Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Το παιδί μου έχει μείνει πίσω στο σχολείο. Τι κάνω;

Όλα φαίνονταν να πηγαίνουν μια χαρά. Τώρα όμως το παιδί σας δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους ρυθμούς της τάξης και έχει αρχίσει να μένει πίσω. Ίσως αναρωτιέστε αν είναι μια προσωρινή δυσκολία ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Μπορεί να είναι δύσκολο να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Τα παιδιά δεν είναι πάντα πρόθυμα να μιλήσουν για το σχολείο, ιδίως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Αν ρωτήσετε το παιδί σας για τις δυσκολίες του, μπορεί να κλάψει, να έχει ξέσπασμα θυμού, αλλά να μην σας πει τίποτα. Πώς θα βρείτε επομένως τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να το βοηθήσετε;

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δύο προγράμματα επιμόρφωσης στον συμπεριληπτικό Τουρισμό

Αναρτήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δύο προγράμματα επιμόρφωσης στον συμπεριληπτικό Τουρισμό. Αφορά άτομα που ανήκουν στο προσωπικό πρώτης γραμμής ή/ και στελέχη διαχείρισης (μάνατζερ) που επιθυμούν να επιμορφωθούν στον προσβάσιμο Τουρισμό;

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://lnkd.in/dnPMSzQg

Πιο κοντά η ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ - Όλες οι νέες δράσεις και πρωτοβουλίες

Στο σχολείο μαθαίνουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Κάποιοι όμως, όπως τα άτομα με αναπηρία, έχουν ανάγκη υποστήριξης, ώστε να είναι όσο πιο ανεξάρτητοι γίνεται και να μην αποκλείονται από την εργασία, τη διασκέδαση, την πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες, την ίδια τη ζωή εν τέλει.

Δ. Μιχαηλίδου για DUO DAY: Και στη δουλειά, κάνουμε την αόρατη αναπηρία ορατή

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του Duo Day, μοιράστηκε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας της με τον νεαρό Ευθύμη Τσίγκα, ο οποίος έχει σύνδρομο Asperger.

ΕΕΚΕ: Αντιμετώπιση της εφηβικής παχυσαρκίας – Δημιουργία ενός προγράμματος κατάρτισης

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του νέου έργου «Αντιμετώπιση της εφηβικής παχυσαρκίας του Food4Inclusion» σε συνεργασία με το SAFE με χρηματοδότηση από το European Social Fund+ (ESF).

Όπως αναφέρει η ΕΕΚΕ: «Μέσω του έργου θα καταρτιστούν έφηβοι στις διατροφικές αρχές, στην αξία της φυσικής δραστηριότητας, στις διατροφικές διαταραχές, στις διακρίσεις και τον σχολικό εκφοβισμό και στους πιθανούς κινδύνους που ενέχει η κακή διατροφή.

Συναίνεση στο διαδίκτυο και πως να μιλήσετε για αυτή στα παιδιά

Το να μάθουμε να ζητάμε άδεια πριν κοινοποιήσουμε μια εικόνα ή να συνειδητοποιήσουμε το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι σημαίνει όταν αποδεχόμαστε τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο είναι από τα βασικότερα βήματα διατήρησης του ελέγχου της διαδικτυακής μας ζωής είτε είμαστε ανήλικοι είτε ενήλικοι. 

Με τον όρο διαδικτυακή συναίνεση αναφερόμαστε στην παροχή άδειας για χρήση του περιεχομένου μας ή στην αίτηση άδειας χρήσης περιεχομένου άλλων ατόμων. Ως γονέας, είναι καλό να ενδυναμώσουμε το παιδί μας να αναλάβει την ευθύνη των αποφάσεων που παίρνει στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα να συζητάμε μαζί του για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει.

ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης: εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών-παράρτημα Θεσσαλονίκης. 

Εκτός από τις ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς, θα υπάρχει στο Κέντρο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για δωρεάν Κλινική Εξέταση Μαστού (Ψηλάφηση) όσων γυναικών το επιθυμούν από Ιατρό και σε περίπτωση ευρήματος θα διατεθούν δωρεάν μαστογραφίες και Υπέρηχοι Μαστού. 

Βιβλίο: Νώε Χαράρι "Εμείς οι ασταμάτητοι"

«Είναι πολλά αυτά που δε γνωρίζουμε για το παρελθόν κι όταν δεν ξέρουμε κάτι είναι καλύτερα να λέμε «Δεν ξέρω». Στην επιστήμη είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λέμε «δεν ξέρω». Είναι το πρώτο βήμα, επειδή μόνο αφού παραδεχτείς ότι δεν ξέρεις κάτι μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις την απάντηση. Αν ισχυρίζεσαι ότι γνωρίζεις τα πάντα, γιατί να μπεις στον κόπο;»

Η πρώτη σειρά PLAYMOBIL από ανακυκλωμένο πλαστικό!

Τώρα τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν μερικά από τα πιο θαυμαστά μέρη του πλανήτη μέσα από τη νέα σειρά προϊόντων PLAYMOBIL Wiltopia. Μαζί με την οικογένεια Palmer θα ταξιδέψουν σε προστατευόμενες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο και θα γνωρίσουν τα ζώα που κατοικούν εκεί. Πρώτη στάση: ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ!

Τι γίνεται όταν το παιδικό θέατρο αγγίζει θέματα ταμπού;

Οι παραστάσεις και οι δημιουργοί που τολμούν να μιλήσουν στα παιδιά για πιο «δύσκολα» θέματα αναβαθμίζουν τον τρόπο που γίνεται παιδικό θέατρο στην Ελλάδα. Ας δούμε γιατί.

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, το παιδικό θέατρο ήταν λουσμένο στη χρυσόσκονη και την ροζ τσιχλόφουσκα. Η ενασχόληση των παιδικών θεατρικών έργων με «ενήλικα» θέματα όπως η απώλεια, η μοναξιά, η αναπηρία, o εκφοβισμός, η κρίση στην οικογένεια, φάνταζε απαγορευτική κι άλλοτε τύχαινε περιορισμένης ανταπόκρισης. Όχι πια. Η ελληνική παιδική σκηνή μοιάζει αρκετά πιο θαρραλέα, τόσο ώστε να βάζει συνειδητά στο κέντρο της θέματα ταμπού. Τι έχει αλλάξει;

Άποψη: Μάρνυ Παπαματθαίου - Πανεπιστήμια: «Εσείς σε πόσες λίστες αξιολόγησης είσαστε;»

Πως μετράται άραγε η αξία ενός επιστήμονα; Είναι από την κοινωνική προσφορά της; Είναι από τις ζωές που θα σώσει (στην περίπτωση των βιολόγων ή γιατρών); Είναι από τους ανθρώπους που θα εμπνεύσει και τις αλλαγές που θα φέρει στη ζωή τους; Είναι από το νέο «μονοπάτι» που θα ανοίξει στην εξέλιξη του επιστημονικού του πεδίου;

Ή είναι (κατά την μόδα των τελευταίων δεκαετιών) από τις «λίστες» αξιολόγησης του; Γιατί μάλλον το νέο «εργαλείο» χρηματιστηριακής αποτίμησης της επιστημονικής αξίας, μοιάζει αρκετά λαμπερό και κυρίως-εύχρηστο.