Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Χάρτινο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

 

Άποψη: Τ. Επτακοίλη "Γονείς στο φως και στο σκοτάδι"

Ο 15χρονος Ιθαν Κράμπλεϊ, από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, πήρε νωρίς φέτος το χριστουγεννιάτικο δώρο που επίμονα ζητούσε από τους γονείς του. Πήγε μάλιστα με τον πατέρα του σε οπλοπωλείο και το διάλεξε ο ίδιος. Ναι, όπλο ήταν αυτό που διακαώς επιθυμούσε. Την ίδια ημέρα, σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεδείκνυε με υπερηφάνεια «τη νέα του ομορφιά». Και την επομένη έκανε εξάσκηση στη σκοποβολή με τη μητέρα του. Ανησυχητικά σημάδια στη συμπεριφορά του υπήρχαν πολλά. Οι γονείς του δεν τα έβλεπαν ή έκαναν ότι δεν τα έβλεπαν ή, απλώς, δεν ήταν σε θέση να τα δουν. Στις 30 Νοεμβρίου, στο λύκειο όπου φοιτούσε, ο Ιθαν έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του, σκότωσε τέσσερις συμμαθητές του και τραυμάτισε επτά.

Αποκαλυπτική έρευνα για το Instagram: Προωθεί ναρκωτικά σε εφήβους;

Το Instagram λέει πως απαγορεύει την αγοραπωλησία ναρκωτικών, μία νέα έρευνα όμως βρήκε πως ανήλικοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα φαρμακευτικών προϊόντων στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, το Tech Transparency Project (TTP) δημιούργησε επτά ψεύτικους λογαριασμούς εφήβων χρηστών ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Το Instagram δε σταμάτησε αυτούς τους λογαριασμούς από το να αναζητήσουν περιεχόμενο σχετικό με ναρκωτικά. Αντιθέτως, η πλατφόρμα συμπλήρωσε αυτόματα την αναζήτηση “buyxanax”, ενώ ανάμεσα στους προτεινόμενους λογαριασμούς βρισκόταν και ένας έμπορος Xanax. Όταν ο ψεύτικος έφηβος ακολούθησε τον έμπορο, πήρε ένα μήνυμα με ένα μενού των προϊόντων του, τιμές και επιλογές αποστολής.

Σε πρώτο πλάνο η βία στα σχολεία – Σε κλίμα απαξίωσης τα ΕΠΑΛ

Μόνο η κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης ανεδείχθη μετά το σοκαριστικό περιστατικό ξυλοδαρμού μαθήτριας Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην Αττική από καθηγητή της. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδρασε άμεσα απολύοντας τον συμβασιούχο εκπαιδευτικό, ωστόσο αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν ως προς τη διαδικασία βάσει της οποίας ελήφθη η απόφαση απόλυσης. Το υπ. Παιδείας εμφανίζεται να λειτούργησε πυροσβεστικά.

1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: 5η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Future Engineers

Η Β Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης συγχαίρει την Ομάδα *The Speeders* του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, για την κατάκτηση της 5ης θέσης Παγκοσμίως στην κατηγορία *Future Engineers* – Αυτόνομη Οδήγηση. 

KIDOT: Τα παιδιά συναντούν τον ηθοποιό Πάνο Ζουρνατζίδη


Μαθητικός Διαγωνισμός 2021: «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!»

H εκπαίδευση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ανθρώπους, να αλλάζει ζωές, να σώζει ολόκληρα κράτη. Μέσα από την κοινή εμπειρία της πανδημίας που επηρέασε καταλυτικά τις ζωές όλων των ανθρώπων στον κόσμο είδαμε τι σημαίνει για ένα παιδί να στερείται, έστω και προσωρινά, τον φυσικό χώρο του σχολείου. Και τι συνέπειες μπορεί να έχει η ελλιπής και ανισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για ολόκληρες κοινωνίες.

Πολυεπίπεδο πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε κρατικές δομές παιδικής προστασίας

Ολιστική παρέμβαση σεξουαλικής αγωγής και πρόληψης, σε κρατικές δομές παιδικής προστασίας, υλοποιεί η οργάνωση Civil Act, μαζί με τις οργανώσεις SciCo και Cyberno. Ο επίσημος τίτλος του έργου είναι «Συμπεριληπτική εκπαίδευση προσωπικού και παιδιών/νέων των παραρτημάτων παιδικής προστασίας στο πλαίσιο της σεξουαλικής αγωγής», το οποίο αποτελεί πρόγραμμα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αθώες οι νηπιαγωγοί για το πρόγραμμα "Παίζω με τον Φρίξο"

Αθώες κρίθηκαν οι τέσσερις εκπαιδευτικοί που είχαν μηνυθεί από γονέα για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος "παίζω με τον Φρίξο"

Αθώες κρίθηκαν σήμερα απο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, τέσσερις νηπιαγωγοί σχολείου της πόλης, σε βάρος των οποίων κατατέθηκε μήνυση από γονέα που υποστήριξε ότι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «παίζω με τον Φρίξο» ανέφεραν στους μικρούς μαθητές τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων.

ΚΡΗΤΗ TV: Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου - η ζωή με την αναπηρία

 

Δημιουργούνται 200 νέες θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία νέων δομών και 200 νέων θέσεων επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων άναψε με την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Δανίας, η οποία δόθηκε υπό μορφή δωρεάς στην ελληνική κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

Girls Go Circular: Ψηφιακές και Επιχειρηματικές Δεξιότητες για την Κυκλική Οικονομία

Το ευρωπαϊκό έργο Girls Go Circular (https://eit-girlsgocircular.eu) στοχεύει στον εξοπλισμό 50.000 κοριτσιών, ηλικίας 14-18 ετών, από όλη την Ευρώπη, με ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες έως το 2027. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός διαδικτυακού προγράμματος εκπαίδευσης για την κυκλική οικονομία.