Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να κάνετε τις σχολικές παραστάσεις φιλικές για τα παιδιά με κώφωση

Πριν λίγα χρόνια,  σχολιάσαμε πόσο απλή μπορεί να είναι η λύση ενός προβλήματος, όταν εστιάζουμε σε αυτή, διαβάζοντας για το περιστατικό που έγινε στα γυρίσματα της σειράς Eternal τής Marvel. Όταν η κωφή ηθοποιός Lauren Ridloff ήταν γυρισμένη προς τον τοίχο, δεν είχε κάποιο οπτικό σημάδι ότι ξεκινούσε το γύρισμα, τις οδηγίες του σκηνοθέτη, τον διάλογο των ηθοποιών κλπ. Μοιράστηκε τον προβληματισμό της με τη συμπρωταγωνίστριά της, Angelina Joli, η οποία πρότεινε τη χρήση συνθημάτων με laser, τα οποία στο μοντάζ μπορούν να διαγραφούν πολύ εύκολα. 

Πώς δεν θα αρρωστήσει το παιδί αυτό το χειμώνα – Ο παιδίατρος δίνει συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και αποτελεί κοινό φόβο όλων των γονέων η πιθανή διαπορά μικροβίων και λοιμώξεων. Η αγωνία αυτή στρέφει όλο και περισσότερους γονείς στην αναζήτηση των κατάλληλων τρόπων θωράκισης της υγείας και του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών τους. Πολλοί ρίχουν στη «μάχη» αυτής της προσπάθειας τα συμπληρώματα διατροφής. Είναι, όμως, αυτή η λύση ή υπάρχουν άλλες, πιο απλές και άμεσες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στον τρόπο ζωής των παιδιών, ώστε να εξασφαλίσουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα;

Υπουργείο Παιδείας: Οι ποινές που θα ισχύσουν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια

Όλα όσα ισχύουν φέτος για τις ποινές αλλά και τη διαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια, ορίζονται σε Υπουργική Απόφαση. Το νέο ποινολόγιο περιλαμβάνει σαφή και διαβαθμισμένα παιδαγωγικά μέτρα ανάλογα με το παράπτωμα ενώ έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στα σχολεία.

Τα παιδιά που δεν τρώνε το φαγητό τους δεν είναι «ιδιότροπα» - Ο ρόλος της γενετικής

Οι γονείς που εξοργίζονται με τα παιδιά τους όταν δεν τρώνε το φαγητό που τους δίνουν θα πρέπει να μην είναι τόσο αυστηροί. Η άρνηση τους να φάνε ένα ευρύτερο φάσμα τροφίμων οφείλεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε μεγάλο βαθμό στα γονίδια και όχι στη διαπαιδαγώγηση.

Τα παιδιά στον παιδικό σταθμό μπορεί να προσβληθούν από ιώσεις 10-15 φορές τον χρόνο

«Καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η έξαρση των ιώσεων ήταν ιδιαίτερα έντονη και με μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι φυσικό οι γονείς ήδη με το άνοιγμα των σχολείων να προβληματίζονται για το πώς τα παιδιά τους θα ανταπεξέλθουν στις ιώσεις τη νέα σχολική χρονιά», λέει η κ. Μαρία Παπαδάκη Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Metropolitan Hospital, αναφέροντας τρόπους προστασίας των παιδιών από τις ιώσεις αλλά και αντιμετώπισής τους:

Αλεξάνδρα Σιγάλα: «Περιμένουμε ως το Γυμνάσιο»

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα WhatsApp groups των γονιών πήραν φωτιά με την πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Σιγάλα και το perimenoume.gr. Η Αλεξάνδρα, όπως κι εγώ, έχουμε παιδιά σε ηλικίες δημοτικού και ένα από τα ερωτήματα που μας απασχολούν έντονα, ειδικά όσο πλησιάζουν στις μεγαλύτερες τάξεις, είναι ποια θα ήταν η σωστή ηλικία για να αποκτήσει ένα παιδί δικό του κινητό τηλέφωνο/smartphone.

Αθλητές: Τα δικαιολογητικά εισαγωγής στην Τριτοβάθμια - Αναλυτικά η εγκύκλιος

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να σταλθούν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται η έκδοση της με αρ. πρωτ Φ. 152/108310/Α5/20-9-2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα «Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025», στην οποία αναφέρονται οι προϋποθέσεις εισαγωγής αθλητών/τριών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, τα απαιτούμενα προς υποβολή δικαιολογητικά, ο τρόπος και χρόνος υποβολής τους, καθώς και οι σχετικές λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Δασκάλα «ανέστησε» σχολείο και ολόκληρο χωριό στην Ευρυτανία

«Παιδί» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Παναγιώτα Διαμαντή συγκινεί και εμπνέει με την πρωτοβουλία της να κρατήσει ανοιχτό σχολείο στη Φουρνά και «ζωντανό» το χωριό των παππούδων της

«Ολη η αγωνία, όλο το άγχος και η κούραση, έσβησαν μεμιάς, όταν ακούσαμε τις νέες παιδικές φωνές στο χωριό. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις αυτά τα νέα παιδιά να ανθίζουν μέρα με τη μέρα, να έχουν γίνει μια παρέα με τα παιδιά του χωριού και να προσαρμόζονται στη νέα ζωή τους.

Ένα παντοπωλείο κάνει πράξη τη συμπερίληψη


Μιάμιση ώρα την μέρα στα social media οι Έλληνες – Τι κάνουν

Περίπου 1,5 ώρα καθημερινά αφιερώνουν οι Έλληνες στα social media, τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως για ψυχαγωγία και ενημέρωση, αλλά και για να διατηρούν ζωντανές τις σχέσεις τους με φίλους και συγγενείς.

Τουρκία: Τα εξαφανισμένα παιδιά - η υπόθεση της Ναρίν

«Μικροκαμωμένη», «ευαίσθητη», «εύθραυστη». Έτσι μπορεί κανείς να μεταφράσει το όνομα της Ναρίν στα ελληνικά. Η υπόθεση της οκτάχρονης Ναρίν αποτελεί εδώ και εβδομάδες πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.