Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πρόσωπο: Χάρης Ιωάννου

Στον Χάρη Ιωάννου το 1ο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων

Μια σκηνή ήταν αρκετή: η γιαγιά του να προσπαθεί να πιάσει το τηλεκοντρόλ με το αδύναμο χέρι της, να της ξεφεύγει, να το ξαναπιάνει και με επιμονή να πατά το κουμπί. Σχεδόν μηχανικά, το μυαλό τού 15χρονου τότε Χάρη Ιωάννου ανίχνευσε το πρόβλημα και άρχισε να «σαρώνει» για λύσεις. Ενάμιση χρόνο αργότερα, η συσκευή ενίσχυσης κινήσεων παλάμης που ανέπτυξε έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και της αγοράς.

Υποτροφίες

Προγραμματισμός σχολικών αγώνων

Εγκύκλιο για τον προγραμματισμό σχολικών αγώνων ΛΥΚΕΙΩΝ και αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ και ΓΥΜΝAΣΙΩΝ σχ. έτους 2012-2013, εξέδωσε ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του υπ. Παιδείας Στ. Δασκαλάκης.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μια Κυριακή στην ActionAid με την Οικογένειά μου!

Από το newsletter της Actionaid:
Τα οικογενειακά μας προγράμματα συνεχίζονται και φέτος και σας καλούμε με χαρά στο πρώτο για τούτο το φθινόπωρο!
Το Κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης της ActionAid Ελλάς είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί για να 'ταξιδέψουμε' παρέα με τις οικογένειές σας σε απομακρυσμένες χώρες!

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 11πμ - 1μμ θα πραγματοποιήσουμε ένα φανταστικό ταξίδι, σε χώρες του κόσμου, με στόχο να γνωρίσουμε οικογένειες και την καθημερινότητά τους.

Μπορούμε: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά

Από την πρωτοβουλία ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

Επισκεφτήκαμε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Πειραιά (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), ένα δημόσιο σχολείο ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 128 μαθητές. Σε αυτό εκπαιδεύονται έφηβοι 14-22 ετών απόφοιτοι ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου. Η διάρκεια φοίτησης είναι 5-8 χρόνια, ανάλογα με το βαθμό της μαθησιακής ετοιμότητας. Στα εργαστήρια του σχολείου οι μαθητές μαθαίνουν τις τέχνες Ξυλουργικής – Επιπλοποιίας, Υδραυλικής, Κοπτικής – Ραπτικής, Ανθοκομίας και Κεραμικής.

Ιδρυμα Ευγενίδου: Νέα σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες

Μία επιστημονική ματιά στα σενάρια καταστροφής του κόσμου ρίχνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας που θα λειτουργεί στο Ιδρυμα Ευγενίδου κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 3 Νοεμβρίου ως τις 16 Δεκεμβρίου.

Σχολείο ειδικής αγωγής «έστησαν» στην πλατεία Κοραή γονείς και μαθητές

Θρανία, βιβλία, ζωγραφιές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς. Όχι συγκεντρωμένοι σε ένα σχολείο, αλλά στην πλατεία Κοραή, που μετατράπηκε το πρωί της Πέμπτης σε σχολείο Ειδικής Αγωγής.

Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς κατά τους δυο χειμερινούς μήνες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία, να γευτούν και να βιώσουν μέρος αυτής.