Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

"Eξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;"



Οδυσσέα Ελύτη Άξιον Εστί - "Προφητικόν" - απαγγέλει ο Μάνος Κατράκης

Παρουσίαση: Seeing is Learning

Εάν ενδιαφέρεστε για την προσβασιμότητα Κωφών μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ιρλανδία, μεταφορτώστε και διαβάστε την παρουσίαση της Lorraine Leeson με τίτλο "Seeing is Learning: Deaf Students Access to Tertiary Education in Ireland", όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο AHEAD, στις 15 Μαρτίου 2012.

Φτιάξτε τα δικά σας μωρομάντηλα - Homemade Baby Wipes



 

Τουρνουά Ποδοσφαίρου Γυμνασίων Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τουρνουά Ποδοσφαίρου Γυμνασίων Ανατολικής Θεσσαλονίκης
27 - 30 Μαρτίου & 2 - 5 Απριλίου
 

Αστροφυσική και Διαστημική για μαθητές Λυκείου

Το Ινστιτούτο ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, οργανώνει για 17η χρονιά με ανανεωμένο πρόγραμμα το Θερινό Σχολείο για μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής, με θέμα «Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις» από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου 2012.

Anima Théâtre-Το όνειρο της Τζοκόντα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η ομάδα θεάτρου Anima από τη Μασσαλία ακολουθεί την πορεία της Τζοκόντα, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, στις 30 & 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

21η Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Για 7η φορά γιορτάζεται φέτος στις 21 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. Καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Μαθητικός διαγωνισμός του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό για παιδιά και νέους, με τίτλο Η Τέχνη για την Ειρήνη - 2012.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, ηλικίας 5 έως 17 ετών, και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2012.

Μικροί αγρότες σε μια κατασκήνωση

Οι αφηγήσεις γονέων για τις ατάκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας που πιστεύουν ότι το γάλα παράγεται στο σούπερ μάρκετ, δεν είναι ανέκδοτο. Είναι η πικρή αλήθεια για τα εγκλωβισμένα παιδιά στα κουτιά των αστικών κέντρων που μεγαλώνουν μαθαίνοντας την παραγωγική διαδικασία προϊόντων της καθημερινής τους διατροφής μέσα από την εικονική πραγματικότητα. Ανάμεσα σ' αυτά και το γάλα η μοναδική βιωματική τους εμπειρία είναι το... σούπερ μάρκετ.

26η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τα παιδιά εκφράζονται

Μαθητές κάθε ηλικίας παύουν να είναι παθητικοί δέκτες θεαμάτων και γίνονται οι ίδιοι οι «παραγωγοί» τους. Στη Μαθητική Θεατρική Συνάντηση που πραγματοποιείται για 26η συνεχή χρονιά, τα παιδιά ξεδιπλώνουν το ταλέντο, τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους, αλλά και εκπαιδεύονται θεατρικά. «Αυτό για εμάς είναι η καλύτερη ελπίδα, η εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο, ειδικά στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε», λέει στη «Μ» ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Νεάπολης - Συκεών Γιάννης Δαλάτσης.

Η χρήση του Διαδικτύου πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία

Θα μπορούσε να λέγεται "Ψηφιακή αγωγή" ή "Εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες". Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη να εισαχθεί το συντομότερο δυνατόν στη διδακτική ύλη των σχολείων ένα μάθημα για τη σωστή χρήση του Διαδικτύου και την ασφαλή περιήγηση στον κυβερνοχώρο.

Γιατί τα ξένα είναι (πάντα) πιο γλυκά;

Ένα βιβλίο με τίτλο «French Children Don’t Throw Food» έρχεται να εξηγήσει γιατί τα Γαλλάκια, τα Αγγλάκια, τα Γερμανάκια κοκ, γευματίζουν ως ενήλικες στις ταβέρνες την ίδια στιγμή που τα δικά μας εκσφενδονίζουν με ινδιάνικες ιαχές μουσακάδες στον αέρα…