Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Pyeongchang 2018



Ξεκίνησαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Pyeongchang 2018. Ευκαιρία να απολαύσουμε χειμερινά αθλήματα, να στηρίξουμε την ελληνική αντιπροσωπεία και να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το Ολυμπιακό πνεύμα και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Οι γονείς πιο εθισμένοι στο Facebook

«Υπάρχουν φορές που γυρίζω από το σχολείο και πάω κατευθείαν στο δωμάτιό μου. Γιατί; Μπαίνω σε ένα σπίτι ναρκοπέδιο. Φωνές, κακό. Μία οι γονείς μου μεταξύ τους, μία ο αδελφός μου με τον πατέρα μου. Θέλω την ησυχία μου, τη σιωπή μου, κλείνομαι με τις ώρες στο δωμάτιό μου. Βλέπω ταινίες, παίζω παιχνίδια, μιλάω με φίλους στο Facebook, ακούω μουσική. Βάζω τα ακουστικά μου και δημιουργώ τον μικρόκοσμό μου, εκεί που έχω την ησυχία μου, εκεί που ορίζω εγώ τη ζωή μου...». Πρόκειται για απόσπασμα από τη μαρτυρία μιας έφηβης, της 15χρονης Εύας, όπως παρουσιάστηκε στη χθεσινή 8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού και τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία».

Πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπηρετώντας με αγάπη και υπευθυνότητα τον χώρο του παιδικού θεάματος, ετοίμασε το νέο του πρόγραμμα με πλήθος παραστάσεων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

Κυριακές με Κουκλοθέατρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, προβολές Κινηματογράφου που προσεγγίζουν βασικές έννοιες και αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης και περνούν μηνύματα για τη ζωή, είναι μερικά από τα πολιτιστικά δρώμενα που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα. Η συμμετοχή σε κάθε μια από τις παραστάσεις αφυπνίζει τις συνειδήσεις των συμμετεχόντων, συμβάλλει στην ανάπτυξη της φαντασίας και της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Cedefop: Η έλλειψη δεξιοτήτων κοστίζει ακριβά στην Ευρώπη

Η επένδυση στην εκπαίδευση των ατόμων με περιορισμένα προσόντα μπορεί να πολεμήσει την ανεργία και να ενισχύσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

«Ενώ ήδη έχουν επενδυθεί αρκετά λεφτά σε αυτό το εγχείρημα, δεν προσεγγίσαμε όλους όσους θα θέλαμε. Αυτή τη φορά πρέπει να προσεγγίσουμε αληθινά αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν οικονομική και κοινωνική επένδυση για την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά η Dana Bachmann, Eπικεφαλής Mονάδας για τα προγράμματα Δια Βίου μάθησης, μαθητείας και εκμάθησης ενηλίκων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Μέχρι τα μέσα του 2018 πρέπει να έχουμε πετύχει περισσότερα», τόνισε.

Προσοχή στα στερεότυπα: Παιδιά ζωγράφισαν επαγγελματίες και απέδειξαν τις σεξιστικές προκαταλήψεις μας

Η ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα φαίνεται ότι κάνει βήματα προς τα πίσω αντί για μπροστά, όπως δείχνει μία νέα έρευνα του Global Gender Gap Report. Παρά τις πρωτοβουλίες από κυβερνήσεις και εργαζομένους σε όλο τον κόσμο (στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα) και τις πολλές δημοσιεύσεις με στατιστικές επί του θέματος, δεν υπάρχει πρόοδος.

Μάθετε, παιδιά μου, επιχειρείν...

Τι μπορεί να συνδέει δεκαπεντάχρονους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Αθήνας, του Διδυμοτείχου, των Λειψών, της Καβάλας και της Μήλου; Εκτός από τα (κοινά) μαθήματά τους, φαίνεται πως τους ενώνει και ο ενθουσιασμός για το «επιχειρείν». Ομάδες μαθητών από 130 γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα εργάζονται συστηματικά όχι μόνο για να στήσουν τη δική τους startup, αλλά και για να δημιουργήσουν αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες, κάνοντας πωλήσεις με πραγματικά κέρδη. Ολα αυτά συμβαίνουν κάτω από την «ομπρέλα» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), που καθοδηγεί μαθητές από 15 έως 17 ετών να «ξεδιπλώσουν» τα επιχειρηματικά τους ταλέντα μέσω του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση». Είναι η 12η χρονιά, ωστόσο φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία της Κρήτης

Πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά η Κρήτη στην εξοικονόμηση ενέργειας στα 87 σχολεία και συγκεκριμένα στα δημοτικά και γυμνάσια που εντάχθηκαν και υλοποίησαν το πρόγραμμαEuronet 50/50max με τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια».

Πρώτο βραβείο για το 1ο Λύκειο Τρικάλων στο διαγωνισμό «Νεαροί Μεταφραστές»

Η Θεοδώρα Πλιάτσικα, μαθήτρια της Γ΄Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων είναι η νικήτρια, ανάμεσα σε 91 διαγωνιζόμενους από 21 σχολεία της Ελλάδας, του φετινού διαγωνισμού Juvenes Translatores (Νεαροί Μεταφραστές) για την Ελλάδα, μεταφράζοντας ένα κείμενο από τα γαλλικά στα ελληνικά. Η νικήτρια θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, όπου μαζί με τους άλλους 27 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έναν από κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επισκεφθούν το Διεθνές Μεταφραστικό Κέντρο και θα βραβευθούν από τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο Λούκας έγινε το πρώτο μωρό της Gerber με Σύνδρομο Down

Ένα βρέφος 18 μηνών με σύνδρομο Ντάουν θα είναι το "Μωρό της Gerber" για το 2018, της γνωστής παρασκευάστριας εταιρείας βρεφικών τροφών, ανακοίνωσε η εταιρεία χθες Τετάρτη, μια κίνηση που χαιρέτισαν οι σύλλογοι για τους πάσχοντες από αυτή την χρωμοσωμική ανωμαλία.

Ιαπωνία: δημοτικό σχολείο επιβάλλει σε μαθητές να φορούν Armani-τι λένε οι γονείς

Πολλοί γονείς παιδιών που σπουδάζουν στο δημόσιο δημοτικό σχολείο της πιο ακριβής, εμπορικής συνοικίας του Τόκιο της Ιαπωνίας, την Γκίνζα ενοχλήθηκαν από την απόφαση του εκπαιδευτικού ιδρύματος να επιβάλει στους μαθητές του τη χρήση σχολικών στολών σχεδιασμένων από τον ιταλικό οίκο μόδας Armani.