Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

10 απλοί τρόποι για να χειριστείτε ένα εκρηκτικό παιδί

Θυμώνει, φωνάζει και οι εκρήξεις του σας τρομάζουν; Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πάντα τρόποι να τιθασεύσετε ένα εκρηκτικό παιδί.

Όλα τα παιδιά ενίοτε θυμώνουν, νευριάζουν ή βιώνουν εκρηκτικές καταστάσεις. Κάποια όμως ζουν τις εκρήξεις τους σε υπερθετικό βαθμό. Και αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο τους που είναι πολύ έντονα και εκφράζονται ιδιαίτερα δυναμικά. Δυστυχώς, οι κλασικές στρατηγικές που μπορεί να αποδίδουν στα άλλα παιδιά, σπάνια «πιάνουν» στις εκρηκτικές προσωπικότητες.

Τι σημαίνει καλύτερο ίντερνετ για παιδιά;

Το καλύτερο ίντερνετ για παιδιά παραπέμπει σε απαγορεύσεις, φίλτρα ασφαλείας και εντατικό γονεϊκό έλεγχο. Μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία όμως, προτείνει την ακριβώς αντίθετη προσέγγιση.

Αντί η προσοχή να στρέφεται στα αρνητικά παραδείγματα περιεχομένου στο ίντερνετ και στη μάχη για την αντιμετώπισή τους, έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο μια προσπάθεια υποστήριξης και προώθησης του ποιοτικού περιεχομένου στο ίντερνετ, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να αναζητήσουν και να αναδείξουν τα θετικά παραδείγματα.

Διαλέξτε καλό «κόκκινο» για το αίμα: Παιδικό βιβλίο ζωγραφικής με σκίτσα από φιλμ τρόμου!



Για παιδικά βιβλία στα οποία τα παιδιά πρέπει να προσθέσουν χρώματα σε σκίτσα, να λύσουν γρίφους, ή να ζωγραφίσουν, έχουμε ακούσει, αλλά για παιδικό βιβλίο ζωγραφικής στο οποίο τα παιδιά θα πρέπει να προσθέσουν χρώματα (κατά βάση το κόκκινο...) σε σκίτσα από ταινίες τρόμου όπως η... Ψυχώ, Η Σιωπή των Αμνών, η Λάμψη, Τα Σαγόνια του Καρχαρία και ο... Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες, ε αυτό είναι μάλλον κάτι πρωτάκουστο! 

Ενας στους δύο εκπαιδευτικούς θεωρεί ανεπαρκή την κατάρτισή του

Οι έξι στους δέκα που μετείχαν σε πρόγραμμα αξιολόγησης του υπουργείου Παιδείας θεωρούν ότι πρέπει να διατεθούν επιπλέον πόροι στα σχολεία.

MEDEA Κινούμενες Εικόνες στην Εκπαίδευση

Τα «Βραβεία MEDEA» είναι ένας ανοικτός, ετήσιος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2008, στον οποίο μπορεί ο καθένας να συμμετέχει και επιβραβεύει την αριστεία στη χρήση των Ψηφιακών Μέσων για την υποστήριξη της μάθησης σε όλους τους τομείς. Διεξάγονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MEDEAnet, στο οποίο η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εκρηξεις θυμού στα αυτιστικά παιδιά

Η υπόθεση του 16χρονου αυτιστικού αγοριού, το οποίο νοσηλευόταν επί μέρες δεμένο χειροπόδαρα στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, της Πάτρας, επειδή, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, ήταν επιθετικό, προκάλεσε σοκ και θυμό.

Η εξωσωματική με σπερματέγχυση αυξάνει, ελαφρά, τον κίνδυνο αυτισμού και νοητικής καθυστέρησης των παιδιών

Μία από τις δύο συχνότερες τεχνικές εξσωματικής γονιμοποίησης, η μικρογονιμοποίηση, γνωστή επίσης ως ενδοωαριακή έγχυση σπερματοζωαρίου ή ενδοκυτοπλασμική σπερματέγχυση (ICSI), η οποία χρησιμοποιείται όταν ο άνδρας έχει σοβαρό πρόβλημα υπογονιμότητας, αυξάνει ελαφρά τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με αυτισμό ή με νοητική καθυστέρηση, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη, έως τώρα, διεθνή έρευνα, που συνέκρινε όλες τις μεθόδους εξωσωματικής για τον κίνδυνο εμφάνισης νευροαναπτυξιακών διαταραχών στα παιδιά.

Κάτω από 2.000 εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα

Περίπου 100 διορισμοί νέων πανεπιστημιακών θα γίνουν εντός του έτους – Δεν προκρίθηκε η επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης των πανεπιστημιακών.

Ανυποχώρητοι μαθητές πιέζουν εταιρεία να ανακυκλώσει

Σπασμένα γυαλιά, παλιοί φορτιστές και μελάνια καταλήγουν συχνά στον κάδο των αχρήστων μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων. 

Οι περισσότεροι αποδέχονται το συγκεκριμένο γεγονός, όμως οι μαθητές του δημοτικού Sun Valley της Καλιφόρνια  φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη. 

Νέο ερευνητικό ιστορικό πρόγραμμα από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Ετήσιο θεματικό κύκλο ιστορικής έρευνας και καταγραφής, ο οποίος θα αναδεικνύει τις αρχειακές συλλογές της Θεσσαλονίκης και θα συνδέει την ιστοριογραφία με τα πρωτότυπα τεκμήρια, αρχίζει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ).

«Ο Ορέστης και ο σκύλος» της Νανάς Νικολάου: Περιοδεία

Ο Θίασος ’81, με παράδοση στοθέατρο για παιδιά, παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2013 το έργο της Νανάς Νικολάου, «Ο Ορέστης και ο Σκύλος», σε σκηνοθεσία Πελαγίας Αγγελίδου.

Τέσσερις εξαιρετικοί ηθοποιοί της νέας γενιάς, γνωστοί και αγαπητοί στο κοινό, γίνονται μια παρέα που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως την Θράκη!