Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα 2019: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς. 
Αυτό, παράλληλα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών για τους μαθητές όλης της χώρας.
Οι διακοπές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Τα δικά τους ρομπότ δημιούργησαν οι περίπου 300 μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Με τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο, περίπου 300 μαθήτριες και μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, δημιούργησαν και προγραμμάτισαν χτες, μέσα σε λίγες ώρες, τα δικά τους ρομποτικά συστήματα και σύνολα, από το ρομποτικό μπαστούνι για μη βλέποντα παιδιά μέχρι τις αυτόματες σκάλες για άτομα με αναπηρία, που μετατρέπονται αυτόματα σε ράμπα, και από τους "έξυπνους" ενεργειακά αυτόνομους κάδους απορριμμάτων μέχρι τις εφαρμογές "έξυπνου" νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων και εκπαιδευτικών για τα προβλήματα στην ειδική αγωγή - εκπαίδευση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης γονείς και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 12 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία που φιλοξενούν Τμήματα Ένταξης, καθώς και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια Δ.Ε. στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Διεκδικούν άμεση λύση και μια δημόσια εκπαίδευση που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. 

Ανοιχτή επιστολή αναπληρώτριας για τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία στης Κορίνθου

Γράφει η Νάγια Κοκμοτού από την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο», Αναπληρώτρια δασκάλα στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την Κυριακή 8/12/2019 επισκέφθηκα το πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου, το οποίο από τον περασμένο Σεπτέμβρη χρησιμοποιείται ως transit camp για πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μετακινήθηκαν εκεί από άλλες δομές. Ως κάτοικος αλλά και δασκάλα της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες έχουμε βρει άδεια θρανία μαθητών και μαθητριών μας οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τα σχολεία του κέντρου και μεταφέρθηκαν στην ανοιχτή δομή της Κορίνθου.

ΟΗΕ: Επτά εκατομμύρια παιδιά χάνουν παρανόμως την ελευθερία τους

Περίπου 7 εκατομμύρια παιδιά στερούνται την ελευθερία τους καθώς κρατούνται σε φυλακές, είναι υπό αστυνομική κράτηση, διαμένουν σε κέντρα κράτησης μεταναστών, σε οίκους για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα ιδρύματα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Οι συντάκτες της έκθεσης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τονίζουν ότι το γεγονός αυτό αντίκειται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν 200 χώρες και η οποία επιτρέπει την κράτηση ατόμων κάτω των 18 ετών μόνο ως έσχατο μέτρο και για μικρό χρονικό διάστημα.

Ένα τυφλό παιδί από το Ιράκ συνέβαλε στην επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου της Σχολής Τυφλών

Ένα παιδί από το Ιράκ, με μερική απώλεια της όρασής του, «ξανάνοιξε» την πόρτα του ειδικού νηπιαγωγείου της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργία του οποίου βρισκόταν σε αναστολή καθώς δεν υπήρχε κάποιο παιδί στην ανάλογη ηλικία με θέματα όρασης για να φοιτήσει! 
Ο μικρός Ραγιάν, που το όνομά του στα κουρμάντζι σημαίνει «πόρτα του παραδείσου», έγινε αιτία να επαναλειτουργήσει ύστερα από 3 χρόνια το νηπιαγωγείο, αφού βρέθηκε... μαθητής, νηπιαγωγός αλλά και το μεταφορικό μέσο που θα μετέφερε τον μικρό μαθητή από το σπίτι του στη Σίνδο, στη Σχολή.

Πώς θα ζητήσετε σωστά βοήθεια ως νέοι γονείς

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς, είναι ότι προσπαθούν να αναλάβουν μόνοι τους όλο το βάρος του νέου τους ρόλου. Στην πραγματικότητα, οι ικανότητές σας και η αγάπη σας προς το μωράκι σας, δεν κρίνονται από το μέγεθος της ταλαιπωρίας σας. Η ψυχική σας υγεία και η εξασφάλιση έστω και λίγων στιγμών ξεκούρασης είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για εσάς τους ίδιους, αλλά και για την ευτυχία του μικρού σας. Άλλωστε, το να έχετε επίγνωση του πότε χρειάζεστε ένα χεράκι (και βέβαια να το ζητάτε) είναι επίσης μια σημαντική ικανότητα. Εξίσου σημαντικό, είναι και το να ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά.

Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν στα ΚΕΠ για την διευκόλυνση των ΑμεΑ

Η εύκολη προσβασιμότητα, αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία μπαίνει στο "στόχαστρο" του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο μελετά τις πρώτες του κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διακοπή ΛΟΑΤΚΙ+ προγράμματος μετά από «ωμή» παρέμβαση του δημάρχου Γλυφάδας - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου παρενέβη και διέκοψε ΛΟΑΤΚΙ+ πρόγραμμα επιμόρφωσης προς εκπαιδευτικούς, όπως καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. 

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγορούν τον δήμαρχο Γλυφάδας ότι υπέκυψε σε αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων και διέκοψε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το σχολείο που μας χωράει. Ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού με άξονα την ταυτότητα-έκφραση-χαρακτηριστικά φύλου και τον ερωτικό/σεξουαλικό προσανατολισμό».