Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση: Aggie the Brave

Ίσως ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία για τα ζωάκια είναι το αγγλικό βιβλίο “Aggie the Brave” (Aggie η Γενναία) της Lori Ries (σε εικονογράφηση του Frank W. Dormer), το οποίο δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά (εκδόσεις Charlesbridge). 

Πρόκειται για μια γλυκύτατη ιστορία με πρωταγωνιστές τον Βen, ένα αγοράκι προσχολικής ηλικίας και το σκυλάκι του, την Aggie, που πάει για στείρωση. 

Το βιβλίο έχει 48 σελίδες με κείμενο 3-4 σειρές σε κάθε σελίδα, με υπέροχη εικονογράφηση που παρουσιάζει την ιστορία έτσι ώστε να μπορεί να γίνει κατανοητή και από τους μικρούς αναγνώστες που δεν έχουν πρόσβαση στην προφορική ή γραπτή γλώσσα. 

Θέατρο Κωφών Ελλάδος: Οδός αστέγων, πρεμιέρα 20 Νοεμβρίου

Εφόσον η κυβέρνηση δεν παρέχει σίτιση και στέγαση, μια ομάδα αστέγων αποφασίζει να επαναστατήσει, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της και οργανώνοντας μια παράξενη ληστεία. Οι άστεγοι συσπειρώνονται και κατευθύνονται στο A' Νεκροταφείο. Κλέβουν όσα φέρετρα χρειάζονται και μπαίνουν μέσα σε αυτά, δημιουργώντας μια ιδιόμορφη καθιστική διαμαρτυρία στους δρόμους της Αθήνας, με απρόσμενες συνέπειες…

Μελέτη: τα ασυνήθιστα ονόματα "γεννούν" δημιουργικά παιδιά

Τα πιο ασυνήθιστα ή ιδιαίτερα ονόματα είναι δυνατόν να κάνουν τα παιδιά πιο δημιουργικά ή πιο αντισυμβατικά, σύμφωνα με τον Adam Alter, καθηγητή Marketing από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει μελετήσει το πώς τα ονόματα μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που οι άνθρωποι μας αντιλαμβάνονται.

Κατειλημμένα τα παιχνίδια για παιδιά με αναπηρίες στη Λεμεσό- Ζητείται συνείδηση και σεβασμός στον συνάνθρωπο

Πόσες φορές αντικρύζουμε αυτοκίνητα συμπολιτών μας, σταθμευμένα σε χώρο στάθμευσης αναπήρων; Δυστυχώς, αρκετές φορές! Τώρα, δυστυχώς, συναντάμε την ίδια συμπεριφορά και στα παιχνίδια που προορίζονται για παιδιά με αναπηρίες.