Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

"Πάρε με όταν φτάσεις..."

 

Eco Signs: “Από τα Απορρίμματα στο Θησαυρό: Σχέδια Μαθημάτων Ανακύκλωσης για Κωφούς και Βαρήκοους Μαθητές Νηπιαγωγείου”

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ “Από τα Απορρίμματα στο Θησαυρό: Σχέδια Μαθημάτων Ανακύκλωσης για Κωφούς και Βαρήκοους Μαθητές Νηπιαγωγείου”, με ακρωνύμιο Eco Signs και κωδικό 2022-1-EL01-KA210-SCH-000082710. 

Γονείς: Αφήνετε το κινητό να κάνει babysitting στο παιδί; Δείτε που οδηγεί αυτή η τακτική

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού θεωρούνται κρίσιμα για την ανάπτυξή του και τις διαφορετικές της πτυχές. Γι’ αυτό και οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις επιλογές που κάνουν. Μια νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Acta Paediatrica, διερεύνησε μία από αυτές, που σχετίζεται με τον χρόνο που τα νήπια περνούν μπροστά από μια οθόνη.

Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού "Μειώνω το Οικολογικό μου Αποτύπωμα στο Σπίτι και στο Σχολείο"

Από χάκερ...στέλεχος κυβερνοασφάλειας που διδάσκει σε παιδιά - Η ιστορία του Γιάννη

Νεαρός χάκερ, ο οποίος είχε συνελήφθη στα 15 του καθώς έμπαινε σε συστήματα ασφαλείας υπουργείων και άλλων δημόσιων φορέων, διδάσκει και συμβουλεύει σήμερα ανηλίκους που έχουν κάποια ποινική εμπλοκή, μέσω ενός νέου προγράμματος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μαθητές από Θεσσαλονίκη & Κιλκίς υψώνουν ασπίδα προστασίας από τις πυρκαγιές με ένα έξυπνο δέντρο

Ασπίδα προστασίας απέναντι στις πυρκαγιές υψώνουν οι μαθητές δύο σχολείων της Βόρειας Ελλάδας -του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς και του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθητική Εικονική Επιχείρηση του Junior Achievement Greece συγκρότησαν την PYRASPIS και δημιούργησαν ένα τεχνητό δέντρο- φύλακα από τις δασικές πυρκαγιές, έναν πυροσβέστη με τεχνητή νοημοσύνη.

Το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Προτεραιότητα του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη αποτελεί το ζήτημα της σχολικής στέγης και των υποδομών της, κάποιες από τις οποίες «κληρονομήσαμε» χωρίς καμία αντίστοιχη μέριμνα για την χρηματοδότησή τους από την πολιτεία, όπως είναι η υπόθεση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας.

Η Φλόριντα «παγώνει» το νομοσχέδιο για την προστασία του «αγέννητου παιδιού», μετά τις αντιδράσεις στην Αλαμπάμα

Οι κοινοβουλευτικοί της Φλόριντα στις ΗΠΑ ανέστειλαν τη διαδικασία για την υιοθέτηση νομοσχεδίου που θα παρείχε προστασία στα «αγέννητα παιδιά», αλλά ενδεχομένως θα έπληττε τις κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην πολιτεία, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Αλαμπάμα, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα Washington Post.

Υδροκέφαλος σε παιδιά: Τι είναι και ποια είναι τα συμπτώματα;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει στο πλαίσιο της φυσιολογικής λειτουργίας του, εγκεφαλονωτιαίο υγρό (ΕΝΥ). Είναι γνωστό ότι το ΕΝΥ έχει πολλαπλές λειτουργίες, όπως άνωση, προστασία του εγκεφαλικού παρεγχύματος από κραδασμούς, βιοχημική και ανοσολογική δράση.

Ουζμπεκιστάν: 23 άτομα στη φυλακή για τον θάνατο παιδιών από σιρόπι για τον βήχα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 23 άτομα στο Ουζμπεκιστάν, τα οποία κατηγορούνται για το θάνατο 68 παιδιών από μολυσμένο σιρόπι για τον βήχα.

Τα 23 άτομα, στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας που διένειμε το σιρόπι για τον βήχα, κρίθηκαν επίσης ένοχα μεταξύ άλλων και για φοροδιαφυγή, πώληση υποβαθμισμένων ή παραποιημένων φαρμάκων, κατάχρηση εξουσίας, αμέλεια, πλαστογραφία αλλά και δωροδοκία.

Χίος: «Οδύσσεια» η προσπάθεια μιας μαθήτριας δημοτικού να φτάσει στο σχολείο της

Στη Χίο, μαθήτρια του δημοτικού σχολείου της Βολισσού, η οποία πηγαινοέρχεται εκεί από την Κατάβαση, μένει χωρίς μεταφορικό μέσο επιστροφής το μεσημέρι από το σχολείο στο σπίτι.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Βολισσού, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας τα τελευταία χρόνια το σχολείο έχει χάσει πολλούς μαθητές.