Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

15 μεγάλες αλήθειες για την πατρότητα!

Σοφά και εμπνευσμένα λόγια μεγάλων αντρών, που μέσα σε λίγες λέξεις κωδικοποιούν πλευρές της πατρότητας που μας κάνουν να συγκινούμαστε, να κατανοούμε και φυσικά να αγαπάμε!

Αιτήσεις συμμετοχής "Τρέχω για τον Αυτισμό" στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) και φέτος θα συμμετέχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 9 Νοεμβρίου 2014 με ομάδα που θα φέρει στην αθλητική φανέλα το μήνυμα "Τρέχω για τον Αυτισμό".
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Πηγή: Noesi

Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την καλοκαιρινή παραγωγή «Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα». 
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια μουσικών και ηθοποιών του ΚΘΒΕ να κάνει ξεχωριστά τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα χωρίς να διαταράξει την ξεγνοιασιά των παιδιών που παίζουν χαρούμενα στις ανοιχτωσιές της πόλης.

Μια μαγική βαλίτσα που κρύβει μέσα της τραγούδια, θεατρικές φωνές, χορούς και γέλια, θα περιπλανιέται από τις 19:30 μέχρι τις 20:30 σε όλη τη Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 19 Ιουνίου 2014.

Παραμυθοκαμώματα θερινής νυκτός στο Μουσείο Συναισθημάτων!

Καλοκαιρινά εργαστήρια μυθοπλασίας για γονείς και παιδιά, μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το Μουσείο Συναισθημάτων, που ταξιδεύει το καλοκαίρι στην Ελλάδα!

«Παραμυθοκαμώματα θερινής νυκτός» είναι τα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους που πραγματοποιούνται στο τέλος μιας όμορφης καλοκαιρινής ημέρας, την ώρα που τα παιχνίδια, τα μπάνια, οι βόλτες έχουν τελειώσει και πριν ταξιδέψουμε στον κόσμο των ονείρων μας.

Κανόνες για χωρισμένους γονείς

Είναι σημαντικό να βεβαιώσετε τα παιδιά πως δεν ευθύνονται για τον χωρισμό

Ένα διαζύγιο μπορεί να προκύψει και στις... καλύτερες οικογένειες. Οι καλοί γονείς όμως φροντίζουν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τις συνέπειες που μπορεί να έχει γι' αυτά η διάλυση του γάμου τους

Παιδί και Κατασκήνωση: Βοηθήστε το να την πάρει με «καλό» μάτι

Κατασκήνωση, χαρά, ξεγνοιασιά, παιδικά γέλια, ομαδική εργασία, επαφή με τη φύση! Είναι τόσο απλό για ένα παιδί να ενσωματωθεί στην παιδική κατασκήνωση; Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το βοηθήσουμε…

Δευτερεύων πνιγμός: Τα συμπτώματα και πώς θα σώσετε το παιδί

Γράφει η  Έλενα Μπούλια στο mama365

Τον περασμένο Μάιο η μαμά blogger Lindsay Kujawa και ο 2,5 ετών γιος της Ronin πήγαν σε ένα pool party. Όπως η Lindsay περιγράφει στο blog της, καθόταν στην άκρη της πισίνας, ενώ ο μικρός έπαιζε λίγο παραδίπλα. Για μόλις 5 δευτερόλεπτα μετακινήθηκε για να πει κάτι σε κάποιον και γυρνώντας το βλέμμα της είδε πως ο Ronin δεν ήταν πια εκεί, παρά είχε πέσει μέσα στην πισίνα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσει το κεφάλι του στην επιφάνεια του νερού. Όρμησε αμέσως και τράβηξε τον μικρό έξω, ο οποίος πέρα από τον βήχα και την ταραχή του, έδειχνε να είναι μια χαρά. Έπειτα από λίγα λεπτά, μάλιστα, επέστρεψε στο παιχνίδι με τους φίλους του.

Οδηγίες για τις εγγραφές και τη σχολική φοίτηση μαθητών Ρομά

Πέντε οδηγίες για τις εγγραφές και τη σχολική φοίτηση μαθητών Ρομά, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες έχουν ως εξής: 

1. Οι Προϊστάμενοι και οι Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων όχι μόνο ενθαρρύνουν την προσέλευση των μαθητών Ρομά στο σχολείο, αλλά και αναζητούν τα παιδιά Ρομά που μένουν στην περιοχή τους και φροντίζουν για την εγγραφή και τη φοίτησή τους, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για την υποχρεωτική φοίτηση.

Χορήγηση - ανανέωση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τη χορήγηση – ανανέωση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015 και καλούνται οι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν σε ιδιωτικά σχολεία Π.Ε. – Δ.Ε. και δικαιούνται να αιτηθούν άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης να υποβάλλουν τις ανάλογες αιτήσεις, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στην εγκύκλιο.