Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η Ορχήστρα στροβιλίζεται... στην Καλαμαριά

Προσαρμοσμένη πλήρως στο αποκριάτικο κλίμα των ημερών είναι η συναυλία την οποία διοργανώνει στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο πολιτισμού REMEZZO (Ν. Πλαστήρα 2, Αρετσού), ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς.

Διχάζουν τα μαθητικά κουπόνια

Το κράτος διαθέτει κάθε χρόνο περίπου 5.700 ευρώ για κάθε μαθητή ή μαθήτρια. Γιατί να μην τα δίνει σε κουπόνια σε κάθε μαθητή, και μετά η οικογένειά του να τα διαθέτει σε όποιο σχολείο θεωρεί καλύτερο; Η πρόταση αυτή στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει νέος «πόλεμος» στον χώρο της εκπαίδευσης.

Συνέντευξη Τύπου- Παρουσίαση των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Βοηθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου - http://digitalschool.minedu.gov.gr/ - το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εγκαινιάζει μία νέα υπηρεσία, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας και υποβάθμιση της Πληροφορικής στο νέο λύκειο

Σε τέσσερα βασικά μαθήματα γενικής παιδείας, κυρίως για την Β΄και Γ΄Λυκείου, φαίνεται να προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας στο σχεδιασμό του για το νέο Λύκειο. Παράλληλα, από ό,τι διαφαίνεται, συντελείται υποβάθμιση της Πληροφορικής Εκπαίδευσης με τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας να μετατρέπουν το μαθητικό δυναμικό της χώρας σε απλούς χρήστες υπολογιστή και με μοναδικό στόχο την λήψη ενός πιστοποιητικού βασικής γνώσης χρήσης ΗΥ, στο γυμνάσιο.

Παραδοσιακές Απόκριες στη Θέρμη

Ημέρες γλεντιού, καρναβαλιού και ξεγνοιασιάς είναι για τους κατοίκους της Θέρμης η Αποκριά του 2011 , κύρια "συστατικά" το πολύ κέφι, ζωντάνια, τραγούδι και χορός.
Παραδοσιακά έθιμα με έντονο λαογραφικό και όχι μόνο ενδιαφέρον αναβιώνουν κατά τις τελευταίες ημέρες της Αποκριάς στο νέο δήμο της Θέρμης.

Τζέιμι Ολιβερ μαγειρεύει «Το Σχολείο των Ονείρων» του

ΕΙΚΟΣΙ ατίθασοι και «τελειωμένοι» έφηβοι παράτησαν το σχολείο. Δεν φταίνε όμως οι ίδιοι, αλλά το «σύστημα». Μπορούν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες,  με τη βοήθεια 15 διάσημων δασκάλων- από τη μεγαλοδικηγόρο Σερί Μπλερ ως τον δεκαθλητήθρύλο Ντάλεϊ Τόμσον. Ιδού η πρόκληση, το στοίχημα και το νέο ριάλιτι σόου που εμπνεύστηκε ο διάσημος τηλεσέφ Τζέιμι Ολιβερ - κάκιστος μαθητής και ο ίδιος.  Ξεκινάει σε λίγες ημέρες στο Channel 4. Στόχος του; Να αποδείξει στο βρετανικό υπουργείο Παιδείας πως δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά πως όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση. Ακόμη και όσοι φέρουν τη ρετσινιά του «σκράπα».