Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Βρες το χρώμα σου… στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Μια ανάσα πριν την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας που θα οργανωθεί παράλληλα σε 100 σχεδόν Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, κι έχει τίτλο «Βιβλιοθήκη ένας κόσμος πολύχρωμος», μικροί – μεγάλοι γινόμαστε μια παρέα και οργανωνόμαστε για να περάσουμε στη Βιβλιοθήκη ένα συναρπαστικό, πολύχρωμο καλοκαίρι. 

Όταν έκλαψε ο Μαρωνίτης

Ήταν μια ψυχική ανάταση για όλους μας. Ένα ξέφωτο μέσα στην καταχνιά. Τον τελευταίο καιρό έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε για μίζες και σκάνδαλα, να βλέπουμε μούντζες, να ακούμε δηλητηριώδη σχόλια. Η Θεσσαλονίκη τίμησε στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, σε μια συγκινητική εκδήλωση, τον Δ. Ν. Μαρωνίτη. Οι πανεπιστημιακοί ανέλυσαν το έργο του, μίλησαν για τον «καλύτερο ομηριστή που είναι και καλύτερος μεταφραστής».

Το κόστος εμπόδιο για την επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα

Το κόστος αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο για τη συμμετοχή των εργαζομένων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «κίνητρα και εμπόδια συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου μάθηση», που διεξήγαγαν το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Πρόγραμμα εξετάσεων και εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 15 Ιουνίου μέχρι και 22 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.

Έγκριση εγκατάστασης λογισμικού για δυσλεκτικούς μαθητές

Διαβάστε  το με Α.Π. Φ.15/366/67423/Γ1/17-05-2013 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΠΑ / Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. / Τμήμα Α΄, σχετικά με την έγκριση εγκατάστασης λογισμικού για δυσλεκτικούς μαθητές σε σχολεία της επικράτειας (έως 10).

Πρόσωπο: Γεωργία Γερογιάννη

«Ο ποιητής είναι κατώτερος από το ζωγράφο στην απεικόνιση ορατών πραγμάτων και πολύ κατώτερος από το μουσικό στην έκφραση αόρατων πραγμάτων».

«Η κυρία με την ερμίνα», προσωπογραφία της Cecilia Galerani, 1490. Εργο του αναγεννησιακού πολυεπιστήμονα Λεονάρντο ντα ΒίντσιΜια από τις αθάνατες ρήσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αυτής της ιδιοφυούς προσωπικότητας και αρχετυπικής μορφής του Ουμανισμού. Εμβληματική φυσιογνωμία που συγκινεί τη γλύπτρια Γεωργία Γερογιάννη, η οποία παρά τα προβλήματα όρασης δημιουργεί το δικό της καλλιτεχνικό σύμπαν.

Πρόσκληση για παρουσίαση καινοτόμων ή αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (ημερίδα ΠΕΕΠ)

Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών, διοργανώνει την 4η Ημερίδα Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, ομάδες εκπαιδευτικών και εργαζόμενοι στο χώρο της ειδικής αγωγής διαφόρων ειδικοτήτων, να αποστείλουν μέχρι 28 Ιουνίου 2013 περίληψη αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (πρώιμης παρέμβασης, κοινωνικής ένταξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, προεπαγγελματικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, κ.α.), που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους και είναι χρήσιμο να παρουσιαστούν στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

«Μαθητικές δημιουργίες 2013» του Δήμου Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος τις «Μαθητικές δημιουργίες 2013». Μέσα από συγκεκριμένες μορφές έκφρασης (μουσική, χορός θέατρο, ζωγραφική κ.ά.) τα παιδιά της πόλης (σχολεία, σύλλογοι και φορείς) θα παρουσιάσουν τη θαυμάσια δουλειά τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

32ο Φεστιβάλ Βιβλίου απο 7/06 στην Αριστοτέλους

Για 32η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τις 7 έως τις 23 Ιουνίου 2013, στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

«e-κανότητες» στο Αρσάκειο

Δύο καινοτόμα εξαρτήματα βασισμένα στην ψηφιακή τεχνολογία, που θα διευκολύνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης και ακοής, εμπνεύστηκαν δύο μαθητές, βάζοντας έτσι τη δική τους, ξεχωριστή σφραγίδα στο δύσκολο δρόμο της επιχειρηματικότητας.

Οι λανθασμένοι λόγοι για να μελετάς μουσική…

Ο επαγγελματικός κόσμος της μουσικής είναι γεμάτος από μουσικούς, οι οποίοι πολύ συχνά αναγκάζονται από τους φιλόδοξους γονείς ή και καθηγητές τους να μελετούν απεριόριστες ώρες καθημερινά, από πολύ μικρή ηλικία. Σαν αποτέλεσμα, αντί να αντιμετωπίζουν τη μουσική μελέτη σαν έναν τρόπο ανακάλυψης του εαυτού τους, αντιθέτως διδάχτηκαν πως η μη μελέτη είναι παράπτωμα.

Προκήρυξη Εξετάσεων Επάρκειας ΕΝΓ- Ιούλιος 2013

Διαβάστε την προκήρυξη για τις Εξετάσεις Επάρκειας ΕΝΓ περιόδου Ιουλίου 2013. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε
- ΑΘΗΝΑ : Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 έως Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 στο χώρο της σχολής ΕΝΓ της ΟΜ.Κ.Ε (Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, οδός Ζαχάρωφ 1, Αμπελόκηποι, Αθήνα)
και
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 έως Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 (Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας – ΚΕΝΓ – Εγνατίας 125, Θεσσαλονίκη).

Καλή επιτυχία!

Χίος: Θέση γιατρού για κατασκήνωση ΑΜΕΑ

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία προκηρύσσει θέση «ιατρού κατασκήνωσης» για τη θερινή κατασκήνωση του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάναγρο Βολισσού, από 23 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2013. Μεταξύ των προσόντων είναι και η δυνατότητα 24ωρης παραμονής στην κατασκήνωση. Αιτήσεις, πληροφορίες στο γραφείο του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ στη Χίο (Δημοκρατίας 8, τηλ. 2271024194, φαξ: 2271024130, e-mail:ameachio@otenet.gr)
Πηγή: ΕΡΤ

Έλλειψη μέτρων για την ανεργία των ατόμων με αναπηρία

Την έλλειψη διακριτών και στοχευμένων μέτρων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία στον Στρατηγικό Άξονα Ανάπτυξης 8 «Προώθηση της απασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας εργατικού δυναμικού» που περιλαμβάνεται στο κείμενο του υπουργείου Εργασίας «Προτάσεις για τη διαμόρφωση Κατευθύνσεων Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής - 2η Εγκύκλιος», επισημαίνει η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Εμβόλιο προστατεύει παιδιά από σοβαρή νόσο

Το πρώτο εμβόλιο το οποίο προστατεύει τα παιδιά από τη νόσο χεριού, ποδιού, στόματος δημιουργήθηκε από επιστήμονες στην Κίνα.

Θεατρική παράσταση από το 5ο Ειδικό Σχολείο (Ευκαρπία)

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παιδείας 2013 του Δήμου Παύλου Μελά, οι μαθητές του 5ου Ειδικού Σχολείου στην Ευκαπρία παρουσιάζουν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 το έργο του Γ. Σακελλαρίδη,  "Ο Πρίγκηπας Λεμονης και η Όμορφη Κρεμμυδω" σε σκηνοθετική επιμέλεια των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στην είσοδο της παράστασης θα υπάρχει κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση αγοράς αναπηρικού αμαξιδίου μαθητή του σχολείου.

Τρεις χιλιάδες μαθητές «έτρεξαν» στις Βιβλιοδρομίες

Τρεις χιλιάδες μαθητές των Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας συμμετείχαν στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013, που διοργάνωσαν και εφέτος τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.