Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Το ταλέντο ενός εφήβου με Σύνδρομο Prader Willi στα ντραμς!

Columbus, Ohio. Στον Jake Vasiloff αρέσει να ροκάρει. Ο 18χρονος είναι hard-core. Αισθάνεται καλύτερα και πιο άνετα όταν παίζει στα ηλεκτρικό ντραμς του τη μουσική των Pantera, metallica και άλλων συγκροτημάτων. Ωστόσο, είναι πάντα πρόθυμος να κατεβάσει την ένταση, να αφήσει στην άκρη τις μπαγκέτες και να παίξει ταμπουρίνο, bongo και άλλα «απαλά» κρουστά για τον τελευταίο δίσκο του πατέρα του, το “Above the Piner” που ο Jeff Vasiloff περιγράφει ως «ευχάριστο να τον ακούς» και «κλασικό». Το ντουέτο πατέρα – γιου απολαμβάνει το χρόνο που περνούν μαζί δημιουργώντας αυθεντικά, κυρίως ορχηστρικά κομμάτια. Αυτές τις στιγμές δημιουργίας τις απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο, καθώς έχουν έναν επιπλέον στόχο, που είναι πολύ κοντά στην καρδιά τους. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του Above the Pines θα δοθούν στο Prader Willi Syndrome Association of Ohio. 

Συνθήκη του Μαρακές για την πρόσβαση τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης σε δημοσιευμένα έργα

Η Συνθήκη του Μαρακές ορίζει ένα σύνολο διεθνών κανόνων που εξασφαλίζουν τη θέσπιση περιορισμών ή εξαιρέσεων όσον αφορά τους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας προς όφελος των τυφλών, των αμβλυώπων ή των ατόμων με άλλα προβλήματα ανάγνωσης εντύπων.

Καθιστά επίσης δυνατή τη διασυνοριακή ανταλλαγή αντιγράφων δημοσιευμένων έργων που έχουν παραχθεί σε προσβάσιμο μορφότυπο.

Παιδιά που κακοποιούν ζώα σήμερα, ενήλικες ψυχικά διαταραγμένοι αύριο...

Γράφει για τις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Σκύλων (Aπόφοιτη της Kynagon Dog Trainers Academy) και Υπεύθυνη της Ομάδας «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων» (Ζω.Ε.Σ.)

Σε μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο όπου βγαίνουν όλα στο φως, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αποκρύπτουν εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των ζώων, είναι πολύ εύκολο και τραγικό ταυτόχρονα να αντιληφθεί κανείς ότι η κακοποίηση των τετράποδων συντρόφων μας λαμβάνει διαστάσεις δυστυχώς απειλητικές από παιδιά μεταξύ 6-15 ετών.

15 χρόνια διαρκεί η εφηβεία

Αρχίζει στα δέκα και συνεχίζεται μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των είκοσι. Η περίοδος αυτή είναι καθοριστική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς εκ μέρους των γονέων αλλά και της πολιτείας, επισημαίνουν οι ειδικοί

Παιδική βία και επιθετικότητα

Η επιθετικότητα και η βία, δύο έννοιες σχεδόν συνώνυμες και ταυτόσημες, είναι ανθρώπινες αδυναμίες, τόσο παλιές, όσο και ο κόσμος μας. Παρουσιάστηκαν κατά την εποχή της αδελφοκτονίας του Κάιν και συνεχίζουν την πορεία τους με ένταση και συχνότητα μέχρι σήμερα. Στην αρχαία Ελλάδα, η βία λατρευόταν σαν θεότητα. Προσωποποιούσε τη μεγίστη των δυνάμεων. Ήταν η θεά που εκτέλεσε τη διαταγή του οργισμένου Δία, κατά του Προμηθέα.
Η παγκόσμια ιστορία απέδειξε πως ο άνθρωπος είναι πλάσμα επιθετικό, γεγονός που αποδεικνύεται με το ότι η ζωή μας, καθημερινά, είναι γεμάτη βία και επιθετικότητα.

Μαθητικές πορείες στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή

Με αίτημα την αυστηροποίηση των νόμων για τον έλεγχο όπλων και την οπλοκατοχή, οι μαθητές στις ΗΠΑ σχεδιάζουν πορεία στην Ουάσινγκτον, διαδηλώσεις και αποχές από τα μαθήματα, μετά το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα. Ο Τραμπ κατηγορεί το FBI για το περιστατικό.

Για πρώτη φορά τεστ αίματος σε παιδιά ανιχνεύει τον αυτισμό

Επιστήμονες από τη Βρετανία και την Ιταλία ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν τα πρώτα τεστ αίματος και ούρων που δείχνουν αν ένα παιδί πάσχει από διαταραχή του αυτισμού.

Kάτι που μπορεί μελλοντικά να επιτρέψει την πιο έγκαιρη διάγνωση, έτσι ώστε η αναγκαία θεραπεία να ξεκινά πιο νωρίς.