Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ντροπαλός νεαρός με Σύνδρομο Down παίρνει μέρος σε διαγωνισμό Bodybuilding.

Virginia Beach – Η ζωή δεν είαι εύκολη για τον Jon Atkins. Γεννημένος με Σύνδρομο Down, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με πράγματα που παλεύει να καταφέρει. Του πήρε χρόνια για να μάθει να μετράει ως το 10. Στα 19 του χρόνια μπορεί να διαβάσει μόνο 30 λέξεις. Οι δεξιότητες λεπτής κινητικότητας – όπως το κούμπωμα ενός πουκαμίσου- παραμένουν μια μεγάλη πρόκληση και πηγή απογοήτευσης. Ο Jon όμως δεν τα παρατάει. Είναι αγωνιστής και βρήκε κάτι στο οποίο είναι πολύ καλός: το Bodybuilding. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, αφού τα άτομα με Σύνδρομο Down τυπικά έχουν χαμηλό μυϊκό τόνο. Ο Jon είναι ιδιαίτερα ήσυχος, μολονότι η μαμά του, Lisa Dudley, αναφέρει ότι στο σπίτι και στο σχολείο μιλάει ακατάπαυστα. «Απλά είναι ντροπαλός με τους ξένους», μας εξηγεί. 

eBook: Παραδοσιακά Παραμύθια του Ελληνισμού (12 λαϊκά παραμύθια από διάφορα μέρη της Ελλάδας & Κύπρου)

Πηγή
Το 2011 η ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr διοργάνωσε διαγωνισμό παραδοσιακού παραμυθιού. Ο διαγωνισμός ήταν ένα κάλεσμα με σκοπό να αναδειχτούν παραδοσιακά (λαϊκά) παραμύθια του τόπου μας που αποτελούν σημαντικό μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τα 12 παραμύθια της έκδοσης επιλέχθηκαν μέσα από 39 παραμύθια που έλαβαν συμμετοχή στον διαγωνισμό. Η επιλογή αυτή έγινε από τους τρεις «παραμυθάδες»: Αγγελική Σχοινά, Γιώργο Παλιάτσιο, Χάρις Μέγα και η εικονογράφηση από τη ζωγράφο Μαρία Βιλλιώτη.

Μαθήματα κολύμβησης για παιδιά με αυτισμό

Πρόσφατη έρευνα για τη θνησιμότητα από τραυματισμούς σε ανθρώπους με αυτισμό δείχνει ότι μαθήματα κολύμβησης για παιδιά με αυτισμό θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

«Γαλάζιες Φάλαινες»: Διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου με θύματα παιδιά

Ο Πανευρωπαϊκός συναγερμός για το άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» υπό την, κατά τα άλλα αθώα, ονομασία, «Blue Whale» («Γαλάζια φάλαινα»), ήρθε, ως συνήθως, μάλλον αργά.

‘Ηδη, η Ρωσία, από όπου ξεκίνησε, καθώς και η Ουκρανία και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου έφτασε, μετρούν θύματα μεταξύ παιδιών. Τώρα, το «παιχνίδι» έχει περάσει και στην Δύση και η κατάσταση μοιάζει μάλλον μη αναστρέψιμη, με τους γονείς, ως είθισται (και) σε αυτές τις περιπτώσεις, να αποτελούν την πρώτη και τελευταία «γραμμή άμυνας».

Το νερό μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Τι συμβαίνει όταν βάλουμε τα παιδιά της Τρίτης δημοτικού να ζωγραφίσουν τις σκέψεις τους για το νερό;

Το νερό είναι ζωή. Και, σήμερα, στη χώρα μας, έχουμε την τύχη να το απολαμβάνουμε χωρίς έγνοια για την ασφάλεια και την ποιότητά του.

Δολοφονικά αμαξίδια "Tiszta szívvel" από την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία

Ο Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ και η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Δολοφονικά αμαξίδια» του Ατίλα Τίλ την Τέταρτη 29/03/2017 στις 20:00.
Η πολυβραβευμένη ταινία που απέσπασε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Χρυσός Αλέξανδρος) και το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στους: Ζόλταν Φένιβεσι, Σάβολτς Τούροτσι και Άνταμ Φέκετε.

KPMG: Δωρεά φορητών υπολογιστών σε σχολεία

Χαμόγελα χαράς μοίρασε η KPMG σε μαθητές, δασκάλους και γονείς δημόσιων δημοτικών σχολείων της Αττικής δωρίζοντας φορητούς υπολογιστές.

Οι 30 ηλεκτρονικοί υπολογιστές μοιράστηκαν σε δημοτικά σχολεία στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής (περιοχή που δραστηριοποιείται η εταιρεία), Αρτέμιδα, Καλύβια και Φιλοθέη με σκοπό να συμπληρωθούν οι ανάγκες των σχολείων σε εξοπλισμό για το μάθημα της πληροφορικής.

Τα σχολεία περιμένουν ένα... δώρο

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν έως την ανακοίνωση του φετινού βραβείου Aστριντ Λίντγκρεν και οι ιδρυτές του Library4all προσπαθούν να διατηρήσουν τις προσδοκίες τους χαμηλές. Το γεγονός ότι επιλέχθηκαν, μαζί με οργανισμούς όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη και προσωπικότητες όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, από το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε αυτόν τον παγκοσμίου κύρους θεσμό συνιστά από μόνο του σημαντική διάκριση. Αν τελικά λάβουν και το χρηματικό έπαθλο των πέντε εκατ. κορόνων (526 χιλιάδες ευρώ), το όφελος για τους μαθητές των ελληνικών σχολείων θα είναι ανυπολόγιστο. Το διεθνές βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα, που αγαπήθηκε από τα παιδιά όλου του κόσμου χάρη στη σειρά «Πίπη Φακιδομύτη», και οι αποδέκτες είναι συγγραφείς, εικονογράφοι, φορείς προώθησης της παιδικής φιλαναγνωσίας κ.ά.

Σήμα κινδύνου: Ο διαβήτης απλώνεται (και) στην Ελλάδα

Ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ η πρόληψη της νόσου στη χώρα μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη, μολονότι ο ένας στους δέκα Ελληνες είναι διαβητικός και το γνωρίζει. Συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 500.000 ενήλικες έχουν διαβήτη τύπου II. Οι διαπιστώσεις αυτές προέκυψαν από τα στοιχεία της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας (Ε.ΜΕ.ΝΟ ) και τις απαραίτητες στατιστικές αναγωγές και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Διαβητολογικού Συνέδριου που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Mαρτίου στην Αθήνα.

Αξιολόγηση με μέντορες και δόκιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Μια «ελαφριά» μορφή αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, μέντορες για τους νέους εκπαιδευτικούς αλλά και δοκιμαστική περίοδος για τους νεοδιόριστους δασκάλους και καθηγητές είναι μερικές απο τις προτάσεις που κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ) στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.