Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Θεσσαλονίκη ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη και χαρίζει ελπίδα στα παιδιά

Το λογισμικό της ελευθερίας των ΑμεΑ

Οι υπηρεσίες υποστηρικτικών τεχνολογιών πληροφορικής (ΥΤΠ) στους ανθρώπους με αναπηρία είναι μιά σχετικά “φρέσκια” υπόθεση στην οικεία αγορά. Και όπως οτιδήποτε φρέσκο (βλ. νόμους αγοράς) ήταν επί χρόνια πανάκριβες/υπερτιμολογημένες. Οχι πιά...

Effie Meehan: H Ελληνίδα πρωτοπόρος για υποστήριξη ατόμων με αναπηρία

Στην περιοχή του Preston βρίσκονται τα γραφεία του οργανισμού για άτομα με αναπηρίες κυρίως μη αγγλόφωνης προέλευσης – του ADEC (Action on Disability in Ethnic Communities). Όλα ξεκίνησαν όταν το 1981 μια ομάδα ατόμων με αναπηρίες έκαναν διαδήλωση στο κέντρο της Μελβούρνης, αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Στη μικρή αυτή ομάδα ατόμων, μια από τις πιο δυνατές φωνές ήταν η τότε 21χρονη Effie Meehan. Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι ο πρώτος τέτοιου τύπου οργανισμός στην Αυστραλία, για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία από τις διαφορετικές εθνικές κοινότητες, έχει ιδρυθεί το 1982 από την Ελληνίδα ομογενή.

Θετικά μηνύματα από τον καταδυτικό τουρισμό: Σημαντική συμβολή το τμήμα καταδυτικών δραστηριοτήτων ΑμΕΑ

Δεν ψάχνουν για ρουμπίνια και διαμάντια, ούτε για κάποιον θαμμένο θησαυρό. Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιοι, αυτά είναι υλικά αγαθά που προσφέρουν απλά εφήμερες απολαύσεις. Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν ελευθερία κινήσεων, πραγματική γνώση και το σπουδαιότερο: τη "μύησή" τους σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό και μυστηριώδη, με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο.

Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων "αniμasyros".

Από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Σύρο το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων "αniμasyros". Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει προβολές ταινιών, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και ένα επαγγελματικό φόρουμ με διεθνείς συμμετοχές και δυνατά ονόματα.

Γ´ Συνέδριον Ἑταιρείας Παπαδιαμαντικῶν Σπουδῶν

Ο πρώτος κύκλος του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, απο 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011. Ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 και 8 Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.papadiamantis.org/

Το άρωμα του τραγουδιού: Αφιέρωμα στην παιδική δισκοθήκη

Από το ιστολόγιο Το άρωμα του τραγουδιού
Δε χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα παρατηρητικός για να διαπιστώσει ότι, στα δισκοπωλεία, μεταξύ των κατηγοριών (λαϊκό, έντεχνο, ελαφρό, κλπ) μέσω των οποίων επιχειρείται η ταξινόμηση των δίσκων, υπάρχει μια ιδιαίτερη γωνιά με τα “Παιδικά”. Οι δισκογραφικές εταιρείες, χρόνια τώρα, έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην μαζική έκδοση δίσκων με παιδικά τραγούδια και παραμύθια, απευθυνόμενοι κυρίως στους γονείς που ψάχνουν ποιοτικούς τρόπους για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά τους. Όμως, τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι δισκογραφικές, κάθε άλλο παρά ποιοτικά είναι. Η πλειοψηφία των παραγωγών είναι εξαιρετικά πρόχειρα ηχογραφήματα που ακολουθούν γνωστές και ξεπερασμένες “μεθόδους” διαπαιδαγώγηση, με τραγούδια και παραμύθια που θαρρεί κανείς ότι απευθύνονται σε ανθρώπους μειωμένης αντίληψης και αισθητικής!

Η κοινωνική ευθύνη συναντά την πρόληψη

Tο "Κέντρο Αποθεραπείας- Αποκατάστασης Φιλοκτήτης" στο Κορωπί προσφέρει μια σημαντική κοινωνική παροχή τον Αύγουστο, με δωρεάν εξετάσεις σε μια σειρά από ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Βάσεις 2011 στα σχολεία στις 25 Αυγούστου

Η ανακοίνωση των βάσεων 2011 αναμένεται στις 25 του μήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακόμα και οι σχολές υψηλής ζήτησης θα κάνουν «βουτιά», ενώ άνοδος των βάσεων αναμένεται σε όσες σχολές εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση.