Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τελική Έκθεση για το Πρόγραμμα «Πολιτική Ζωή με Νόημα»

Ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο με επιτυχία το Πρόγραμμα «Πολιτική Ζωή με Νόημα», που χρηματοδοτήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το πρόγραμμα αφορά την απόδοση 775 πολιτικών όρων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στη Νέα Ελληνική και στην Αγγλική σε μια πολυμεσική εφαρμογή (CD-ROM) και με δυνατότητα ανάρτησης στο διαδίκτυο. Διασφαλίζεται έτσι η βιωσιμότητα του έργου και καθίσταται δυνατή η μελλοντική απόδοση των όρων σε οποιαδήποτε εθνική νοηματική γλώσσα και στα διεθνή νοήματα.

Σεμινάριο: Παιδοκεντρική παιδαγωγική και παραστατικές τέχνες

6-11 Ιουλίου, Αρναία Χαλκιδικής
εμψυχωτές:
David Pammenter , σκηνοθέτης, παιδαγωγός
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ηθοποιός, θεατρολόγος
Greg Naughton, υπεύθυνος μεταπτυχιακού προγράμματος "θέατρο και media στην εκπαίδευση", παν/μιο Winchester
οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Μεταγραφή και Προσαρμογή του Ν3699/2008 σε «Κείμενο για Όλους»

Διαβάστε και μεταφορτώστε τη μεταγραφή και προσαρμογή του Ν3699/2008 σε «Κείμενο για Όλους» από την κα Κατερίνα Αραμπατζή, σε εποπτεία του κ. Βασίλη Κουρμπέτη (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Παραθέτουμε την εισαγωγή, χωρίς να διατηρήσουμε τη μορφοποίηση (το κείμενο μπορείτε να το μεταφορτώσετε και απευθείας από τη δεξιά στήλη του ιστολογίου μας).

Συγκεντρώσου!!!


Δεν είναι λίγες οι φορές που φωνάζουμε στους μαθητές μας να συγκεντρωθούν (ειδικά τώρα το καλοκαίρι, όσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο πιο δύσκολα στρέφεται η προσοχή τους στα μαθήματα). Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και από τους δαιμόνιους επιχειρηματίες.

Εκδηλώσεις με ΕΝΓ

Σήμερα, στην Κέρκυρα, θα γίνει παρουσίαση τραγουδιών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στο Πολύτεχνο. Είναι μια πρωτοβουλία των μαθητών του παραρτήματος ΚΕΤ στο νησί. Την Τρίτη

Πρόγραμμα: «Θέλω να με γνωρίσετε…όπως δε φαντάζεστε!»

Mε την ευκαιρία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σας προσκαλεί να γνωρίσετε τις δράσεις του για νέες και νέους με ειδικές ανάγκες
σε προγράμματα που πραγματοποιεί από το 1998.
Πρόγραμμα για νέες και νέους με ειδικές ανάγκες «Θέλω να με γνωρίσετε…όπως δε φαντάζεστε!»

Athens Fringe Festival 2011

Διασταυρωνόμαστε στην είσοδο του μετρό, ανεβαίνουμε την Κηφισίας σε διπλανά αυτοκίνητα, κοιταζόμαστε μέσα από τα παράθυρα των τρόλεϊ. Αφορμή ζητάμε να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον και χαιρόμαστε όταν τη βρίσκουμε, έστω και για να βριστούμε. Ζούμε στην ίδια πόλη. Είμαστε η πρώτη γενιά που τη νιώθει δική της και την αγαπάει.

Πρώτα αποτελέσματα για τα "100 χρόνια μετά"

Δείτε τις συμμετοχές και τα πρώτα αποτελέσματα από το πρόγραμμα «Παπαδιαμάντης - Ελύτης- Γκάτσος -Τσίρκας: 100 χρόνια μετά». Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουνίου 2011.

Αφίσσα: HELMEPA Χρόνος διάλυσης απορριμάτων στη θάλασσα

Αποθηκεύστε την αφίσσα από εδώ.

Προβολή: "Hand in Hand"


Το βίντεο προέρχεται από ένα διαγωνισμό χορού που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο το 2007. Το μοναδικό ζευγάρι, η Ma Li χωρίς το χέρι της κι o Zhai Xiaowei χωρίς το πόδι του, συμμετείχε ανάμεσα σε 7.000 διαγωνιζόμενους και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. (χορογραφία Zhao Limin).

Δημόσια σχολεία: Βιβλιοθήκες που κατάντησαν αποθήκες βιβλίων

Είναι γνωστό ότι σε πάρα πολλά σχολεία μας οι Βιβλιοθήκες δε λειτουργούν όπως θα ’πρεπε και παραμένουν ανεκμετάλλευτες ως αποθήκες βιβλίων. Γνωστή είναι, άλλωστε, η εξαιρετική σημασία, παιδαγωγική και εκπαιδευτική, που έχει η σωστή λειτουργία των Βιβλιοθηκών ιδιαίτερα για τους μαθητές. Γνωστό, επίσης, είναι ότι η φιλαναγνωσία δεν είναι χαρακτηριστικό των Κυπρίων, καθώς και το ότι για οικονομικούς λόγους η Πολιτεία δεν τοποθετεί υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο ή επιμελήτρια στη Βιβλιοθήκη του κάθε σχολείου. Αυτά είναι δεδομένα, αλλά δεν πρέπει ν’ αποτελούν δικαιολογία. Είναι υποχρέωση και ευθύνη της Διεύθυνσης του κάθε σχολείου να βρει τρόπους, ώστε η Βιβλιοθήκη να είναι λειτουργική, ανοιχτή και ωφέλιμη.

Τρία στα τέσσερα νήπια προσλαμβάνουν περισσότερη πρωτεϊνη

Τρία στα τέσσερα ελληνόπουλα, νηπιακής ηλικίας, προσλαμβάνουν τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας κατά την παιδική ηλικία.

3ο Διεθνές Συνέδριο: "Διοίκηση της Εκπαίδευσης και Διαπολιτισμική Πραγματικότητα"

Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, έχοντας ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση της διοίκησης στο χώρο της Εκπαίδευσης σε σχέση με τη διαπολιτισμική πραγματικότητα, διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Διοίκηση της Εκπαίδευσης και Διαπολιτισμική Πραγματικότητα", στην Πάτρα, από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2011. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ετήσια Διαπανεπιστημιακά Διαδικτυακά Σεμινάρια

Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.ΕΚ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιμόρφωσης, Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας και Αγωγής (Μ.Ε.Δ.Ε.Α.) του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Έρευνας του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών, οργανώνει α) ετήσιο διαπανεπιστημιακό διαδικτυακό σεμινάριο ειδίκευσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα με έμφαση στη Διδακτική και Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας σε μαθητές και ενήλικες (διάρκειας 450 ωρών) και β)ετήσιο διαπανεπιστημιακό διαδικτυακό σεμινάριο ειδίκευσης στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και τη Διαπολιτισμική Πραγματικότητα (διάρκειας 450 ωρών). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. 

Καλοκαιρινό χαριστικο παζάρι του “Βάλε Φαντασία”!

Στα πλαίσια του bazaar χειροποίητων δημιουργιών θα διεξαχθεί χαριστικό παζάρι με ρούχα,βιβλία και παιχνίδια καθώς και μαθήματα-παρουσιάσεις τεχνικών χειροτεχνίας.