Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Όταν ο θυμός του εξουδετερώνει τη λογική – και την αγάπη.

Το παιδί σας πρέπει να εκφράζει τον θυμό του. Το χρειάζεται. Είναι υγιές και καθαρτικό. «Αλλά αυτό το συναίσθημα πρέπει να είναι σαν το φτέρνισμα: να καθαρίζει τα περάσματα και να τελειώνει» λέει ο Dr. Ned Hallowell. Δείτε μερικές από τις τεχνικές διαχείρισης θυμού που προτείνει για παιδιά που έχουν έντονα συναισθήματα (και αντιδράσεις). 

Το πρόβλημα με τον θυμό: 

Οδηγίες για ενδοσχολικές και προαγωγικές εξετάσεις μαθητών με αναπηρία ή και Ειδικές Eκπ/κές Aνάγκες/Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

Οδηγίες για ενδοσχολικές και προαγωγικές εξετάσεις μαθητών με αναπηρία ή και Ειδικές Eκπαιδευτικές Aνάγκες/Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από το ΚΕΔΑΣΥ Ημαθίας. 

Μουσικά Σχολεία: Πότε ξεκινά η διαδικασία επιλογής μαθητών για την Α' Γυμνασίου

Εγκύκλιο με την οποία καθορίζει ότι η διαδικασία για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 19 έως 22 Ιουνίου 2023 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 και ώρα 10.00, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ.Αλ.Κόπτσης

Podcast: Πώς είναι να ζεις στην Αθήνα με οπτική αναπηρία;


Τρεις σπουδαστές του ΙΕΚ ειδικής αγωγής εξηγούν στον Σταύρο Διοσκουρίδη τα προβλήματα που έχουν στην πρωτεύουσα.

Κυρία, πότε μπορώ να κάνω σεξ;

«Εάν ένας εκπαιδευτικός έκανε μάθημα για το νερό, δεν θα τον ρωτούσε κανείς γιατί έδειξες αυτό το βίντεο ή το άλλο. Προκύπτει ζήτημα γιατί εδώ μιλάμε για τις ανθρώπινες σχέσεις, για το σώμα, για τη σεξουαλικότητα και το φύλο».

Η Μαργαρίτα Γερούκη, PhD, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας και μέλος της επιτροπής σεξουαλικής αγωγής της Παγκόσμιας Ενωσης για τη Σεξουαλική Υγεία (WAS), επισημαίνει στην «Κ» διαχρονικά κενά στη συζήτηση για το περιεχόμενο και τη στοχοθεσία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα ελληνικά σχολεία.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πώς να διαχειριστούν το άγχος γονείς και παιδιά

Στο πώς μπορούν να διαχειριστούν παιδιά και γονείς το άγχος των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» η ψυχοθεραπεύτρια Αρετή Βεργούλη.

«Το πανεπιστήμιο θα μου χαρίσει την ανωνυμία μου»

Οι Πανελλαδικές είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους μαθητές – είναι το πρώτο βήμα για το μέλλον τους όπως το έχουν μέχρι τώρα ονειρευτεί. Ειδικά για τα παιδιά όμως που ζουν σε μέρη της Ελλάδας με ελάχιστους κατοίκους, το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Όπως και οι προσδοκίες. Η σκληρή προετοιμασία για το Πανεπιστήμιο έχει κι αυτή διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ποδηλασία: Φοβερός Παπαγγελής, 3ος στο παγκόσμιο κύπελλο

Ο Νίκος Παπαγγελής συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο σιρκουί του παγκοσμίου κυπέλλου ποδηλασίας δρόμου των ΑμεΑ, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που φιλοξενήθηκε στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα (ΗΠΑ). 

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Γκράφιτι στη μνήμη της δολοφονημένης Γαρυφαλιάς

Γκράφιτι κατά της βίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της UrbanAct «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια» υλοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Βέλου Κορινθίας, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η τοιχογραφία έγινε στη μνήμη της γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο με θύμα τη Γαρυφαλλιά Ψαράκου.

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» στις 10 Ιουνίου

Αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities– Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία», θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (ΠΑΑΠΑ) Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας).

Τους αγώνες διοργανώνουν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (ΚΚΠΠΑ) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ.