Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Επικοινωνία με τυφλο-κωφα βρέφη και παιδιά

 Είναι τα ακόλουθα σημεία μέρη της δικής σας ιστορίας; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. 

-Ίσως νιώθετε πανικό στην ιδέα ότι το παιδί σας έχει προβλήματα όρασης και ακοής
- Ίσως θεωρείτε δύσκολο το να χαλαρώσετε και να γνωρίσετε το μωρό σας.
-‘Εχετε να αντιμετωπίσετε διάφορες ιατρικές επιπλοκές που απαιτούν ατελείωτες θεραπευτικές παρεμβάσεις και συνεχείς επισκέψεις σε γιατρούς
- Ίσως δυσκολεύεστε να βγάλετε άκρη από τις αντικρουόμενες συμβουλές και απόψεις των ειδικών.
- Το παιδί σας ίσως έχει συνδέσει τη σωματική επαφή και το άγγιγμα με δυσάρεστες ιατρικές διαδικασίες. Ίσως μαζεύεται, δυσφορεί, τρομάζει όποτε κάποιος το αγγίζει. 

Εγχειρίδιο: Μύηση στο ποδόσφαιρο τυφλών για παιδιά και νέους

Το εγχειρίδιο "Μύηση στο ποδόσφαιρο τυφλών για παιδιά και νέους" (𝙄𝘽𝙎𝘼 𝘽𝙡𝙞𝙣𝙙 𝙁𝙤𝙤𝙩𝙗𝙖𝙡𝙡 𝙈𝙖𝙣𝙪𝙖𝙡 𝙛𝙤𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙡𝙙𝙧𝙚𝙣) δημοσιεύεται από την Επιτροπή Ποδοσφαίρου IBSA χάρη στην υποστήριξη της UEFA. Στη συγγραφή του συνέβαλλαν οι: Fábio Luiz Ribeiro de Vasconcelos, Luis Felipe Castelli Correia de Campos, Antonio Luiz Ferreira Bahia, Alexandre Sérgio Silva. Δημοσιεύτηκε στα πορτογαλικά και μεταφράστηκε στην Ελληνική γλώσσα από τον Ηλία Μάστορα, υπεύθυνο του μοναδικού παραολυμπιακού ποδοσφαίρου, διατηρώντας την αρχική δομή. 
Μπορείτε να το μεταφορτώσετε από την ιστοσελίδα blindfootball.sport



Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Ξεκινούν τα θερινά μαθήματα κολύμβησης

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε. υλοποιούν και φέτος το πιο αγαπημένο θερινό πρόγραμμα όλων των παιδιών "Εκμάθηση Κολύμβησης"
δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και όμορφες στιγμές δημιουργικής απασχόλησης μέσα από τη σωματική άσκηση, την επαφή με τη θάλασσα, το παιχνίδι και πλήθος εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Παιδιά: Συζητήσεις που δεν πρέπει να κάνουμε μπροστά τους

Όταν ανοίγουμε «συζητήσεις ενηλίκων» μπροστά στα παιδιά μας, συχνά ζητάμε από εκείνα να μην κάνουν ερωτήσεις και να μην εμπλέκονται σε ό,τι δεν τα αφορά. Όταν όμως άλλοι ενήλικες συζητούν μπροστά μας για ένα θέμα, ενδιαφερόμαστε να συμμετέχουμε. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με εκείνα.

Είναι τα ελληνόπουλα τα πιο άτακτα παιδιά της Ευρώπης;

Είναι άτακτα τα παιδιά των Ελλήνων; Οι ψυχολόγοι - ψυχοθεραπεύτριες Όλια Πάλλη, Ιωάννα Γεωργοπούλου και Ελευθερία Αραβανή απαντούν

«Εδώ και καιρό ψάχνουμε διακοπές αποκλειστικά σε ξενοδοχεία ενηλίκων. Έχουμε δυο εβδομάδες διακοπές και έχουμε ανάγκη από πραγματική ξεκούραση» μου εκμυστηρεύτηκε αυτές τις μέρες η Δ., παντρεμένη με σύμφωνο συμβίωσης δίχως παιδιά. «Αντιλαμβάνομαι τη ανάγκη τους να παίξουν, να τρέξουν, να φωνάξουν, αλλά φοβάμαι πως με τα δικά μας, τα ελληνόπουλα, η κατάσταση είναι τραγική. Δεν παρατηρώ τόση απειθαρχεία σε παιδιά Γάλλων ή Σκανδιναβών».

Χανιά: Μαθητές και μαθήτριες ζωγράφισαν τα σχολεία τους

πηγή
Τα σχολεία στα Χανιά μετατράπηκαν σε ένα πολύχρωμο καμβά με το αποτέλεσμα να θυμίζει γκαλερί. Όλα αυτά στο πλαίσιο της δράσης «Ένα μόνιμο έργο τέχνης στο σχολείο, δώρο για όλους τους μαθητές των Δημοτικών», που πραγματοποίησε ο Δήμος Χανίων, μαθήτριες και μαθητές ζωγράφισαν πραγματικά έργα τέχνης με χρώματα, που τους χορήγησε ο Δήμος Χανίων, σ’ έναν τοίχο του σχολείου τους, με τη συνδρομή των εικαστικών εκπαιδευτικών τους, εθελοντών εικαστικών του τόπου και δασκάλων τους.

Εισαγωγικές Εξετάσεις «Ταλέντων» σχολικού έτους 2023-2024

Την διενέργεια των εξετάσεων, για την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή στο Α’ έτος των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (Τμ. Υποκριτικής), υποψηφίων σπουδαστών που δεν κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου παλαιού τύπου (εφόσον έχουν διακόψει οριστικά το σχολείο), και είναι προικισμένοι στη Δραματική Τέχνη (Ταλέντα), για το σχολικό έτος 2023- 2024, αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού .

Ένα εργαλείο AI που βοηθά LGBTQI+ οικογένειες

Ένας μπαμπάς από το Τορόντο, ο Jamie Alexander, δείχνει τι είναι πραγματική συμμαχία. Αφού ίδρυσε το RUBIES – μια σειρά ρούχων για τρανς κορίτσια και γυναίκες εμπνευσμένη από την τρανς κόρη του, τη Ruby- ο Alexander έφτιαξε πρόσφατα ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που απαντά με ευαισθησία σε ερωτήσεις σχετικά με τρανς ζητήματα και απευθύνεται σε γονείς που ψάχνουν απαντήσεις για τη φυλομετάβαση, την υγειονομική περίθαλψη ή κουήρ πληροφορίες.

Το RUBIES Gender Journey Chatbot περιγράφεται από τον Alexander ως «εικονικός βοηθός που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις LGBTQ+ οικογένειες στο ταξίδι τους» και «ανεκτίμητη πηγή για τους γονείς που αναζητούν καθοδήγηση στο LGBTQ+ ταξίδι τους». Το chatbot είναι δωρεάν, πολύγλωσσο και ανώνυμο. Οι χρήστες απλώς πληκτρολογούν μια ερώτηση και περιμένουν περίπου ένα δευτερόλεπτο για την απάντηση. Το εργαλείο δίνει απαντήσεις σχετικά με την ορμονοθεραπεία, τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο γενικά, και τους πόρους ψυχικής υγείας για την τρανς νεολαία.

Νέα Τμήματα Ενταξης Δημοτικών σχολείων (ΦΕΚ)

Συμπλήρωση Κοινής Υπουργικής Απόφαση (ΚΥΑ)

Με την υπ. αριθμ. πρωτ. 70509/Δ3 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών κου Θεόδωρου Πελαγίδη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κας Ελένης Δενδρινού και Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Χρήστου Κίττα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 4153/24-6-2023, τροποποιείται – συμπληρώνεται η υπό στοιχεία 43984/Δ3/13-04-2023 (Β’ 2709) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) «Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία τυπικής εκπαίδευσης».

Αμυγδαλές: Πότε πρέπει να αφαιρούνται;

Οι αμυγδαλές είναι ένα ζευγάρι μικρών οργάνων σε σχήμα οβάλ που βρίσκονται στο πίσω μέρος του λαιμού και αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αποτελούνται από λεμφικό ιστό και είναι υπεύθυνες για την παγίδευση και την απομάκρυνση βακτηρίων, ιών και άλλων επιβλαβών ουσιών που εισέρχονται στο σώμα μέσω του στόματος και της μύτης. Οι αμυγδαλές μπορεί να μολυνθούν και να αναπτύξουν φλεγμονή, οδηγώντας σε μια κατάσταση που ονομάζεται αμυγδαλίτιδα.