Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Γράφοντας με μαρκαδόρο υπογράμμισης

Ένα απλό κόλπο με μαρκαδόρο υπογράμμισης (highlighter) μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας στο γράψιμο.

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται στο γράψιμο ή έχει δυσγραφία, ίσως έχει κακό/δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα, δυσκολίες στην ορθογραφία και αδυναμία να εκφράσει τις σκέψεις του στο χαρτί. Μπορεί να δυσκολεύεται να ξαναδιαβάσει όσα γράφει. Μπορεί να κουράζεται εύκολα ή να αποφεύγει το γράψιμο γενικά.

Λειτουργία τού νεοσύστατου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βορείων Σποράδων

Ξεκινά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023  η λειτουργία τού νεοσύστατου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βορείων Σποράδων με έδρα τη Σκιάθο (ΦΕΚ Β 3896 - 20/08/21 102255/ΔΕ) με έδρα τη Σκιάθο, δίνοντας στους αποφοίτους του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Σκιάθου πρόσβαση σε σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής στο νησί.

Ο βασικός δεκάλογος κυβερνοπροστασίας για μαθητές και γονείς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Η επιστροφή στο σχολείο συμβολίζει μια νέα αρχή και παράλληλα είναι η ιδανική στιγμή για να προστατεύσει κανείς τις -ολοένα περισσότερες πλέον- ηλεκτρονικές συσκευές των παιδιών, φορητές ή σταθερές.

Μαθησιακή… ύφεση: Μαθηματικά και ανάγνωση τα δύο «θύματα» της πανδημίας

Σε μαθησιακά επίπεδα προ 30 ετών, φαίνεται ότι επιστρέφουν οι μαθητές του δημοτικού, σημειώνοντας εκπαιδευτική ύφεση σε ανάγνωση και μαθηματικά, γεγονός που θεωρείται συνέπεια της πανδημίας. Αυτό δείχνει επίσημη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για τις μελλοντικές γενιές.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ: Ξεκινούν οι εγγραφές με το voucher – Διαβάστε αναλυτικά πώς θα κάνετε τη διαδικασία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από την ΕΕΤΑΑ των δικαιούχων voucher.

Για την εγγραφή του ωφελούμενου παιδιού απαιτείται να εκτυπωθεί το voucher και να απευθυνθεί ο γονέας σε οποιαδήποτε αντίστοιχη σε υπηρεσίες Δομή της επιλογής του, πλησίον του τόπου κατοικίας του.

Ανθρωποειδή ρομπότ αξιολόγησαν με επιτυχία, την ψυχική υγεία παιδιών

Επιστήμονες στη Βρετανία έδειξαν για πρώτη φορά στον κόσμο ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να αξιολογηθεί η ψυχική κατάσταση των παιδιών. Μάλιστα φαίνεται πως ένα ρομπότ σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρνει να φέρει στο φως καλύτερα και από τους γονείς ή τους ειδικούς πιθανά ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών.

Μαρία Μοντεσσόρι: Ένα ποτάμι δε θα έφτανε ποτέ στη θάλασσα εάν δεν υπήρχαν οι όχθες

Από τη στιγμή που γεννιέται το παιδί, που κόβεται ο ομφάλιος λώρος, μπαίνει σε μια διαδικασία ανεξαρτητοποίησης. Πόσο έτοιμος είναι ο γονιός γι’ αυτόν το ρόλο; Πόσο για παράδειγμα είναι έτοιμος να δεχθεί ότι το πολυτιμότερο πράγμα που έχει στον κόσμο, δεν είναι κτήμα του, δεν είναι η προέκταση του εαυτού του, αλλά είναι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος που πρέπει να τον βοηθήσει να δομήσει την προσωπικότητά του; Η εκπαίδευση του παιδιού αρχίζει από την ώρα που γεννιέται, κι όσο πιο οργανωμένα γίνει αυτή η εκπαίδευση στο κομμάτι της συγκέντρωσης, της ανεξαρτησίας, των ορίων και στη διατήρηση και ανάπτυξη του εσωτερικού κινήτρου, τόσο πιο ομαλό κι εύκολο θα γίνει το πέρασμα στην ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης.

Βιβλίο μαγειρικής γραμμένο ειδικά για ασθενείς με νεόπλασμα

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θεωρεί ότι αυτό το εγχειρίδιο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση και την καθημερινή πρακτική των ογκολογικών ασθενών, κάτι που το καθιστά σημαντικό και απαραίτητο. Οι διατροφικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο διαφοροποιούνται τόσο με την πάροδο των θεραπειών όσο και από οργανισμό σε οργανισμό. Ωστόσο, είναι σχεδόν κοινός τόπος ότι, κατά τη διάρκεια της συμπόρευσης του ασθενούς με τη νόσο, οι διατροφικές απολαύσεις του, ακόμα και η καθημερινή σχέση του με την τροφή, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ενίσχυσης οικογενειών ορεινών περιοχών - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Άνοιξε χθες, 1 Σεπτεμβρίου 2022 και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Πύργος: Τι λέει ο 14χρονος που έπεσε θύμα bullying

Η εξομολόγησή του καθηλώνει. Τα λόγια του μαρτυρούν τον φόβο που αισθάνεται και τις μαύρες σκέψεις που πια περνούν καθημερινά από το μυαλό του.

Είναι ο 14χρονος που ξυλοκοπήθηκε δύο φορές τις τελευταίες μέρες από τα μέλη συμμορίας που συνεχίζει, όπως λέει, να τον απειλεί, να τον εκβιάζει και να τον έχει κάνει να χάσει τον ύπνο του.

Βρετανία: Eνεργειακή φτώχεια απειλεί τα παιδιά

Η ενεργειακή φτώχεια στη Βρετανία θα προκαλέσει "ανθρωπιστική κρίση" που θα πλήξει εκατομμύρια παιδιά, ενώ η εκτίναξη του κόστους διαβίωσης ενδέχεται να ωθήσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους στην απόλυτη φτώχεια, σύμφωνα με δύο έρευνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένοχος ο καθηγητής στη Λέσβο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθητριών του – Ποινή φυλάκισης 28 μηνών

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι γονείς των μαθητριών και των μαθητών, την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, να κριθεί ένοχος ο καθηγητής πληροφορικής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε μαθητές του και να καταδικαστεί σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Οι αποφάσεις της 7ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κατά την οποία συζητήθηκαν εκτός των άλλων τα κάτωθι θέματα:

1. Ορίστηκε ο κ. Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης ως ο Αρχηγός της Αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

2. Αποφασίστηκε ορισμός τεχνικών συμβούλων- παραολυμπιακών προπονητών στα αθλήματα του Στίβου, της Κολύμβησης, του Boccia και του Παρατριάθλου. Θα ακολουθήσουν ορισμοί και σε άλλα αθλήματα.