Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

7 συμβουλές για τις ομαδικές εργασίες στο σχολείο και τα παιδιά με δυσκολίες στις κοινωνικές δεξιότητες.

Από το να διακόπτουν του άλλους ενώ μιλάνε μέχρι να αισθάνονται απομονωμένα, τα παιδιά με δυσκολίες στον κοινωνικό τομέα συχνά δυσκολεύονται όταν πρέπει να εργαστούν σε ομάδες με τους συμμαθητές τους.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει βασικές δυσκολίες.

Απορρίπτουν ελληνικές οικογένειες , υιοθεσίες ή αναδοχή, προσφυγόπουλων και ασυνόδευτων παιδιών

Περιορισμένο ενδιαφέρον γονέων για την υιοθεσία ασυνόδευτων παιδιών, κενά στην εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών πεδίου, υποψήφιων αναδόχων και βιολογικών γονέων, αλλά και σύγχυση για τις διαφορές αναδοχής και υιοθεσίας, συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται στη διαδικασία αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μουσική από φρούτα και λαχανικά παράγουν στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου


Σε πλήκτρα ενός πιάνου έχουν μετατραπεί ένα πράσινο μήλο, ένα πορτοκάλι, μια κόκκινη πιπεριά και δυο μπανάνες. Τα φρούτα και τα λαχανικά παράγουν μουσική με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής πλακέτας με την ονομασία «Arduino», μία πλακέτα «ανοικτού κώδικα».

Γυναικεία υπόθεση τα φετινά βραβεία JA startup

Για 8η χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία του φοιτητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας & καινοτομίας «JA Start Up 2022». Όπως επεσήμανε ο κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης, μέλος της κριτικής επιτροπής και Managing Director της Manpower Greece, «ήταν συντριπτική η πλειοψηφία» των γυναικών που συμμετείχαν, αλλά και που αναδείχθηκαν στις κορυφαίες θέσεις. Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 9 συμμετέχοντες των 3 ομάδων που κέρδισαν τα τρία πρώτα βραβεία με τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα, οι 7 ήταν φοιτήτριες. «Ο διαγωνισμός αυτός σας μαθαίνει να εργάζεστε ομαδικά, να ξεπερνάτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, σας εμπνέει να καινοτομείτε, να δημιουργείτε τις δικές σας ιδέες» είπε ο κ. Καζαντζίδης απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες των 10 φιναλίστ ομάδων.

Οι προκλήσεις της Παιδείας: Μορφωμένοι εκπαιδευτικοί αλλά χωρίς δεξιότητες, χαμηλές επιδόσεις μαθητών

Τις κύριες προκλήσεις όσον αφορά το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης της Ελλάδας υπό το πρίσμα των στόχων σε επίπεδο ΕΕ του στρατηγικού πλαισίου του ευρωπαϊκού χώρου εκπαίδευσης και άλλων συναφών δεικτών, περιγράφει η Κομισιόν σε ειδικό παράρτημα του πακέτου εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Μαθήματα ζωής από τον μικρό Λέανδρο που σήκωσε στο πόδι την Τούμπα

Ο μικρός Λέανδρος, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή του, βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ και μας υπενθύμισε ότι όσα εμπόδια και αν παρουσιάζονται στον δρόμο μας, πρέπει να συνεχίζουμε να πολεμάμε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι για τις παιδικές κατασκηνώσεις - από σήμερα οι ενστάνσεις

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι προσωρινοί πίνακες αποκλειομένων του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2022 στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.oaed.gr. Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων από σήμερα στις 10 π.μ. μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 15:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

Με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή αντιμετωπίζεται το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων από τον τόπο διαμονής τους στο Σχολείο φοίτησης με δαπάνες των οικείων Περιφερειών.

Επίσης, με την τροπολογία διευκρινίζεται ότι δαπάνες των Περιφερειών που έχουν διενεργηθεί για τη μεταφορά μαθητών Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων κατά τα σχολικά έτη 200-2021 και 2021-22 , θεωρούνται νόμιμες.

Κολύμβηση στα σχολεία: Απόφαση για τον προγραμματισμό του μαθήματος

Εγκύκλιο για τον προγραμματισμό του μαθήματος κολύμβησης σχολικού έτους 2022-2023, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο μάθημα Φυσικής Αγωγής, των μαθητών/τριών της Γ ́ και όπου δύναται και της Δ ́ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας σχολικού έτους 2022-2023, καλούνται από το υπουργείο Παιδείας οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Συντονιστές Κολύμβησης, όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για:

Εκθεση 1ου Ειδικού Σχολείου ΔΑΔ Λάρισας: Εγκαινιάστηκε κι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση με τίτλο “Ισορροπίες” του 1ου Ειδικού Σχολείου για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 το απόγευμα, στο αίθριο του ισογείου, της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα. 

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας και στόχο έχει να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προβληματισμό του κοινού σχετικά με ζητήματα διαφορετικότητας και ταυτότητας. 

Διάθεση του γυμναστηρίου προς άθληση όλων των ωφελουμένων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Η Κεντρική Υπηρεσία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα) διαθέτει το γυμναστήριό του προς άθληση όλων των ωφελούμενων του κέντρου, μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών, καθημερινά από την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρες 09:30-17:30, με την εποπτεία των καθηγητών φυσικής αγωγής του Κέντρου μας.

Τι ισχύει για τη συνταγογράφηση φαρμάκων - εξετάσεων σε ανασφάλιστους - Οι εξαιρέσεις για ΑμεΑ και χρόνιους πάσχοντες

Μετά από πολύ μεγάλη πίεση και αγώνα της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων μελών της αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν.4865/2021, που αφορά στην υποχρεωτική συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας, οι ενέργειες απέδωσαν εντέλει καρπούς και δικαίωση.

Μπότσια: Πρωταθλητής Ελλάδος για 19η φορά ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Για 19η φορά στην καριέρα του αναδείχτηκε Πανελληνιονίκης ο Ελληνας Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ΒC3) στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπότσια που διεξάγεται αυτό το τριήμερο (3-5/6) στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας στο Περιστέρι.

ΗΠΑ: Ανοίγει και πάλι το εργοστάσιο της Abbott που συνδέεται με την έλλειψη βρεφικού γάλακτος

Η αμερικανική επιχείρηση Abbott Laboratories ανακοίνωσε σήμερα πως άνοιξε και πάλι το εργοστάσιό της που παράγει βρεφικό γάλα στο Στέρτζις του Μίσιγκαν - ένα βήμα προς την άμβλυνση της οξείας έλλειψης βρεφικού γάλακτος στη χώρα.