Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μικρά κόλπα για να νικήσετε τη διάσπαση προσοχής των μαθητών με ΔΕΠΥ στην τάξη


Η διδασκαλία παιδιών με ΔΕΠΥ είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, αλλά χαρίζει μεγάλη ικανοποίηση και πολλές όμορφες στιγμές. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς είναι η διατήρηση της προσοχής των παιδιών. Διαβάστε τις στρατηγικές που χρησιμοποιεί η Melinda Boring (λογοθεραπεύτρια) και χρησιμοποιήστε τις στο σπίτι ή ακόμα και στο σχολείο προκειμένου να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μείνουν συγκεντρωμένα σε αυτά που διαβάζουν ή κάνουν.

Το πρωί οι μαθητές έχουν καλύτερες επιδόσεις στα διαγωνίσματα

Η επίδοση των μαθητών στα διαγωνίσματα εξαρτάται και από την ώρα που αυτά γίνονται. Όσο πιο αργά γίνονται μέσα στη μέρα, τόσο χειρότεροι είναι κατά μέσο όρο οι βαθμοί των παιδιών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-δανική επιστημονική έρευνα.

H τρισδιάστατη εκτύπωση είναι πλέον παιχνιδάκι

Η εμπορική εφαρμογή των τεχνολογιών τρισδιάστατης εκτύπωσης δεν είναι πια όνειρο. Μία γνωστή εταιρεία βάλθηκε να αποδείξει ότι το 3D printing μπορεί να γίνει «παιχνιδάκι», αν και λίγο τσουχτερό στην τιμή.

Τον Απρίλιο το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 14 σχολεία της Αχαΐας (11 από την Αιγιάλεια και 3 από την Πάτρα) πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη συνάντηση γνωριμίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλωνα” στο Αίγιο.

Υπουργείο Παιδείας: Μετά τις πανελλαδικές οι απολυτήριες Λυκείου

Μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαΐου θα γίνουν εφέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Άποψη: Α. Πετρουλάκης "Ε, όχι τα παιδιά"

Ασφαλώς οι μαθητές είναι ελεύθεροι πολίτες και έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις για τα hot spots όπως και οι δάσκαλοί τους. Όμως δεν έχουν το δικαίωμα να κλείσουν το σχολείο

Σημαντική η φροντίδα μέσω φυσικοθεραπείας σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αναζήτησης της κατάλληλης θεραπείας - αποκατάστασης για την καλύτερη πρόγνωση των ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες, τονίζουν οι εκπρόσωποι του Τμήματος Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας - Αποκατάστασης (ΤΚΑΦΑ) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Οι θόρυβοι είναι πιο σκληροί για τα παιδιά

Χτυπάει το τηλέφωνο ή το κουδούνι. Ένα πιάτο πέφτει κάτω και σπάει. Η τηλεόραση παίζει δυνατά. Όλοι αυτοί είναι ήχοι που για εμάς είναι φυσιολογικοί και τους αντέχουμε. Τι γίνεται όμως με τα μικρά παιδιά; Νέα έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων έδειξε πως τα παιδιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα στους ήχους από τους ενήλικες. 

Οι έγκυες που τρώνε πολλά ψάρια κινδυνεύουν να γεννήσουν παχύσαρκα παιδιά

Η κατανάλωση από τις έγκυες γυναίκες πολλών ψαριών, με συχνότητα πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθούν παιδιά με παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με επικεφαλής μια ελληνίδα επιστήμονα.

Προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες

Εγκύκλιος Φ.251/25335/Α5/15-2-2016 (ΑΔΑ:6ΡΚΗ4653ΠΣ-ΜΜΨ) του Υπουργείου Παιδείας

Με τις διατάξεις του Ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 28 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), ρυθμίζονται τα θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Ομιλία για τον έμφυλο διαχωρισμό των παιχνιδιών σε "αγορίστικα" και "κοριτσίστικα"

Εκδήλωση-ομιλία την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης για τον έμφυλο διαχωρισμό των παιχνιδιών και με θέμα «Τα παιχνίδια δεν είναι "για αγόρια" ή "για κορίτσια". Είναι για τα παιδιά» - Ομιλήτρια η Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ.
Πηγή: Facebook

Ημερίδα Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε την Ανακοίνωση, το Πρόγραμμα και την Αφίσα της Επιστημονικής Ημερίδας για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 09:30’-14:30’, στο Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι) στην Αίθουσα Jacqueline de Romilly.

Πέντε κορίτσια με σύνδρομο Down γίνονται μοντέλα σε επίδειξης μόδας στη Θεσσαλονίκη

Πέντε κορίτσια με σύνδρομο Down γίνονται μοντέλα και "μεταμορφώνονται" για τις ανάγκες μιας επίδειξης μόδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο (σήμερα) το βράδυ στις 9.00 στο συνεδριακό κέντρο "Ιώαννης Βελλίδης". Πρόκειται για τη 15χρονη Μαρία Θεοδοσίου, τη 17χρονη Χρύσα Βαργενίδου, τη 22χρονη Θεοδώρα Λέρα, την 29χρονη Νατάσα Θεοδωρίδου και την 32χρονη Βούλα Ξαφάλα. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος .