Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

R.I.E. Parenting: Η νέα τάση του Χόλιγουντ

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και διαβάσει για διάφορες τακτικές διαπαιδαγώγησης και ανατροφής των παιδιών, που κατά κύριο λόγο γεννιούνται και ακμάζουν στους κύκλους των διασήμων. Πρόκειται για τις λεγόμενες πρακτικές εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, που άλλοτε αναιρούν τις παραδοσιακές αρχές ως παρωχημένες κι άλλοτε τις αναπροσαρμόζουν στα νέα δεδομένα της εκάστοτε εποχής. Τώρα, λοιπόν, έρχεται άλλο ένα καινούργιο trend, που έχει αρχίζει να εφαρμόζεται φανατικά από τους διάσημους γονείς του Χόλιγουντ -όπως είναι η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ- και είναι γνωστό ως «Resources for Infant Educarers» Parenting. Βασική αρχή της νέας αυτής πρακτικής είναι να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας σαν να είναι ενήλικα. 

Διημερίδα: Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου (1-2/2/14)

Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνουν διημερίδα με θέμα:
"Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου"

Παιδικά προγράμματα για παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών στη Χ.Α.Ν.Θ.

Πρωτότυπα προγράμματα για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών, για γονείς και παιδιά, προγράμματα προσχολικής ηλικίας προετοιμασίας για τον Παιδικό Σταθμό, εικαστικά, μουσικής, καθώς και θεατρικού παιχνιδιού, πραγματοποιούνται στη Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ενώ οι εγγραφές τους ξεκίνησαν.

Λιγο αλκοόλ στην εγκυμοσύνη ...φέρνει καλά παιδιά

«Το να πίνεις, ενώ είσαι έγκυος, προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά». «Κι ένα ποτηράκι δεν κάνει κακό». «Μέτρο να υπάρχει και όλα πάνε καλά». Κι έχεις τις μητέρες να μπερδεύονται, να μην ξέρουν τι να κάνουν… Και, τώρα, έρχεται μία έρευνα από τη Δανία, που -σύμφωνα με τα αποτελέσματά της- οι γυναίκες, που πίνουν ένα ποτηράκι κάνουν παιδιά με καλύτερη συμπεριφορά και προσαρμογή σε σχέση με τα υπόλοιπα, των οποίων οι μητέρες απείχαν του αλκοόλ.

Ενας «Κεραμιδοτρέχαλος» για τη «Μέλισσα»

Μία παράσταση στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Μέλισσα» ετοιμάζει η Παιδική Σκηνή και το θεάτρο «Ράδιο Σίτυ» (Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 2310/ 819.153) αυτήν την Κυριακή, στις 11.30. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την παράσταση «Κεραμιδοτρέχαλος» θα διατεθούν στη «Μέλισσα».

10525: Συμβουλευτική γραμμή για τις θηλάζουσες μητέρες

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των θηλαζουσών μητέρων και της ενημέρωσης των Επαγγελματιών Υγείας, η «Αλκυόνη» ως εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του μητρικού θηλασμού ,θέτει σε λειτουργία τη νέα πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή 10525 προσφέροντας σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση για το θηλασμό.

Παίζουμε και μαθαίνουμε οικογενειακώς στα εργαστήρια του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών (18-19/1)

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.

Εκπαίδευση και παιδική ασθένεια: Όταν θρανίο είναι το κρεβάτι

Συνέντευξη του διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Αγία Σοφία Γεράσιμου Κολαϊτη στο iatronet.

Γονιδιακή θεραπεία αποκαθιστά την όραση σε σπάνια μορφή τύφλωσης

Βρετανοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας μια νέα γονιδιακή θεραπεία, κατάφεραν να αποκαταστήσουν σε ένα βαθμό την όραση σε έξι ασθενείς ηλικίας 35 έως 63 ετών που έπασχαν από μια σπάνια εκ γενετής ασθένεια, την χοριοειδερημία, που προκαλεί τύφλωση. Ήταν η πρώτη κλινική δοκιμή της θεραπείας και στέφθηκε με σχετική επιτυχία.

Έξυπνους φακούς επαφής για διαβητικούς αναπτύσσει η Google

H Google δημοσιοποίησε τα σχέδιά της να αναπτύξει «έξυπνους» φακούς επαφής οι οποίοι θα μετρούν από το δάκρυα των διαβητικών τα επίπεδα γλυκόζης ανά δευτερόλεπτο και θα ειδοποιούν τους ίδιους και τον γιατρό τους άμεσα. Το πρότζεκτ βρίσκεται ακόμα σε εισαγωγικό στάδιο, η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής στις ΗΠΑ εκκρεμεί, η προσπάθεια όμως συνεχίζεται και περιλαμβάνει την αναζήτηση εξειδικευμένου συνεργάτη που θα κάνει τους έξυπνους φακούς επαφής για διαβητικούς πραγματικότητα, δηλώνουν οι επικεφαλής του, Μπράιαν Οτις και Μπαράκ Παρβίζ.