Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Παιδιά και διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων.

Το να περιμένει κανείς το μέλλον δεν είναι μόνο καλό. Μερικά παιδιά “πνίγονται” από το άγχος αυτής της προσμονής. Ανησυχούν για γεγονότα που δεν μπορούν να ελέγξουν, για πράγματα που δεν έχουν συμβεί και μπορεί να μην συμβούν. Τα να σκέφτεται κανείς τόσο πολύ το μέλλον είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα μικρά παιδιά. Μπορεί αυτή η συνήθεια/τακτική να τα εμποδίζει να δοκιμάζουν νέες δραστηριότητες ή να είναι δημιουργικά. 

Άγχος: Έχουν και τα μικρά παιδιά;

Το άγχος αποτελεί ένα αναπόσπαστο συναίσθημα της ανθρώπινης ύπαρξης από την αρχή έως το τέλος αυτής. Είναι θετικό, χρήσιμο και παραγωγικό όταν είναι μέτριας έντασης και διάρκειας και αποτελεί ανταπόκριση σε μια κατάσταση όπου απαιτείται να ενεργοποιηθούμε, π.χ. άγχος μέτριου βαθμού πριν από εξετάσεις.

Το άγχος είναι ιδιαίτερα αντιπαραγωγικό, όταν είναι μεγάλης έντασης, διάρκειας και δεν αποτελεί ανταπόκριση σε συγκεκριμένα και επικίνδυνα ερεθίσματα. Θεωρείται παθολογικό, όταν προκαλεί δυσλειτουργία στην προσωπική, ακαδημαϊκή/επαγγελματική, κοινωνική ζωή του ατόμου, σύμφωνα με την ψυχίατρο Παιδιών και Εφήβων Φρίντα Κωνσταντοπούλου, η οποία αναλύει το θέμα ανά ηλικιακή ομάδα:

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Πόσες πιστώσεις εξασφαλίστηκαν - Τι αλλάζει για αναπληρωτές και πλαίσιο εργασία

Τις διατάξεις που αφορούν στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση και τις πρωτοβουλίες ενίσχυσής της, ανέλυσε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη από το βήμα της Βουλής, κατά την τοποθέτησή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, η Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έκθεση γονικού ελέγχου: Τι ψάχνουν τα παιδιά σας στο Διαδίκτυο

Η τελευταία έκθεση της Kaspersky Lab σχετικά με τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών – βασισμένη σε στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από λύσεις και λειτουργίες που διαθέτουν εργαλεία παιδικής προστασίας – υπογραμμίζει τις δραστηριότητες των παιδιών στο διαδίκτυο και τη σημασία της προστασίας τους όταν βρίσκονται online. Για παράδειγμα, το περιεχόμενο βίντεο αποτελούσε το 17% των αναζητήσεων τους τελευταίους μήνες. Παρόλο που πολλά βίντεο που παρακολουθούνται ως αποτέλεσμα αυτών των αναζητήσεων μπορεί να είναι ακίνδυνα, εξακολουθεί να είναι πιθανό τα παιδιά να καταλήξουν να παρακολουθούν κατά λάθος βίντεο που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

Δύο στα τρία παιδιά δεν είναι ασφαλή όταν βρίσκονται σε παιδικό κάθισμα

Στα πλαίσια ευρωπαϊκής έρευνας για βρετανικό περιοδικό αποκαλύφθηκε ότι σχεδόν το 60% των παιδιών δεν είναι τόσο ασφαλή όσο απαιτείται όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Ένα ρεπορτάζ του What Car που ερεύνησε περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα αποκάλυψε ότι το 36% των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτων ήταν λάθος τοποθετημένα στο αυτοκίνητο, ενώ το 33% δεν ήταν κατάλληλα συγκριτικά με τα παιδιά που μεταφέρουν.

Πώς βγαίνουν τα θέματα των Πανελληνίων;

Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των φετινών εξετάσεων για χιλιάδες μαθητές στα λύκεια της χώρας εξηγούμε πώς ακριβώς λειτουργεί η διαδικασία επιλογής θεμάτων και ανατρέχουμε σε παλιές ιστορίες διαρροών 

Ανανέωση Πιστοποίησης του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Η Σύμβαση Ανανέωσης Πιστοποίησης του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου υπογράφηκε από την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη και τον Γενικό Γραμματέα των Ευρωπαϊκών Σχολείων Giancarlo Marcheggiano.

Θερινά τμήματα εκμάθησης γραφής Braille

Ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας):

Σας ενημερώνουμε ότι τον Ιούλιο 2018 θα ξεκινήσουν τα νέα μαθήματα εκμάθησης της γραφής και ανάγνωσης Braille, τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων μπορείτε να λάβετε την μοναδική και αναγνωρισμένη πιστοποίηση του ΚΕΑΤ.

Αιτήσεις υποβάλλετε αυτοπροσώπως στα γραφεία μας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/06/2018 (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 114 & Πέτρου Συνδίκα γωνία - 54643 Θεσσαλονίκη, 3ος όροφος, καθημερινές 9.00 - 14.00)

Αστον Κούτσερ: Καταπολεμά το trafficking για σεξουαλική εκμετάλλευση

Ο Άστον Κούτσερ είναι εδώ και πολύ καιρό παρών στο Χόλιγουντ. Για χρόνια διασκεδάζει το κοινό με ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως Dude, Where's the Car, το The Butterfly Effect και Two and a Half Men.

Αλλά δεν κάνει βήματα μόνο στην μεγάλη οθόνη. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο 40χρονος είναι ένας επιχειρηματίας και επενδυτής που χαίρει εκτίμησης. Στην πραγματικότητα, η επιρροή του Κούτσερ είναι τέτοια που του πιστώνουν ότι βοήθησε στην οικοδόμηση της επιτυχίας μεγάλων εταιρειών όπως η Airbnb, η Spotify και η Uber.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και Πληροφορικής στα Γυμνάσια

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα ή για πρόγραμμα για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ.

Τα 7 κλειδιά που κρίνουν τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

«Μία είναι μόνο η συμβουλή της τελευταίας στιγμής που μπορώ να δώσω στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων: να διαβάζουν αυτές τις ημέρες μόνο εκείνα που είναι σίγουροι ότι ξέρουν και να μην πελαγοδρομούν σε γνώσεις για τις οποίες δεν είναι σίγουροι, οι οποίες από τη μια πλευρά θα τους κάνουν να νιώσουν ανασφάλεια και από την άλλη να ξεχάσουν αυτά που ξέρουν!». Τη σοφή αυτή συμβουλή εμπιστεύεται σε όλους τους νέους και τις νέες που ετοιμάζονται την Παρασκευή να τρέξουν τον φετινό «αγώνα» των πανελλαδικών εξετάσεων έμπειρο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Παιδική κακοποίηση: Η Ζάκυνθος, η κοινωνία και μια Πολιτεία θεατής

Είναι φοβερό το συμβάν στη Ζάκυνθο –να γίνεσαι δολοφόνος, να σκοτώνεις τον πατέρα σου για να προστατεύσεις τα αδέλφια σου. Οπως ήταν φοβερή η υπόθεση της Λέρου. Αλλά ακόμα πιο φοβερή είναι η Πολιτεία θεατής, η αίσθηση πως κάποια παιδιά σε αυτή τη χώρα είναι ολομόναχα, παραδομένα στα θηρία