Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Προβολή: Fragile Childhood - Monsters



ΝΟΗΣΙΣ: Εργαστήρια Ηλεκτρονικής "Φτιάξ' το μόνος σου"

Το ΝΟΗΣΙΣ μέσα από μια εφαρμογή δημιουργικής ηλεκτρονικής δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τα ηλεκτρικά κυκλώματα και την ηλεκτρονική. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες με τη χρήση αντιστάσεων, καλωδίων, led, μπαταριών και αισθητήρων κατασκευάζουν και παίρνουν μαζί τους το δικό τους φωτάκι νυκτός, που ανάβει με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Υβριδική εξέταση για παιδιά με πνευμονική υπέρταση

Σημαντικές ελπίδες για ζωή σε παιδιά που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση, δίνει μια νέα υβριδική εξέταση που πραγματοποιεί Ελληνίδα πρωτοπόρος Παιδοκαρδιολόγος.

Η νέα υβριδική εξέταση περιλαμβάνει διαγνωστικό καθετηριασμό καρδιάς και μαγνητική τομογραφία ταυτόχρονα σε μία εξέταση.

Ψηφιακά θρανία και «όραση» σε τυφλούς

Ραντεβού με τους σύγχρονους Προμηθείς της τεχνολογίας. Μέσα στο «ορμητήριό» τους, ένα χώρο στου Γκύζη, δουλεύουν νυχθημερόν και χωρίς τίμημα για να θέσουν την τεχνολογία στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Διημερίδα: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ,
με τη συνεργασία και συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, των Σχολικών συμβούλων Πειραιά του κλάδου ΠΕ4 και του ΕΚΦΕ Πειραιά-Καλλίπολης διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά, Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο:

«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

«Μπουχτίσαμε»: Απαγορεύονται τα «υγιεινά» σνακ!

Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τους κινδύνους της διατροφής με υγιεινά σνακ και αποκαλύπτει μια άβολη αλήθεια που καλλιέργησε η μεγάλη βιομηχανία της γλυκιάς, αλλά καθόλου αθώας άσπρης σκόνης..