Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

7 στρατηγικές για την προώθηση της αποδοχής και της ένταξης του αυτισμού στην τάξη

πηγή

 Η δημιουργία φιλόξενων και χωρίς αποκλεισμούς αιθουσών διδασκαλίας για όλους τους μαθητές είναι πρωταρχικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών. Ως εκπαιδευτικοί, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες να εμβαθύνετε στο πώς να διευκολύνετε την αποδοχή στην τάξη. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να προωθήσετε την αποδοχή και την ένταξη των Αυτιστικών μαθητών σας.

Πώς να προωθήσετε την αποδοχή και την ένταξη του αυτισμού στην τάξη

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποιες ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Μερικές μέρες… διακοπών θα έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές λόγω των εκλογών στους δήμους και τις περιφέρειες. Οι τυχεροί θα είναι εκείνοι που κατοικούν σε δήμους στους οποίους θα γίνουν και επαναληπτικές εκλογές.

Τα παιδιά της Μαφίας: Μια πρόκληση για την ιταλική Δικαιοσύνη

Η Κλαούντια Καραμάνα είναι εδώ και δύο χρόνια εισαγγελέας του δικαστηρίου ανηλίκων του Παλέρμο, και ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με απειλές. Πριν από έναν χρόνο εστάλη στο σπίτι της μια ανώνυμη επιστολή με έναν σταυρό ζωγραφισμένο στο χέρι. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μια ομάδα τραμπούκων εισέβαλε το βράδυ στο γραφείο της και το έκανε φύλλο και φτερό. 

Πρόσκληση σχολικών μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Παιδεία στα Μέσα: τηλεόραση, διαδίκτυο, κινηματογράφος»

Οι Συντονιστικοί φορείς του Εθνικού Θεματικού Δικτύου σχολείων «Παιδεία στα Μέσα: τηλεόραση, διαδίκτυο, κινηματογράφος», δηλαδή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Τμήμα Συμβούλων Εκπαίδευσης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), προσκαλούν σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγεία, δημοτικά) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια, λύκεια), γενικής και ειδικής αγωγής, της Ελλάδας και της Ομογένειας, ώστε να συμμετάσχουν στο Δίκτυο κατά το τρίτο έτος εφαρμογής του (2023-24). Το δίκτυο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Εφηβεία: Ο σοβαρός κίνδυνος υγείας που απειλεί τους 18χρονους με υπέρταση

Η υπέρταση θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για την καρδιά, ένας προάγγελος καρδιαγγειακών συμβαμάτων όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Σωρεία μελετών έχουν αναδείξει το ιδιαίτερο αντίκτυπό της ανάλογα με την ηλικία που εγκαθίσταται. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί μια νέα σουηδική έρευνα που δημοσιεύεται στο Annals of Internal Medicine, σύμφωνα με την οποία οι έφηβοι με υπέρταση διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου τις δεκαετίες που ακολουθούν.

Πώς το «Sex Education» άλλαξε το σεξ στη μικρή οθόνη

«Ησεξουαλικότητα είναι ρευστή. Δεν μας ολοκληρώνει το σεξ». Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του δεύτερου κύκλου επεισοδίων της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Netflix, «Sex Education» («Σεξουαλική Αγωγή»), η σεξοθεραπεύτρια Τζιν Μίλμπερν μιλά σε μια έφηβη για την ασεξουαλικότητα. Η συζήτηση είναι ειλικρινής και η Μίλμπερν καθησυχαστική, πρόθυμη να απαντήσει στις απορίες της μαθήτριας η οποία έχει αγωνία στην προσπάθεια να καταλάβει τι συμβαίνει στο σώμα της. 

Βασίλης Κουτσιαρής: Ο διδακτισμός είναι η μεγαλύτερη παγίδα στα βιβλία για παιδιά

Με βραβεία και διακρίσεις στις λογοτεχνικές του αποσκευές, ο συγγραφέας βιβλίων για παιδιά Βασίλης Κουτσιαρής μιλά στο ertnews.gr για την περιπέτεια των λέξεων αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά στην εποχή μας. Αφορμή τα βιβλία του «Να σας πω για τον μπαμπά μου;» και «Η τσάντα της Μελίνας» που κυκλοφορούν από την Ελληνοεκδοτική.

Ινδία: Γυναίκα αρχιτέκτονας μετατρέπει παλιά λάστιχα σε όμορφες παιδικές χαρές

O Anthill Creations είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε και διοικείται από την Pooja Rai, μια νεαρή αρχιτέκτονα. Βασική φιλοσοφία του οργανισμού είναι ότι το παιχνίδι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού.

Η Pooja Rai χρησιμοποιεί κάποια από τα 100 εκατομμύρια ελαστικά που καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο στη χώρα της στην Ινδία, για να σχεδιάσει πολύχρωμες παιδικές χαρές σε σχολεία που τις χρειάζονται. Ο Anthill Creations έχει μέχρι σήμερα δημιουργήσει 283 διαφορετικούς χώρους παιχνιδιού χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά βαμμένα λάστιχα.

ΗΠΑ: 15χρονη πέταξε καρέκλα στο κεφάλι καθηγήτριας και κατηγορείται για κακούργημα

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος 15χρονης μαθήτριας Λυκείου στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ μετά τη σύλληψή της επειδή πέταξε μεταλλική καρέκλα στο κεφάλι καθηγήτριας.

Πράξη: «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την αναπηρία και υποστηρικτικές δράσεις»

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» το ΙΝ-ΕΣΑμεΑ υλοποιεί την Πράξη με ΚΩΔ. ΟΠΣ (MIS) 5133270.

ΆΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7- Ανάπτυξη της διά βίου μάθησης και βελτίωση της συνάφειας της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας. ΆΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 8- Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και της διά βίου μάθησης – Σύνδεση με την αγορά εργασίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.