Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μοντέλο “friends' play”

Ομάδες παιχνιδιού για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών με σύνδρομο Asperger
Έναρξη των ομάδων τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Το «friends’ play» προτείνει την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων, των στρατηγικών που ενθαρρύνουν τα παιδιά ν’ αναπτύξουν την επικοινωνία, τη συνεργασία στο παιχνίδι, τις δεξιότητες συζήτησης, τη διαχείριση συναισθημάτων και συγκρούσεων, την κατανόηση κοινωνικών καταστάσεων.

John Elder Robison


O John Elder Robison μιλά για το βιβλίο του: "Look Me in the Eye: My Life with Asperger's."

Βιογραφία: Signmark

Signmark - Biography from Signmark on Vimeo.

Μαύρο θέατρο για παιδιά

Mια διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση που μπλέκει περίτεχνα την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και τη συμμετοχή του κοινού στην εξέλιξη της ιστορίας της είναι αυτή του «Κόσμου του Ολίβιου» που θα φιλοξενείται από σήμερα και κάθε Σάββατο και Κυριακή στο "Ιλίσια-Ντενίση"

Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος: Συσκευασίες ειδικά για ανθρώπους με πρόβλημα όρασης!

Σε μια ενέργεια κοινωνικής ευαισθησίας προχωρά η γαλακτοβιομηχανία Ολυμπος με τη νέα συσκευασία στα γάλατά της η οποία και βοηθά τους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης να αναγνωρίσουν το προϊόν που θέλουν.

LLP/ERASMUS: Μετακινούμενοι φοιτητές-προσωπικό ΑΜΕΑ 2010-2011

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει μία γενική πολιτική που στοχεύει στην ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλες τις δραστηριότητές της, ιδιαίτερα, δε, στην εκπαίδευση.

Πέραν αυτού του γενικού μέτρου, που αφορά όλους τους αναπήρους, μπορεί να χορηγηθεί ειδική οικονομική ενίσχυση σε άτομα με σοβαρή αναπηρία που:

i ) η μετακίνησή τους συνεπάγεται ιδιαιτέρως υψηλό κόστος κινητικότητας και
ii) το κόστος αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλες πηγές, όπως εθνική χρηματοδότηση.

Η απόφαση για τη συμπληρωματική αυτή χρηματοδότηση λαμβάνεται από την ΕΜ/ΙΚΥ ύστερα από εξέταση όλων των αιτήσεων που θα κατατεθούν σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα για το σκοπό αυτό κεφάλαια. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων από τα Ιδρύματα προς την ΕΜ είναι η 8η Οκτωβρίου 2010.

Παλιατζής; Οχι, ανακύκλωση επίπλων!

Μπορεί η Ελλάδα να βρέθηκε στην τελευταία θέση της λίστας των χωρών της ΕΕ στο θέμα της ανακύκλωσης, ωστόσο, αν και στα απόβλητα δεν τα πάμε καλά, φαίνεται ότι στα έπιπλα... σκίζουμε. Μόδα ή ανάγκη, όλο και περισσότεροι... ορκίζονται στο όνομα της αναμόρφωσης επίπλων και μικροαντικειμένων σε νέα χρηστικά αντικείμενα.

Ελληνικά on-line για ξένους

Αθήνα, Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Αρχαιολογικό, Βουλή, Δάσκαλος: είναι οι πρώτες λέξεις που εµφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή όταν ο χρήστης επιλέγει την κατηγορία «Λεξιλόγιο».

Στο επόµενο βήµα ακούγεται στα ελληνικά ο διάλογος µεταξύ ενός άνδρα και µιας γυναίκας. Αρθρα, ουσιαστικά, γένη, εθνικότητες και επαγγέλµατα ακολουθούν. Στο επόµενο κλικ εµφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης του κέντρου της Αθήνας, µε φωτογραφίες του Παρθενώνα, της Πλάκας, της Ακρόπολης, του Παναθηναϊκού Σταδίου. Και τέλος... ασκήσεις για το σπίτι.

Έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου στο "Σπίτι του Πολιτισμού"

Έκθεση με θέμα την ασφάλεια και τη σωστή οδική συμπεριφορά διοργανώνουν η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και το Τμήμα Τροχαίας από τις 4 έως τις 9 Οκτωβρίου στο «Σπίτι του Πολιτισμού» σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών.