Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Κατασκευή: Πασχαλινό καλάθι

 

Η 10χρονη Ρένια στη Διαφορετικούπολη: Μία ιστορία για παιδιά με διαβήτη για το Πάσχα

Ένα βιβλίο είναι πάντα μια από τις καλύτερες επιλογές δώρου και για το Πάσχα! «Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους» είναι ένα βιβλίο διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα γιατί εκτός από τη διασκέδαση, προσφέρει και γνώση, καθώς πραγματεύεται τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, η Ρένια εστιάζει στο θέμα των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, επικοινωνώντας διασκεδαστικά χρήσιμες πληροφορίες με επιστημονική εγκυρότητα για τη νόσο.

Κορωνοϊός-CDC: Τα παιδιά να κάνουν κατασκήνωση το καλοκαίρι αλλά με μάσκες -αποστάσεις

Τα παιδιά μπορούν να πάνε σε κατασκηνώσεις το φετινό καλοκαίρι, αλλά καλά θα κάνουν να φοράνε μάσκες σχεδόν συνεχώς και επίσης να κρατιούνται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους υπόλοιπους στις διάφορες κατασκηνωτικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τις συστάσεις που εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εγκαταστάθηκε σταθμός “τηλε-διερμηνείας” για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων

Ένας σταθμός “τηλε-διερμηνείας” για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 26 Απριλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών για την οργάνωση αυτής της πύλης επικοινωνίας για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

«Αφήστε τα παιδιά να παίξουν»: Tο εκπαιδευτικό μήνυμα από όλη την Ευρώπη

Κάθε πρωί, η Arja Salonen ρίχνει τον πεντάχρονο γιο της, Onni, σε ένα κέντρο φύλαξης στο Espoo, δυτικά του Ελσίνκι, όπου θα περάσει τις επόμενες οκτώ ώρες κάνοντας αυτό που οι Φινλανδοί εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας του: να παίζουν.

Τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο στη Φινλανδία στην ηλικία των επτά. Πριν από αυτό, οι ανησυχίες των παιδιών δεν είναι το διάβασμα ή να μάθουν αριθμητική, αλλά, «να μαθαίνουν πιο σημαντικά πράγματα».

Τι συμβαίνει με τη ΛΟΑΤ+ γονεϊκότητα στην Ελλάδα;

«Δεν επέτρεψαν την πρώτη φορά στη Νικολέτα να επισκεφτεί το παιδί μας στη μονάδα φροντίδας νεογνών» ● «Ο δικαστής αποφάσισε ότι είμαι ψυχικά ασταθής» ● «Το παιδί μου 3,5 ετών διαγνώστηκε με παιδικό καρκίνο κι έπρεπε να του βγάλουμε χαρτιά γιατί δεν ξέραμε σε ποια χώρα θα βρει θεραπεία – αναγκαστικά το έγραψα ως δικό μου παιδί και η Κέιτ δεν φαίνεται πουθενά» ● «Ανοιχτά για τη μορφή της οικογένειάς μας ως έχει μιλάμε την τελευταία δεκαετία, και αυτό έγινε μέσα από πολλές ειλικρινείς συζητήσεις, δεν έγινε μια κι έξω» ● «Θέλω τουλάχιστον ένα σαββατοκύριακο τον μήνα με το παιδί μου και είμαι διατεθειμένος να πω στη σχέση μου να μείνει αλλού».

Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΠΘ: Σύστημα εξαερισμού από μαθητές-εκπαιδευτικούς

Το πρόβλημα του εξαερισμού μιας αίθουσας με ανακλινόμενα παράθυρα που δεν ανοίγουν εντελώς και περιορισμένα ανοίγματα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πειραματικού Γυμνασίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιώντας καθαριστές αέρα, εξαεριστήρες τζαμιού, μικροελεγκτές και αισθητήρες που ελέγχουν την ταχύτητα λειτουργίας του εξαεριστήρα και την ποιότητα του αέρα της αίθουσας, κατάφεραν να φτιάξουν ένα σύστημα ελέγχου της ποιότητας του αέρα, το οποίο ονόμασαν «Άλλος αέρας».

"Ελπίδα Ζωής": Διαδικασία ένταξης ωφελούμενων στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Σας επισυνάπτουμε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σχετικά με τους υποψηφίους ωφελούμενους, καθώς επίσης την Αίτηση και την αναλυτική Διαδικασία Ένταξης των υποψηφίων όπως προκύπτει από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.

Παραδίδονται στην εκπαίδευση 4.000 βιβλία από την Περιφέρεια Κρήτης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Βιβλίο, η Περιφέρεια Κρήτης προσφέρει από σήμερα σε όλα τα σχολεία του νησιού, πάνω από 4.000 βιβλία εκπαιδευτικού, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου μεταξύ των οποίων και το «Κρητικό λεξιλόγιο», το εμβληματικό πόνημα του Ιωάννη Κονδυλάκη.

Η ανακοίνωση της παράδοσης με την παράλληλη γνωστοποίηση των τίτλων των βιβλίων έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό συμβούλιο «Κρήτη μπροστά» Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανόλη Καρτσωνάκη, και της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφης Κουτεντάκη, η οποία έχει τον συντονισμό παράδοσης των βιβλίων.

Google Families: Το web εργαλείο για τη σωστή πλοήγηση των γονέων

Το Google Families φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους γονείς με την τεχνολογία και την ασφαλή χρήση της. Το microsite της Google δίνει συμβουλές για γονείς και παιδιά και προωθεί τη λελογισμένη χρήση της τεχνολογίας.

Πανδημία: Ο εγκλεισμός και ο αόρατος φόβος διαλύει τον ψυχισμό των παιδιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης «Open Minds 21» που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου, επαγγελματίες της ψυχικής υγείας από μη κυβερνητικές οργανώσεις τοποθετήθηκαν με θέμα την «Επίδραση της Covid-19 στην κοινότητα και την ψυχική υγεία των παιδιών».