Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Τώρα μπορώ πια να γίνω πυροσβέστης !


"Τώρα που έμαθα να γράφω και να διαβάζω, θα γίνω πυροσβέστης για να σβήνω φωτιές σε δάση και σπίτια και να σώζω ανθρώπους και ζωάκια".
Στέλιος, 13 ετών (που πραγματικά έμαθε να γράφει και να διαβάζει μετά από πολλή πολλή προσπάθεια με κλάματα, απογοητεύσεις, νεύρα - δικά του- και πολλές νέες άσπρες τρίχες -δικές μας-).

Ηλιακή τσάντα που γίνεται φωτιστικό - Βοηθά τα παιδιά να διαβάζουν τα μαθήματα

(Αξίζει να δείτε τις φωτογραφίες του ρεπορτάζ με τις μοναδικές αυτές τσάντες και τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών)

Πριν από λίγο καιρό αυτές οι σχολικές τσάντες ήταν σκουπίδια. Σήμερα διαθέτουν ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ που βοηθά τα παιδιά να διαβάζουν τα μαθήματα τους όταν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση. Ο εννιάχρονος Καμόγκελο Τσοπόντι-Μαλίνγκα επιστρέφει από το σχολείο στο σπίτι. Αδειάζει τη τσάντα του, αφαιρεί το φωτιστικό πάνελ που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, το ενσωματώνει σε μια βάση και κάνει τα μαθήματα του.

Τα γονίδια πίσω από τις επιτυχίες των μαθητών στις εξετάσεις ;

Αλλη μία επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των μαθητών λυκείου στις απολυτήριες εξετάσεις, τόσο των θετικών όσο και των θεωρητικών μαθημάτων, επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό (γύρω στο 60%) από τα γονίδιά τους, δηλαδή από το DNA που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους.

Το σημερινό google doodle αφιερωμένο στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2015

Το σημερινό doodle της google είναι αφιερωμένο στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2015 και αν κάποιος πατήσει το «play» θα δει αθλητές εν... δράσει, σε αθλήματα όπως η άρση βαρών, το μπάσκετ, η κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, το γκολφ και ο στίβος.

Η Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης θα λάβει χώρα την 25η Ιουλίου, στο θρυλικό Λος Άντζελες Μεμόριαλ Κολισέουμ, στο στάδιο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 και του 1984.