Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε 15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Κάποιες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ενήλικες με αυτισμό, καθώς και σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά που δεν ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού. 

Όταν φροντίζει ένα παιδί με Αυτισμό ένας γονιός, ένας εκπαιδευτικός ή κάποιος ενήλικας μπορεί πραγματικά να αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του. Πολλές από τις προβληματικές συμπεριφορές αρχίζουν ξαφνικά, έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι δύσκολο να ελεγχθούν και μπορεί να αποτελούν πηγή φόβου ή ντροπής για τον ενήλικα. 

Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά των παιδιών με Αυτισμό προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα τις αιτίες της συμπεριφοράς τους. Μερικά από αυτά, συναντώνται και στα πολύ μικρά παιδιά ή στα άτομα με αναπτυξιακές ή συναισθηματικές αναπηρίες. Να θυμάστε ότι κάθε παιδί με Αυτισμό είναι διαφορετικό. Μερικά μπορεί να εμφανίζουν λίγα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά, ενώ άλλα περισσότερα. 

Σχεδόν 10 εκατ. παιδιά μπορεί να μη γυρίσουν ποτέ ξανά στο σχολείο μετά τον κορονοϊό

Ως και δέκα εκατομμύρια παιδιά σε διεθνές επίπεδο ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στο σχολείο αφού αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της, προειδοποίησε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children. Ήδη, προτού ξεσπάσει η πανδημία, 258 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι βρίσκονταν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος σε διεθνές επίπεδο. Ως και 1,6 δισεκατομμύριο μαθητές και φοιτητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα μαθήματα (στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο) εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ.

Δήμος Αθηναίων: Παρεμβάσεις για άτομα με δυσκολία ακοής που σπάνε κοινωνικούς αποκλεισμούς

Ένα πρωτοποριακό, ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα, πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας που κάνει ευκολότερη την ζωή των συνανθρώπων μας με δυσκολία ακοής, έχει τεθεί εδώ και λίγες μέρες σε λειτουργία από τον Δήμο Αθηναίων ο οποίος κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην συνεχή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός αποκλεισμός των πολιτών που ζουν με δυσκολίες και αναπηρίες.

Μελέτη: Θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο;

Το κλείσιμο των σχολείων θεωρήθηκε καθοριστικός παράγοντας της αποτροπής εξάπλωσης του ιού τις πρώτες μέρες της πανδημίας, ενώ η επανέναρξη των μαθημάτων ήταν ιδιαίτερα σημαντική σε επιστημονικό επίπεδο για την συνέχιση της επιστροφής στην κανονικότητα.

Παιχνίδια στην παραλία: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα παιχνίδια στην θάλασσα καλά… κρατούν. Αν και τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην ακρογιαλιά αποτελούν την χαρά των παιδιών στους περισσότερους γονείς μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένη ανησυχία. Η προσοχή που θα πρέπει να δίνουμε στην ασφάλεια του παιδιού, δεν σχετίζεται όμως με ζητήματα που περιλαμβάνουν το κολύμπι στην θάλασσα. Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που θα πρέπει να προσέχουμε είναι η έκθεση των παιδιών στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

apps.education.fr: Μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας

Το Γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Νεότητας (Ministère de l’Éducation nationale et de la Jeunesse) κυκλοφόρησε την έκδοση beta της πλατφόρμας apps.education.fr. Στηριζόμενη σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το apps.education.fr αποσκοπεί στη διασφάλιση παιδαγωγικής συνέχειας και στην κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών για εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα 218 σχολεία που θα εφαρμοστεί η δράση «Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

Mε απόφαση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη ορίστηκαν τα 218 σχολεία στα οποία θα εφαρμοσθεί η πιλοτική δράση «Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

Ορισμός σχολικών μονάδων για την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πανελλαδικές: Την Παρασκευή οι βαθμοί των ειδικών και μουσικών μαθημάτων

Οι βαθμοί των ειδικών και των μουσικών μαθημάτων πρόκειται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 17 Ιουλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, μετά τις 13:00, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βαθμοί των ειδικών και των μουσικών μαθημάτων.

«Να μην υπάρξει άλλη Ελένη»

Διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Διδυμότειχο. Από το παράθυρο του αυτοκινήτου κοιτούσα τις καλλιέργειες με τα ηλιοτρόπια που έλαμπαν κάτω από τον ήλιο. Σκεφτόμουν πως το ίδιο θέαμα θα έβλεπε κάθε φορά και η Ελένη Τοπαλούδη σε αυτήν τη μακρόσυρτη ευθεία του γυρισμού στο σπίτι μέσα από τους αγρούς της Θράκης. Η φοιτήτρια είχε αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής από τη Ρόδο στις 11 Δεκεμβρίου του 2018. Δεν πρόλαβε να ταξιδέψει. Στις 28 Νοεμβρίου, το άψυχο σώμα της βρέθηκε να επιπλέει στους Πεύκους, κοντά στη Λίνδο. Ηταν ένα έγκλημα που συγκλόνισε για τη βιαιότητά του. Μια δίκη που απασχόλησε την κοινή γνώμη όσο λίγες στο παρελθόν. Δύο νεαροί δράστες που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη «συν 15 χρόνια». Και δυο γονείς που στάθηκαν με απίστευτη αξιοπρέπεια στην τραγωδία που τους βρήκε. Αυτούς θα συναντούσαμε με τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, τον φωτογράφο της «Κ».

Πώς θα συμβάλλουμε στην ανεξαρτητοποίηση του παιδιού;

Η ανεξαρτητοποίηση του παιδιού από νεαρή ακόμα ηλικία αποτελεί ίσως την καλύτερη βοήθεια που μπορούμε να του προσφέρουμε, μιας και θα μάθει από νωρίς τι θα πρέπει να κάνει για να είναι οργανωμένο και να μπορεί να φροντίζει σωστά τον εαυτό του. Θέλουμε μεγαλώνοντας όχι απλώς να αναπτύσσονται αλλά να εξελίσσονται σε αυτόνομους, ανεξάρτητους και πραγματικά ολοκληρωμένους ενηλίκους, που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνα τους τη ζωή. Μερικοί τρόποι που μπορείτε να υιοθετήσετε για να συμβάλλετε στην διαδικασία ανεξαρτητοποίησης τους περιλαμβάνουν:

Διγαλάκης: Όλα τα αναγκαία μέτρα για τυχόν φαινόμενα λογοκλοπής στα πανεπιστήμια

“Τα ελληνικά πανεπιστήμια, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντιμετωπίζουν με αποφασιστικότητα και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία το θέμα της λογοκλοπής”, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Κοροναϊός και παιδιά: Νέα μελέτη αλλάζει τα δεδομένα – Πόσο πιθανό είναι να μεταδώσουν τον ιό;

Αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με τη μεταδοτικότητα του κοροναϊού από τα παιδιά μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Pediatrics, το επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΑΑD).

Η συνεισφορά του κλεισίματος των σχολείων είναι μικρή στον περιορισμό της πανδημίας, συμπέραναν οι επιστήμονες δεδομένο που υποδεικνύει την ανάγκη λήψης διαφορετικών αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων κατά την ερχόμενη σχολική περίοδο.