Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Προβολή: 10 δραστηριότητες αδρής κινητικότητας (με κολλητική ταινία)

 

Διαδικτυακά εργαστήρια από το ΘΕΑΜΑ Συμπεριληπτικό Θέατρο

Το ΘΕΑΜΑ Συμπεριληπτικό Θέατρο - Theama Inclusive Theatre έχει προγραμματίσει τρία διαδικτυακά εργαστήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος της Δημιουργικής Ευρώπης DIVA - Diversity, Inclusion and Visibility in Arts ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 1 - 10/05/2023 με συντονιστή τον Βασίλη Οικονόμου (Βασίλης Οικονόμου) με θέμα - Κοινωνικό Μοντέλο Αναπηρίας

Βραβείο σε μαθητές Δημοτικού για σύστημα προστασίας διαβάσεων τρένων

Για ένα καινοτόμο ρομποτικό σύστημα προστασίας διαβάσεων τρένων βραβεύτηκαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες της Ομάδας Ρομποτικής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Τιμήθηκαν με το Βραβείο Μαθητικής Καινοτομίας «Ιωάννης Παπαευσταθίου», που απονέμει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» σε μαθητές που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά για καινοτόμα έργα τους.

Πελαργός - Σύλλογος Φίλων της Μεικτής Οικογένειας: δυο ποιήματα ως αφορμή για συζήτηση για την συμπεριληπτική γλώσσα στα σχολικά βιβλία και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση

Από το χθες στο σήμερα: δυο ποιήματα ως αφορμή για συζήτηση για την συμπεριληπτική γλώσσα στα σχολικά βιβλία και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση

25/4/2023
Από την επιστήμη της ψυχολογίας γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν και κατανοούν τον κόσμο μέχρι το σημείο που αναπτυξιακά τους επιτρέπουν τα γνωστικά τους εργαλεία και οι ικανότητές τους. Άραγε ένα παιδί της Γ’ Δημοτικού που διαβάζει στην τάξη ή στο σπίτι από το σχολικό του βιβλίο ένα ποίημα για «νεγράκια» και για «αραπάκια», μπορεί να κατανοήσει το ποίημα σε σχέση με τον δημιουργό και τον χρόνο που γράφτηκε και πολύ περισσότερο την ακαταλληλότητα των λέξεων αυτών στο σήμερα;

6η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την 6η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, 11:30-13:30 και 18:00-20:00 στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Πανελλαδικές 2023: Σχολές ή Τμήματα με ένα ή δύο ειδικά μαθήματα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων 2023 και δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις για κάποια ειδικά μαθήματα.

Σχολές ή τμήματα με ένα ή δύο ειδικά μαθήματα

Σχέδιο αστικής προσβασιμότητας καταρτίζεται στη Μάνη

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) εκπονεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να δημιουργηθεί -σε επίπεδο δήμου- ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς τις βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Τένις Κωφών: Η Βασιλική Καλογεροπούλου στο Νο 2 του κόσμου-Στους «10» καλύτερους ο Σαμαρτζίδης

Δύο Έλληνες τενίστες που συμμετείχαν πέρυσι στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και αποτελούν τις ελπίδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωφών για διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωφών, βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις Κωφών.

Η Βασιλική Καλογεροπούλου, φιγουράρει πλέον στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης Κωφών σύμφωνα με τις λίστες που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη (25/4) η ICSD, αλλά σημαντική άνοδο σημείωσε και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, ο οποίος πλέον φιγουράρει στην πρώτη 10άδα. 

Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη παιδιών σχολικής ηλικίας: Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ενισχύσουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα παιδιά;

Η κοινωνικότητα είναι ένα εγγενές στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, η οποία ξεκινά με την ανάγκη για επαφή και επικοινωνία με τους άλλους αλλά εξελίσσεται και αλλάζει μορφές κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Αναφερόμενοι στην κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, εννοούμε την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους να δημιουργούν και να διατηρούν σχέσεις με τους άλλους, σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο που διανύουν. Αφορά στις δεξιότητες του παιδιού να αλληλεπιδρά επαρκώς με τους άλλους και να διαχειρίζεται κατάλληλα τις κοινωνικές καταστάσεις.

“Ο Τόνυ και ο κύριος Φόβος”: Ένα βιβλίο για τη διαχείριση ενός δύσκολου συναισθήματος που μπορεί να γίνει η δύναμή σου

“Ο Τόνυ και ο κύριος Φόβος” είναι ένα βιβλίο του Αντώνη Τσαπατάκη και της Έλενας Θωίδου, για τη διαφορετικότητα και τη διαχείριση ενός συναισθήματος που μπορεί να γίνει κίνητρο δύναμης.

Στα προ της πανδημίας επίπεδα επανήλθαν τα ποσοστά εμβολιασμών παιδιών-εφήβων

Στα προ της πανδημίας Covid-19 επίπεδα έχουν επανέλθει τα ποσοστά τακτικών εμβολιασμών παιδιών και εφήβων , τα οποία στη διάρκεια του lockdown, είχαν μειωθεί κατά 30 -40% λόγω της αδυναμίας πρόσβασης σε γιατρούς και κέντρα εμβολιασμών. Ωστόσο στη διάρκεια του 2020 αυξήθηκαν τα ποσοστά εμβολιασμών ενηλίκων έναντι της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου, γεγονός που ήταν από τις θετικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς λόγω της έλλειψης εμβολίου κατά του κορονοϊού οι ενήλικες προσπαθούσαν να προφυλαχθούν με αυτά τα εμβόλια.

Dentist Pass: Έξι μήνες ισχύ θα έχει η ψηφιακή κάρτα για παιδιά 6 -12 ετών

Το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας Dentist Pass, που δρομολογείται από το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί να καλύψει το «κενό» πεδίο της στοματικής υγείας των παιδιών και θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Το πρόγραμμα καλύπτει παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Ξεκινά στις αρχές Μαΐου με τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι γονείς θα αιτούνται την ψηφιακή κάρτα Dentist Pass. Για την έκδοσή της, ένας από τους δύο γονείς θα υποβάλει αίτηση μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ.

Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που υπέστη bullying από έξι συμμαθητές του, οι οποίοι φέρονται να του έδεσαν λαιμό και σώμα με πετονιά στις 31/3/2023.

Μιλώντας στην «Κ», ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε πως η οικογένεια μόλις κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του σχολείου «προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίζουν την ψυχική και σωματική ακεραιότητα του 15χρονου μαθητή».