Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πώς επηρεάζει η νηστεία την υγεία

Η νηστεία της Σαρακοστής ρίχνει την ολική και την κακή χοληστερίνη το ίδιο αποτελεσματικά με τα φάρμακα, ενώ μειώνει το σωματικό βάρος και καταπολεμά την κατάθλιψη.

Αυτό δείχνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, από τους επιστήμονες Κατερίνα Σαρρή, Νικόλαο Τζανάκη, Μανώλη Λιναρδάκη, Γεώργιο Μαμαλάκη και Αντώνη Καφάτο.

Μικροί και μεγάλοι παίζουν στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Εδώ η Αθηνά... Εκεί η Αθηνά... Πού είναι η Αθηνά;» Το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθ΄ όλα νόμιμο, θα παίζεται από τους μικρούς επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης από αυτό το Σάββατο χάρις στην εφαρμογή του νέου προγράμματος προσέλκυσης του κοινού «Μια μέρα στο Μουσείο».

Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας. Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα (International Weekfor Respecting Childbirth – IWRC) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Μάιο.

Σταμάτης Κραουνάκης:«Δίνω το οικόπεδό μου στο Κορωπί για τα παιδιά»

«Είμαι ευχαριστημένος, χορτασμένος, μου τα έχει δώσει όλα ο Θεός.Και έτυχε να έρθει τώρα στα χέρια μου αυτή η ιδιοκτησία που πήραμε κομματάκι κομματάκι με οικονομία». Σε μια εποχή που όλοι αναζητούν αγωνιωδώς οικονομικούς πόρους ακούγεται μάλλον περίεργο κάποιος να διαθέτει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του για να παίζουν τα παιδιά. «Δεν είναι από φιλανθρωπία αλλά από πίστη» λέει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ποδοσφαιρική Ομάδα της Φλόγας

Η ποδοσφαιρική Ομάδα της Φλόγας διοργανώνει σειρά αγώνων με ομάδες παλαιμάχων μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων, αλλά και με ερασιτεχνικές ομάδες από το χώρο των επαγγελματιών του θεάματος, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής.