Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μυτιλήνη: Αντιρατσιστικό φιλμάκι από μαθητές Λυκείου του Μανταμάδου

Ένα μικρό αντιρατσιστικό φιλμάκι που δημιούργησαν μαθητές της Γ’ Λυκείου στο Μανταμάδο Μυτιλήνης δείχνει πως νέα παιδιά μπορούν να σχολιάσουν την πραγματικότητα. 

Νέο τεστ μετρά τον κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού (ΔΑΔ)

Ομάδα Ελλήνων και Αυστραλών ερευνητών, στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, έχει αναπτύξει ένα τεστ που είναι σε θέση να προβλέψει τον κίνδυνο εμφάνισης διαταραχής στο φάσμα του αυτισμού (ΔΑΦ).
Διαβάστε τη μετάφραση από το προτύπο για λογαριασμό του NOESI.gr.

Νοηματική στο CORFUCHANNEL

Την Κυριακή 7/10 και ώρα 13.00 στο CORFUCHANNEL ο δάσκαλος της Ε.Ν.Γ. κ. Χρήστος Γεωργοκωστόπουλος θα είναι καλεσμένος για συζήτηση περί της Νοηματικής Γλώσσας. 

Τα 100 καλύτερα εκπαιδευτικά εργαλεία για το 2012

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο  Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Πληροφορική για τα καλύτερα εκπαιδευτικά εργαλεία του 2012:
Η Jane Hart κάνει κάθε χρόνο μία προσπάθεια, μέσα από την ιστοσελίδα της, για τον εντοπισμό των καλύτερων web εργαλείων για την εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας

Προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αθήνας, για το σχολικό έτος 2012 - 2013.

1ος Διεθνής Νυχτερινός ημιΜαραθώνιος Θεσσαλονίκης και δρόμος υγείας (5.000 μ.)

Aθλητισμός και νυχτερινή διασκέδαση δίνουν ραντεβού το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης.

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τον 1ο Διεθνή Νυχτερινό ημιΜΑΡΑΘΩΝΙΟ και το Δρόμο Υγείας 5.000 μ. στις 21 Οκτωβρίου 2012, ένα κορυφαίο αθλητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό αλλά και τουριστικό γεγονός που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό και να αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης.

Περιβάλλον και Πολιτισμός - Κυριακή στο Μουσείο

Περιβάλλον και Πολιτισμός
Κυριακή στο Μουσείο
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Actionaid: Μια Κυριακή με την Οικογένειά σας!

Το Κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης της ActionAid Ελλάς είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί για να ταξιδέψουμε παρέα με τις οικογένειές σας σε απομακρυσμένες χώρες!

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 11πμ - 1μμ θα τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι με στόχο να γνωρίσουμε άλλες οικογένειες και την καθημερινότητά τους.

Παίξτε απλά με το παιδί...και μαθαίνει μουσική!

Πολύ συχνά ακούω γονείς που αναρωτιούνται, προβληματίζονται και αναζητούν γεμάτοι ενδιαφέρον να βρουν με ποιο τρόπο, ή πότε μπορούν ν' αρχίσουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν μουσική. Η απάντηση είναι απλή: από τη στιγμή που γεννιούνται!

Εγγραφές σε τμήματα εκμάθησης τένις ενηλίκων, στα γήπεδα του Πάρκου Νέας Παραλίας

Έναρξη εγγραφών σε Τμήματα Τένις Ενηλίκων: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00 στα γήπεδα τένις της Νέας Παραλίας (Μ. Αλεξάνδρου & Π. Συνδίκα) θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για τα τμήματα εκμάθησης τένις ενηλίκων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους αυτοπροσώπως, την παραπάνω ημέρα και ώρα στη γραμματεία των γηπέδων. Πληροφορίες στο τηλ. 2310.848762.
Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης

Συνάντηση εργασίας για τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους (12/10/2012)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας οργανώνει διεθνή συνάντηση εργασίας με τίτλο

"Συνάντηση εργασίας για τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους //Workshop on Ancient Greek Dialects".

2η Πανευρωπαϊκή Θέση για μαθήτριες Λυκείου σε Διαγωνισμό Δασών

Οι μαθήτριες Αναστασία Ζεντέλη και Δήμητρα Φιλιππή από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Χαλανδρίου, αφού κέρδισαν στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού "Νέοι Άνθρωποι στα Ευρωπαϊκά Δάση" (Young People in European Forests) κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό σκέλος του διαγωνισμού, που έλαβε χώρα στο Sagadi της Εσθονίας στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2012.

Παιδικό Θέατρο: Η Φάρμα του Διαδικτύου

Θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι προσεκτικά με αγνώστους στο διαδίκτυο;
Θα θέλατε να πλοηγούνται στους εικονικούς κόσμους με κριτική σκέψη,ηθικά και με ασφάλεια;


Η θεατρική ομάδα ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙ παρουσιάζει και στην Πάτρα, την πρώτη παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού και έχει στόχο να τα βοηθήσει να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες εκείνες που θα τα ενδυναμώσουν να πλοηγούνται στους εικονικούς κόσμους με κριτική σκέψη, ηθικά και με ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.