Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κατασκευή: Αναλόγιο για κάρτες

πηγή
Τα παιχνίδια με κάρτες είναι ωραία, αλλά πολλές φορές δυσκολεύουν τα μικρά παιδιά, καθώς τα χεράκια τους δεν μπορούν να συγκρατήσουν όλες τις κάρτες της παρτίδας.  Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό αναλόγιο για να βάζουν τις κάρτες τους. (Μπορεί φυσικά να αξιοποιηθεί από άτομα με μειωμένη κινητικότητα των άνω άκρων οποιασδήποτε ηλικίας!). Ο σχεδιασμός, οι οδηγίες  και η φωτογραφία είναι από τον ιστότοπο Sew can She. Αν "πιάνουν" τα χέρια σας, ρίξτε μια ματια.

Τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης

Από 19 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου παιδιά και έφηβοι φτιάχνουν παραμύθια με το σώμα και τη φωνή τους, δημιουργούν ένα νησί «δεδομένων», παίζουν κυνήγι θησαυρού σε Αθήνα και Κάλυμνο, εικονογραφούν ιστορίες για τους Αθηναίους του μέλλοντος, σχεδιάζουν το σπίτι του μέλλοντος. Στη Στέγη επιτρέπονται τα πάντα! 

Ηλεκτρικό καπέλο διεγείρει τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη δημιουργικότητα

Η τεχνική της στοχευμένης ηλεκτρικής διακρανιακής διέγερσης καταστέλλει προσωρινά την εγκεφαλική δραστηριότητα σε μια περιοχή του εγκεφάλου, στον αριστερό ραχιαίο πλάγιο προμετωπιαίο φλοιό, που εμπλέκεται στη λογική σκέψη και στον προγραμματισμό. Με αυτό τον τρόπο, ο εγκέφαλος «απελευθερώνεται» για να σκεφτεί πιο δημιουργικά.

Νέα τεχνική μπορεί να προβλέψει ποια παιδιά πάσχουν από αυτισμό

Μια νέα τεχνική νευροαπεικόνισης μπορεί να προβλέψει ποια βρέφη έξι μηνών, που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για αυτισμό, θα αναπτύξουν τελικά την εν λόγω διαταραχή έως την ηλικία των δύο ετών. 

Πάνω από 40.000 παιδιά στα μαθήματα κολύμβησης στα ελληνικά σχολεία

Περισσότερα από 40.000 παιδιά της τρίτης δημοτικού παρακολούθησαν στα σχολεία τους το μάθημα κολύμβησης, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται.

Τα μαθήματα κολύμβησης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, μέσω της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, και έγιναν σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2016-2017.

Η αναπηρία δεν είναι πια εμπόδιο στη μουσική έκφραση

Ο μόλις 11 ετών Joel από την Ισπανία και ο Alper από την Τουρκία σίγουρα θα αισθάνονται ευγνωμοσύνη απέναντι στον Ζαχαρία. Το ίδιο και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο με βαριές κινητικές αναπηρίες που μπορεί να μην τον έχουν γνωρίσει ποτέ από κοντά. Χάρη όμως στο δημιούργημά του, το Eye Harp, επανακτούν μέρος του ενθουσιασμού και της χαράς που τους έχει στερήσει το πρόβλημα της υγείας τους. Τι ακριβώς όμως είναι το Eye Harp; Πρόκειται για ένα λογισμικό που βοηθά ανθρώπους με σοβαρές αναπηρίες να παίξουν μουσική με την κίνηση των ματιών ή του κεφαλιού τους ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το πρόγραμμα αυτό διατίθενται δωρεάν στους χρήστες. 

Ο νεαρός δάσκαλος που έφτιαξε ένα αλλιώτικο σχολείο στο ορεινό Ρέθυμνο



To 2012 βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω το καθιερωμένο πλέον TedxΤhessaloniki. Κάποια στιγμή βρέθηκε λοιπόν στη σκηνή ένας 27χρονος δάσκαλος από τη Δράμα που δίδασκε σε ένα τετραθέσιο δηµοτικό σχολείο στον Φουρφουρά, ένα χωριό στο ορεινό Ρέθυµνο της Κρήτης.

Στο τέλος της ομιλίας του κατάφερε κάτι απίστευτο: όλη η αίθουσα είχε σηκωθεί όρθια και τον χειροκροτούσε. Τι ήταν αυτό που μοιράστηκε με τον κόσμο που οδήγησε σε αυτή την έκρηξη ενθουσιασμού;

Έξι εθνικά ρεκόρ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο

Έξι πανελλήνια ρεκόρ, σημάδεψαν την κορυφαία εγχώρια διοργάνωσης της άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενήθηκε σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας» παρόντος του Δημάρχου της πόλης, Νίκου Μελετίου. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Θέμη Φύσσα που έφυγε από τη ζωή στα μέσα του περασμένου μήνα, συνδιοργάνωσαν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) και ο Οργανισμός Άθλησης Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας (Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η) του Δήμου Ασπροπύργου.