Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Προβολή: «Ακούοντες στη χώρα των κωφών»


Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Κωφών στο 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών (2-15 Ιουνίου 2019, Ηράκλειο/Κρήτη).

Mαριάνθη Αρβανιτίδου: Η εκπαιδευτικός που τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών διδάσκει προπαίδεια με μουσική

Περίπου 750 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στην Κομοτηνή, η Μαριάνθη Αρβανιτίδου, εκπαιδευτικός, διαλέγει διαφορετικούς τρόπους για να διδάξει στους μαθητές της την απαιτούμενη ύλη.

Εφαρμόζοντας τη μέθοδο του «artful thinking», η κ. Αρβανιτίδου χρησιμοποιεί έργα εικαστικής τέχνης και μουσικής, ενισχύοντας έτσι τη σκέψη των μαθητών και μαθητριών της και προσεγγίζοντας το μάθημα με τραγούδια και ζωγραφιές.

CERN: Καλοκαιρινό Σχολείο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας- Αιτήσεις

Καλοκαιρινό Σχολείο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας του CERN με τίτλο «Παίζοντας με τα Πρωτόνια 2020»

Τα πειράματα CMS, ATLAS και ALICE στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) σε συνεργασία με το Perimeter Institute και με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών Research Infrastructure for Citizens in Europe (REINFORCE) και FRONTIERS διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά το καινοτόμο Θερινό Σχολείο με τίτλο «Παίζοντας με τα πρωτόνια» το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά και σε αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και είναι δάσκαλοι ή καθηγητές θετικών επιστημών. Το Θερινό Σχολείο, το οποίο θα παρακολουθήσουν κατόπιν επιλογής 10 εκπαιδευτικοί, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως 28 Αυγούστου 2020 στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Λυκείου

Τη δυνατότητα σε μαθητές Λυκείου από την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε εννέα χώρες του κόσμου, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τη Χιλή, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ δίνει το πρόγραμμα AFS Intercultural Programs

Ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ σε 92 σχολεία των Τρικάλων

Με ένα ποσό 243.500€ ο Δήμος Τρικκαίων κατασκευάζει ράμπες και χώρους υγιεινής για ΑμεΑ σε 92 σχολεία της πόλης και των χωριών. Η σχετική απόφαση ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο το άεργο να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στους χώρους των σχολείων.
Τα χρήματα προέρχονται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Η απόφαση του Σώματος συνέπεσε με την παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που δίνει μεγάλη έμφαση στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ συνολικότερα στα Τρίκαλα. Ειδικά, όμως, για μαθητές και μαθήτριες, ο Δήμος Τρικκαίων δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και βήμα βήμα υλοποιεί δράσεις προσβασιμότητας.
Πηγή: astraTV

Ισπανίδα δασκάλα φόρεσε την καλύτερη ολόσωμη φόρμα για να διδάξει ανατομία Πηγή: cityportal.gr

Δασκάλα φόρεσε την καλύτερη ολόσωμη φόρμα για να διδάξει ανατομία σε παιδιά Δημοτικού 
Η Βερόνικα Ντούκουε, όπως είναι το όνομά της, βρήκε μια ολόσωμη φόρμα στην οποία επάνω απεικονίζονταν τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος. 
Τις φωτογραφίες της Ντούκουε δημοσιοποίησε μέσω twitter ο σύζυγός της δηλώνοντας «πολύ περήφανος για αυτό το «ηφαίστειο ιδεών» που έχω για σύζυγο». 
Οι εικόνες έτυχαν θετικών σχολίων από άλλους χρήστες του twitter που έκαναν λόγο για «εξαίσια, θαυμάσια, διδακτική ιδέα την οποία οι μαθητές δεν θα ξεχάσουν ποτέ», για «τύχη να υπάρχουν επαγγελματίες που αναζητούν να αφήσουν ένα σημάδι στους μαθητές τους» και για «εντυπωσιακό τρόπο να διδάσκει κανείς έτσι τις φυσικές επιστήμες». 
Πηγή: cityportal.gr

Η διαφορετικότητα είναι... νόστιμη

Η παρασκευή μιας συνταγής αρτοζαχαροπλαστικής είναι από δύσκολη έως πολύ δύσκολη για κάποιους. Μπορεί κάποιος να βλέπει τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος, να διαβάζει τις οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής αλλά και πάλι το όλο εγχείρημα να του φαίνεται ακατόρθωτο. Για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν κάποιοι, ο Γιώργος Ευγενειάδης, ο οποίος σπούδασε Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων εξέδωσε το βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά» που περιέχει 20 συνταγές οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν από μικρούς και μεγάλους, εύκολα και γρήγορα.

Παιδί: Πώς να διαχειριστείτε το πρώτο καρδιοχτύπι

Το πρώτο καρδιοχτύπι, σύμφωνα με τους ειδικούς, έρχονται συνήθως γύρω στα πέντε ή έξι τους χρόνια, περίοδος που ξεκινούν τα παιδιά και το σχολείο. Τα παιδάκια μικρότερης ηλικίας τείνουν να εστιάζουν την αγάπη και την τρυφερότητά τους στην οικογένεια, καθώς περνούν το περισσότερό τους χρόνο μαζί της. Μεγαλώνοντας ξεκινούν να τρέφουν συναισθήματα αγάπης και για τους συμμαθητές τους, αφού αρκετές ώρες της ημέρες τις περνούν μαζί.