Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Φάκελος «ιώσεις»: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι σχολικές αίθουσες με τα δεκάδες πιτσιρίκια αποτελούν το πιο εύφορο έδαφος για να μεταδοθούν οι ιώσεις. Μάθετε ποιες είναι, πώς να τις αναγνωρίσετε και πώς να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Άρνηση εγγραφής παιδιών με παθήσεις σε Παιδικούς Σταθμούς!

"Δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά, σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις του παρόντος άρθρου, απαγορευομένης απολύτως της εγγραφής παιδιών εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα. Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές ή ψυχικές παθήσεις, εγγράφονται στο Σταθμό εφόσον υπάρχει πιστοποίηση ειδικού γιατρού Κρατικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Ασφαλιστικού Οργανισμού ότι τούτο είναι ωφέλιμο για το παιδί, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα φιλοξενίας του παιδιού στο Σταθμό και εφόσον ο Σταθμός διαθέτει την αναγκαία υποδομή".

Peiramatistas στο ΝΟΗΣΙΣ

Ανακαλύψτε και εσείς ότι οι φυσικές επιστήμες μπορούν να είναι ευχάριστες και ψυχαγωγικές, σαν παιχνίδι! Αξιοποιήστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού και απολαύστε ένα Κυριακάτικο πρωινό στο ΝΟΗΣΙΣ. 

Κάθε Κυριακή και για 6 συναντήσεις, από τις 11.30 μέχρι τις 13.30 μια ομάδα 20 παιδιών παίζουν, πειραματίζονται με απλές διατάξεις, δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές και χειροτεχνίες, αποκτούν βιώματα και εμπειρίες που τους φέρνουν στο μαγικό κόσμο της επιστήμης, στο ΝΟΗΣΙΣ.

ΝΟΗΣΙΣ: Εργαστήρια ρομποτικής

"Hλιακό Σύστημα, έτος 2078.

Eιρήνη επικρατεί στη Γη αφού η τεχνολογία προσφέρει άφθονα αγαθά σε όλους τους ανθρώπους. Οι 2 μεγαλύτεροι εφευρέτες της RoboSpace, ο Buzz και ο Shreder είναι οι ήρωες της Γης αφού έχουν φέρει ευημερία σε ολόκληρο τον πλανήτη.Όταν μια μέρα το ραντάρ του Shreder δείχνει κίνδυνο: Ο Πλούτωνας ο πιο μακρινός πλανήτης - νάνος του ηλιακού μας συστήματος κινδυνεύει να χτυπηθεί από μετεωρίτες που θα αλλάξουν την τροχιά του. Αυτό σημαίνει καταστροφή! Για άλλη μια φορά ο Buzz και ο Shreder πρέπει να κατασκευάσουν μία επίλεκτη ομάδα και να ταξιδέψουν μέχρι τα βάθη του διαστήματος για να σώσουν την κατάσταση. Δεν μπορούν όμως να το κάνουν μόνοι. Χρειάζονται... εσένα!"

Σχόλιο: Α. Γαλδαδάς "Κόβοντας φλέβες στο σχολείο"

Γράφει ο Άλκης Γαλδαδάς

Το ότι ένας καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης έκοψε την Παρασκευή τις φλέβες του χεριού του μέσα στην τάξη πιστεύω πως θα έπρεπε να συζητιέται ακόμη και σήμερα και πάνω από όλα τα άλλα θέματα. Και όμως, στην ουσία ένα κείμενο που ήλθε από την Πάτρα γράφτηκε και το αναπαρήγαγαν σχεδόν τυπικά μερικοί άλλοι ιστότοποι. Με την τελευταία φράση να είναι: «ο καθηγητής πάει για απόλυση, όταν θα βγει από το νοσοκομείο». Μπορείς άνετα να μιλήσεις για μια αναισθησία που τρομάζει.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2014: το... εκκωφαντικό «The Tribe»

Εχοντας κερδίσει 3 βραβεία στην Εβδομάδα Κριτικής στις Κάννες, η τολμηρή ταινία από την Ουκρανία σόκαρε με την ενοχλητική «σιωπή» της πριν από λίγο, στην πρεμιέρα της στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Eνα αγόρι καταφθάνει στο νέο του γυμνάσιο - ένα οικοτροφείο για κωφά παιδιά στην Ουκρανία. Του συστήνεται όλο το νέο σύστημα: στολές, τάξεις, πειθαρχία, κοιτώνες. Και μία «κλίκα» νταήδων μαθητών με δραστηριότητες που ξεπερνούν τον εκφοβισμό των αδυνάτων παιδιών για τα ρούχα και το χαρτζηλίκι τους και τραμπουκισμούς που σπάνε τα όρια της καζούρας και τα σύνορα του προαυλίου: με προαγωγό έναν διεφθαρμένο καθηγητή (και στήριξη από έναν ιστό διαπλοκής που απλώνεται σε αστυνομία και κράτος), η συμμορία κλέβει, βανδαλίζει, εκβιάζει, ξυλοκοπά, εκδίδει τα κορίτσια του σχολείου σε περαστικούς από την πόλη νταλικέρηδες. Σταδιακά, το αγόρι κερδίζει εξουσία μέσα στη μαθητική συμμορία, ανεβαίνει στην ιεραρχία, ερωτεύεται ένα από τα κορίτσια. Μόνο που η βία που έχεις υποστεί, κάποια στιγμή πρέπει να κάνει τον κύκλο της.

Θες γάλα Θεσσαλονίκη;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: στέκεσαι μπροστά από τον αυτόματο πωλητή, βάζεις τα χρήματα στην υποδοχή, τοποθετείς το μπουκάλι κάτω από τη κάνουλα και φεύγεις έχοντας αγοράσει φρέσκο παστεριωμένο γάλα. Μάλιστα, έχεις την δυνατότητα να το κάνεις 24 ώρες το 24ωρο!