Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Guillermo Mordillo (1932- 2019)



Μητέρα 4 παιδιών «έπιασε» 19.125 μόρια και αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των φετινών Πανελληνίων δύο μητέρες, μαχήτριες της ζωής, από την Κοζάνη και τον Βόλο, που οι καθημερινές δυσκολίες και υποχρεώσεις δεν τις τρόμαξαν και αποφάσισαν μετά τα 40 να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα επαγγελματικά λύκεια και να διεκδικήσουν το όνειρο τους, καταφέρνοντας όχι μόνο να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, αλλά να αριστεύσουν ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια.

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Η μαζική αποτυχία στα Μαθηματικά δεν αφορά τις ικανότητες των υποψηφίων

Την άποψη ότι η "μαζική αποτυχία στα Μαθηματικά δεν αφορά στις ικανότητες των υποψηφίων" οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Κατά την άποψη της ΕΜΕ, οι κακές αποδόσεις των μαθητών στο εν λόγω μάθημα "αντανακλά την παρατεταμένη σχολική αποτυχία στην Μαθηματική Εκπαίδευση. Παραπέμπει στην βαριά διαχρονική ευθύνη όσων σχεδιάζουν και εφαρμόζουν σε πλήρη απομόνωση από τους επιστημονικούς προβληματισμούς της μαθηματικής κοινότητας, σε απόκλιση από τα πορίσματα της εκπαιδευτικής έρευνας και από τις παιδαγωγικές κατευθύνσεις της UNESCO, που συμπεριλαμβάνει την μαθηματική εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα".

Πώς ένα παιδί θα κάνει απολαυστικές κι ασφαλείς βουτιές

Όπως όλες οι μορφές άσκησης, η κολύμβηση και δη οι βουτιές, που τόσο αγαπούν τα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς και μάλιστα σοβαρούς τραυματισμούς (κακώσεις σπονδυλικής στήλης κ.ο.κ.), όταν δεν γίνονται σωστά. Τι πρέπει να γνωρίζει ένα παιδί ώστε να κάνει απολαυστικές και κυρίως ασφαλείς βουτιές;

Για τα προνοιακά επιδόματα των παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Της Μαρίας Λευτάκη, κοινωνικής λειτουργού, αντιπροέδρου Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Αγία Σκέπη”

Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα ο αναθεωρημένος πίνακας προσδιορισμού των ποσοστών της αναπηρίας. Μια απ' τις ομάδες που πλήττονται με βάση αυτό τον πίνακα είναι τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Το κατώτατο ποσοστό αναπηρίας μειώθηκε από το 67% στο 50% και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών θα χαρακτηρίζεται πια με μικρότερο ποσοστό από το 67% και δε θα δικαιούται προνοιακού επιδόματος, εφόσον για να είναι κάποιος δικαιούχος αυτής της παροχής θα πρέπει να έχει ποσοστό άνω του 67%. Μέχρι στιγμής οι οικογένειες στις οποίες είχε εγκριθεί το προνοιακό επίδομα συνεχίζουν να το λαμβάνουν χωρίς κάποιο πρόβλημα, στο άμεσο μέλλον όμως κινδυνεύουν να το χάσουν. Στις οικογένειες όμως που τώρα ετοιμάζουν τον εισηγητικό φάκελο προκειμένου να τον καταθέσουν στο ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), οι υπεύθυνοι πια ζητούν εξέταση του δείκτη νοημοσύνης του εξεταζομένου μέλους και σύμφωνα με αυτό κρίνουν τη λειτουργικότητα ή μη του ατόμου αυτού, παρόλο που βάση Υπουργικής απόφασης ο αυτισμός θεωρείται μια απ' τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις.

Η Άαρον Φίλιπ, το πρώτο μαύρο, τρανσέξουαλ και με αναπηρία μοντέλο στο πρώτο της εξώφυλλο

Η Άαρον Φίλιπ, το πρώτο μαύρο, τρανσέξουαλ και με αναπηρία μοντέλο που κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο τώρα κατέκτησε μια ακόμη πρωτιά αφού είναι το πρόσωπο στο εξώφυλλο μεγάλου περιοδικού.

Η Φίλιπ, η οποία γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, πλέον βρίσκεται στο εξώφυλλο του Paper, το πρώτο από τα συνολικά επτά εξώφυλλα του περιοδικού με θέμα το Pride.

Αποθέωση για Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια - Ιδρύουν ακαδημία για παιδιά που δεν έχουν χρήματα

Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Ο MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, επέστρεψε στα Σεπόλια όπου ανδρώθηκε και αποθεώθηκε, μαζί με τα αδέρφιά του, από τον κόσμο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένεια του δεν σταματούν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Μετά το γήπεδο που θα φτιάξουν στο Μάτι, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο ανακοίνωσαν τη δημιουργία ακαδημίας για παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, στο περιθώριο της εντυπωσιακής τους εκδήλωσης στα Σεπόλια.

Επίδομα παιδιού : Εγκρίθηκε η τρίτη δόση – Πότε θα πληρωθεί

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 200.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Γ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Ένας υποστηρικτικός ενήλικας αρκεί για να σωθεί η ζωή ενός νεαρού LGBTQ ατόμου

Τα νεαρά LGBTQ άτομα είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας από ό, τι οι cis straight συμμαθήτριες/τές τους – αλλά η αποδοχή μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Μια νέα έρευνα από το πρόγραμμα Trevor έδειξε ότι μόνο ένα ενήλικο πρόσωπο στη ζωή ενός νεαρού LGBTQI προσώπου, που το αποδέχεται και το στηρίζει μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μιας απόπειρας αυτοκτονίας κατά 40%. Αυτή η υποστήριξη είναι πολύ αναγκαία.

Τελικά οι μπαμπάδες είναι πιο αγχωμένοι από τις μαμάδες

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη το πώς ένιωθαν οι μητέρες μας όταν ήμασταν παιδιά (ή και ακόμη, ας το παραδεχτούμε), αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν «ανήσυχες». Αντίθετα, όποτε η ένταση έμοιαζε να κορυφώνεται αδιάκοπα, μπορεί να θυμόμαστε τον πατέρα μας να διατηρεί παροιμιώδη ψυχραιμία. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Οχυρό Ρούπελ: Όταν η ιστορία εικονογραφείται

Πόσο εύκολο είναι να εικονογραφήσει κανείς την ιστορία, να φανταστεί πώς ήταν κάτι που συνέβη στην πραγματικότητα και να αποτυπώσει στο χαρτί τις εικόνες που σχημάτισε στο μυαλό του; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν είναι αυτονόητες και περιγράφουν τις δυσκολίες που προέκυψαν στη διαδικασία υλοποίησης μιας ιδέας, που σκοπό είχε να φέρει κυρίως τους νέους ανθρώπους πιο κοντά στα γεγονότα της υπεράσπισης των οχυρών του Ρούπελ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Υγιεινά tips για το φαγητό του παιδιού

Εντάξτε το παιδί στη μαγειρική. Ζητήστε τη βοήθειά του όταν μαγειρεύετε ή δοκιμάζετε νέες συνταγές και πάρτε το μαζί σας στα ψώνια ώστε να γίνει μέρος της διαδικασίας και να διαλέξει προϊόντα που του αρέσουν.

Σερβίρετε μικρές μερίδες. Η ποσότητα που χρειάζεται το παιδί εξαρτάται από την ηλικία, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας. Μέχρι να φτάσει τουλάχιστον 8 ετών, πρέπει να τρώει λιγότερο από έναν ενήλικα.

Δημήτρης Τσαμουράς: Πότε θα διδαχθούμε τον Εμφύλιο;

Μια οικονομική κρίση αρκούσε για να φέρει στην επιφάνεια την βαθιά ροπή μας στο διχασμό. Η διχαστική λογική που μπόλιασε την κοινωνία έγινε εντονότερη με το πέρασμα του χρόνου, με αποκορύφωμα την περίοδο του δημοψηφίσματος του '15 

Τι σύγχρονη ιστορία διδασκόμαστε στα σχολεία; Τι θυμόμαστε ως ενήλικες εκτός της βασανιστικής παπαγαλίας και των αιτιών του Β’ παγκοσμίου πολέμου; Πόσοι νέοι διαβάζουν στο σχολικό βιβλίο τι συνέβη στη χώρα μετά το τέλος του; Πόσοι διδαχθήκαμε από τα τραγικά σφάλματα της περιόδου 1943-49;