Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Άποψη: Π. Μανδραβέλης "Σε αξιολόγηση να βρισκόμαστε..."

Για το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων, ΔΟΕ, η άγνοια της ελληνικής γλώσσας είναι «λανθασμένη οπτική» και ως εκ τούτου η δασκάλα που δεν γνωρίζει την διαφορά γραμμάτων με τους φθόγγους -κι έγραψε το τερατούργημα περί «συρρίκνωσης της γλώσσας» με την κατάργηση κάποιων φωνηέντων- δεν πρέπει να αξιολογηθεί και -προς Θεού- δεν πρέπει να αξιολογηθεί αρνητικά. Αυτά τουλάχιστον είπε ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. κ. Σταύρος Πετράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash (16.7.2012)

Πρόγραμμα PRO-Sign

Το πρόγραμμα PRO-Signs αποσκοπεί στη δημιουργία ευρωπαϊκών προτύπων σχετικά με την επάρκεια στη νοηματική γλώσσα για επαγγελματικούς σκοπούς, με ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της νοηματικής σε Κωφούς και σπουδαστές προγραμμάτων Διερμηνείας Νοηματικής Γλώσσας.

Φυσική: ένας τρόπος να βλέπουμε τον κόσμο

Στο πολυαγαπημένο μας bookbook το θέμα του μήνα είναι η... φυσική! Όπως σήμειωνεται στον ιστότοπο: " Η συνειδητοποίηση πως το μάθημα της φυσικής και η διδασκαλία των διάφορων θεωρίων και αξιωμάτων στο σχολείο, περιγράφει πράγματα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής, κατασκευές που τα παιδιά φτιάχνουν για να παίξουν, οδήγησε σε μια άνθηση τις προηγούμενες δεκαετίες των βιβλίων που περιέγραφαν τα φυσικά φαινόμενα, προτείνοντας ταυτόχρονα στα παιδιά να παρατηρήσουν, να ανακαλύψουν και να κατασκευάσουν.

Κραυγή απόγνωσης για 15.051 παιδιά

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες, αυτισμό, νοητική υστέρηση, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα, αφού λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, περισσότεροι από 30 φορείς παιδικής προστασίας απειλούνται με λουκέτο. Η «Ενωση Μαζί για το Παιδί», που έχει κάτω από την ομπρέλα της 32 ιδρύματα και σωματεία που φροντίζουν τα παιδιά με βαριές αρρώστιες, εκπέμπει SOS για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της και ζητά από την πολιτεία να μεριμνήσει για τα παιδιά που έχουν ανάγκη την προστασία της.