σχολικές επιδόσεις

Οι γενετικές επιρροές εξηγούν κατά σχεδόν 60% τις διαφορές μεταξύ των επιδόσεων των μαθητών στα διαγωνίσματα, ιδίως στα θετικά μαθήματα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS One

Ρουμανία: Αδέσποτοι σκύλοι "βοηθοί" για παιδιά με αναπηρία

Πρόγραμμα που ενθαρρύνει την εκπαίδευση αδέσποτων σκύλων ως “θεραπευτές” για άτομα με αναπηρίες ή νοητικά προβλήματα ή για ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας υλοποιεί το τμήμα της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης “Vier Pfoten” (Four Paws) στη Ρουμανία.

Πολυβιταμινούχα συμπληρώματα και παιδί

Ένα πολύ συχνό ερώτημα που τίθεται από πολλούς γονείς είναι το κατά πόσο ένα παιδί μπορεί ή πρέπει να παίρνει κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών, όταν η διατροφή του δεν είναι και πολύ σωστή.
Αυτό λοιπόν που θα πούμε είναι ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι απαραίτητα για τα παιδιά. Συστήνονται σε περίπτωση που υπάρχει επαναλαμβανόμενα ανεπαρκής κατανάλωση τροφίμων όπως φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Επιχείρηση» εντοπισμού χαρισματικών μαθητών

Μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των χαρισματικών μαθητών, των παιδιών με ιδιαίτερα ταλέντα και δεξιότητες που συχνά μένουν «αδιάγνωστα» στην εκπαιδευτική διαδικασία, βρίσκεται για πρώτη φορά σε εξέλιξη στη χώρα μας. Αφορμή είναι η ίδρυση του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, όπου το αντίστοιχο πρόγραμμα «τρέχει» από το 1979.