Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας αρνείται να φορέσει χειμωνιάτικα ρούχα.

Πολλοί άνθρωποι- παιδιά και ενήλικες- βρίσκουν τα χειμωνιάτικα ρούχα ενοχλητικά. Αλλά για τα άτομα με Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας (sensory processing issues) μπορεί να είναι πραγματική δοκιμασία. Τα παιδιά που έχουν υπερευαισθησία ή απτική αμυντικότητα, μπορει κυριολεκτικά να ουρλιάξουν αν βάλουν ρούχα που δεν τα αισθάνονται καλά. Τα ρούχα μπορεί να είναι πολύ στενά, πολύ ογκώδη, να τσιμπούν, να προκαλούν φαγούρα ή να είναι πολύ ζεστά. Και αυτό μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή ολόκληρης της οικογένειας πολύ δύσκολη. 

«Η βόλτα της καρδιάς μας» από το Σύλλογο Β.Ε. για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές»

Μια ξεχωριστή βόλτα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Με εκκίνηση από το Λευκό Πύργο και για ένα μόνο χιλιόμετρο, μικροί και μεγάλοι υποστηρικτές του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ» θα δώσουν το παρών γιορτάζοντας με τη συμμετοχή τους την Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά από γρίπη

Μέτρα πρόληψης, αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και αντιγριπικό εμβολιασμό των παιδιών που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου προτείνει η Θεανώ Γεωργακοπούλου, παιδίατρος-λοιμωξιολόγος υπεύθυνη τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων γρίπης στον παιδικό πληθυσμό. Χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς.

Χαμηλώστε τα ντεσιμπέλ λέει ο ΠΟΥ – Γιατί η ακοή των millenials κινδυνεύει

Μια ολόκληρη γενιά μουσικόφιλων βλάπτει την ακοή της, καθώς χρησιμοποιεί συσκευές αναπαραγωγής ήχου που δεν περιορίζουν την επικίνδυνη για την ακοή υψηλή ηχητική ένταση, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

H Eλλάδα πάσχει από δομές για τα παιδιά που έχουν θεραπευτεί από τον καρκίνο

Σημαντικό «κενό ενημέρωσης» σχετικά με τα “late effects” και τον έλεγχο της υγείας των αποθεραπευμένων παιδιών από τον καρκίνο στην ενήλικη ζωή τους, σημειώνει ότι υπάρχει, η κα. Μένια Κουκουγιάνη, που εκπροσωπεί την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Καρκινάκι

Λότα Κροκ: Η μικρή Ολλανδέζα που έγινε «δήμαρχος ποδηλασίας»

Η εννιάχρονη Λότα Κροκ από το Αμστερνταμ, δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς το ποδήλατό της. Ακόμη και στις χαοτικές -για τα ολλανδικά δεδομένα- ώρες αιχμής, εκείνη κυκλοφορεί με το ποδήλατό της και πέφτει πάνω σε εικόνες και καταστάσεις πολύ δύσκολες, ίσως και επικίνδυνες για ένα παιδί. Οπως το να βλέπεις ξαφνικά να έρχονται προς το μέρος σου τέσσερα διαφορετικά τραμ από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις. 

Δεν Είμαι Ρατσιστής, Αλλά...

Τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει δημοσιότητα η υπόθεση κατάληψης σχολείου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από τους μαθητές του, με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση συμμαθητή τους λόγω μαθησιακών δυσκολιών που ο ίδιος αντιμετωπίζει καθώς και «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» που του καταλογίζουν. Χαρακτηριστικό δε, είναι ότι η κατάληψη επικροτήθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ νομικά έχουν πλέον κινηθεί τόσο οι γονείς του μαθητή όσο και των συμμαθητών του, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα και κινητοποίηση των αρμόδιων διευθύνσεων.

Έρευνα: Οι έφηβοι που καπνίζουν μαριχουάνα κινδυνεύουν με κατάθλιψη

Η χρήση κάνναβης κατά την εφηβεία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης μετά την ενηλικίωση, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μία στις 14 περιπτώσεις κατάθλιψης σε άτομα κάτω των 35 ετών (το 7% αυτών των περιστατικών) θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν δεν είχαν κάνει χρήση κάνναβης σε μικρότερη ηλικία.

Η υπνική άπνοια στα παιδιά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξή τους

Η αποφρακτική άπνοια ύπνου δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή στα παιδιά, καθώς τα συμπτώματα υποβαθμίζονται γιατί μπορεί να αποδίδονται λανθασμένα σε θέματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Αμερικανικής Ένωσης Οστεοπαθητικής.

Τα παιδιά «ανακαλύπτουν» το σκι στον Ψηλορείτη

Ξεκίνησαν τα μαθήματα σκι για μαθητές Δημοτικών σχολείων, στον Λάκκο του Μυγερού, στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χιονιού. Το πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (F.I.S) υλοποιείται για πρώτη φορά, πιλοτικά, από την περιφέρεια Κρήτης και την Μ.Κ.Ο «Μαύρο Πρόβατο».