Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στόχοι γονέων.... παιδεύουσι τέκνα!

Σημαντικός παράγοντας επιρροής στην διαμόρφωση στόχων είναι οι γονείς. Είναι εκείνοι που έχουν προσδοκίες και όνειρα για το μέλλον του παιδιού τους και συχνά επενδύουν σε αυτά και αναμένουν ότι μέσα από τις επιδόσεις του στο σχολείο θα ανταμειφθούν για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν. Εκτός από την χαρά και την ικανοποίηση που λαμβάνουν όμως αισθάνονται ότι τα έχουν καταφέρει καλά και στον γονεϊκό τους ρόλο. Είναι επίσης εμμέσως ένας τρόπος να πραγματοποιήσουν τα παιδιά τους όλα όσα δεν κατάφεραν ή δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι ίδιοι λόγω κακοτυχίας.

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

(16th INTERNATIONAL YOUTH BAND FESTIVAL)
Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης, 
22 έως 25 Αυγούστου 2013

Το πιο μουσικό καλοκαιρινό ραντεβού της Ελλάδας και της Ευρώπης!
Καλωσορίσατε στο πιο μουσικό, το πιο χαρούμενο, το πιο νεανικό ετήσιο ραντεβού της Ελλάδας και της Ευρώπης. Άλλο ένα καλοκαίρι, άλλη μία χρονιά προστίθεται στην επιτυχημένη πορεία ενός μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος, του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών! Ένα Φεστιβάλ συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, με τον δήμο μας, με την τέχνη της μουσικής!

Εισαγωγή αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίοι ανήκουν στην Ειδική κατηγορία των Αθλητών με διακρίσεις, καλούνται - εφόσον το επιθυμούν - να καταθέσουν από τις 13 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2013, αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Εθελοντές για τη διοργάνωση των «48ων Δημητρίων»

Πρόσκληση σε εθελοντές απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση των «48ων Δημητρίων», που φέτος πραγματοποιούνται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 Οκτωβρίου 2013. 
Είναι γεγονός ότι η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης βρίσκει κάθε χρόνο στήριγμα στη θέληση, το πάθος, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό, τον οποίο δείχνει ο κάθε εθελοντής. Οι εθελοντές των «Δημητρίων» είναι η κινητήρια δύναμη και η ψυχή του κορυφαίου Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Είναι οι άνθρωποι που βοηθούν καλλιτέχνες, επισκέπτες και θεατές, αναδεικνύοντας μέσω της κοινής προσπάθειας τις αξίες της συμμετοχής και της σύμπραξης. 

Εγκύκλιος για τη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνων μόνιμων εκπαιδευτικών

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνων, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει: 

Τα ιστορικά σχολεία του κέντρου της Λευκωσίας

Ένας τομέας που διαδραμάτισε σημαντικό, αν όχι τον σημαντικότερο ρόλο στην οικοδόμηση της πνευματικής, κοινωνικής και πολιτειακής μας ύπαρξης είναι σίγουρα η Παιδεία αυτού του τόπου. Σε εποχές που η Πατρίδα μας δοκιμάστηκε από κάθε μορφής κινδύνους και βίαιες επεμβάσεις, η Παιδεία ήταν το πρόχωμα της ταυτότητάς μας.