Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Πανελλαδικές εξετάσεις: Συμβουλές προς υποψηφίους

Αργότερα θα αρχίσουν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις λόγω των δύο εκλογικών διαδικασιών του Μαΐου, ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, με το άγχος και την αγωνία σταδιακά να κορυφώνονται. 

Πώς το "μυαλό του μωρού" μπορεί να συνδέσει τη μητέρα με το παιδί;

Πολλές γυναίκες λένε ότι γίνονται πιο ευαίσθητες συναισθηματικά και ξεχνούν πιο εύκολα κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης. Πλέον οι ερευνητές μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει ο λεγόμενος “εγκέφαλος του μωρού” και μάλιστα έχει και σκοπό.

Θεσσαλονίκη: Όχημα για τη μετακίνηση των ΑμεΑ τις ημέρες των εκλογών

Τη διάθεση ειδικού οχήματος για τη μετακίνηση των ΑμεΑ που το επιθυμούν προκειμένου να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 προγραμματίζει μέσω των υπηρεσιών του ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η μεταφορά θα γίνεται την Κυριακή 18 και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 και ώρες από 10:00 έως 19:00 σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6980778545.

3ο Σταυροδρόμι Γλωσσών και Πολιτισμών

Η Παιδαγωγική Σχολή (Π.Τ.Δ.Ε. & Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του Α.Π.Θ. και η ομάδα «Πολύδρομο» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: Ζητήματα Δι/Πολυγλωσσίας, Διαγλωσσικότητας και Γλωσσικών Πολιτικών στην Εκπαίδευση» που διοργανώνεται στις 30-31 Μαϊου 2014 στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Εσείς ξέρετε πόση ζάχαρη τρώει το παιδί σας;

Από τους πρώτους κιόλας μήνες της «γευστικής» του ζωής, το μωρό μπορεί και αναγνωρίζει τις γλυκές γεύσεις και μεγαλώνοντας αρχίζει να τις λατρεύει. Ξέρετε όμως, στ’ αλήθεια, πόση ζάχαρη τρώει το παιδί σας και ποιες αλήθειες και ψέματα κρύβονται πίσω από την ένοχη αυτή απόλαυση; Απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για την πρώτη μας αυτή γλυκιά απόλαυση.

Μαθαίνουμε γλώσσες υποτιτλίζοντας και μεταγλωττίζοντας ταινίες: Η πλατφόρμα ClipFlair

Ενθάρρυνση, ενεργητική συμμετοχή, αυθεντικές καινοτόμες δραστηριότητες, είναι λέξεις-κλειδιά στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Και όσοι καθηγητές χρησιμοποιούμε ταινίες, ντοκιμαντέρ, ειδήσεις ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό στην τάξη, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να βρούμε δραστηριότητες που να εμπλέκουν ενεργά τους μαθητές.

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Εισαγωγής στις Αρχές της Πληροφορικής και της Μαθηματικής Λογικής για παιδιά Γ' έως ΣΤ' Δημοτικού

To Μουσείο Ηρακλειδών, σε συνεργασία με τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε (www.why.gr), διοργανώνουν κύκλο εργαστηρίων με θέμα:

Α) Εκπαιδευτική Ρομποτική σε Προγράμματα της Lego Education και

Β) Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Εισαγωγής στις Αρχές της Πληροφορικής και της Μαθηματικής Λογικής

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές από 1 έως 29 Ιουνίου 2014 στις αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, σε τέσσερις συναντήσεις τρίωρης διάρκειας η καθεμία και απευθύνονται σε παιδιά από Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού. Στo εργαστήρι θα χρησιμοποιηθεί το Βασικό Πακέτο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Lego Mindstorms EducΑtion NXT-EV3.

Ολο και περισσότερα παιδιά ζητούν βοήθεια για τα προβλήματα αλκοολισμού των γονέων τους στη Βρετανία

Ο αριθμός των παιδιών από τη Βρετανία που τηλεφωνούν στη μη κυβερνητική οργάνωση Childline για να εκφράσουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα αλκοολισμού και εθισμού στα ναρκωτικά των γονιών τους έχει διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα ενός έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Οργάνωση για την Πρόληψη της Βίας κατά των Παιδιών (NSPCC).

Καλοκαιρινό πρόγραμμα από το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου

To καλοκαίρι τα «μεγαλώνει» τα παιδιά στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου

To καλοκαίρι τα μεγαλώνει τα παιδιά… έλεγαν οι παππούδες μας και στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα δημιουργήθηκε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 11 ετών με στόχο να ανακαλύψουμε τί σημαίνει αυτό το «μεγαλώνει».