Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Γιατί ένα ντουζ είναι κάτι τόσο σημαντικό για τον γιο μου που έχει Αυτισμό και Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας.

Ο γιος μου είναι γενναίος. Σήμερα έκανε ντουζ. Ένα κανονικό ντουζ. Έβρεξε και το κεφάλι του. Με το νερό να βγαίνει από την μπαταρία του ντουζ. Ζεστό νερό, όχι κρύο. Ένα πλήρες, παραδοσιακό ντουζ κάτω από το νερό, για σώμα και κεφάλι. Είναι 8 ετών. Φανταστείτε να είστε στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Οι καταρράκτες σας κουφαίνουν καθώς τους πλησιάζετε, για αυτό και κλείνετε τα αυτιά σας. Η πίεση, όπως και στο αεροπλάνο, σας κάνει να νιώθετε τα τύμπανα των αυτιών σας έτοιμα να εκραγούν. Το νερό πέφτει επάνω σας τόσο γρήγορα και ορμητικά που το νιώθετε σαν καρφίτσες στο δέρμα σας. Η αδρεναλίνη σας αυξάνεται. Είναι εκπληκτικό το πόσο κοντά βρίσκεστε σε κάτι τόσο θανατηφόρο, τόσο δυνατό. Φοβάστε, αλλά είστε και ενθουσιασμένος. Το σκάφος πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά και ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι δεν έχει τον έλεγχο.

H συγκλονιστική Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου: Τυφλώθηκε στην θερμοκοιτίδα, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη σχολή για σκύλους οδηγούς τυφλών στην Ελλάδα

«Παλεύω για μια συμπεριληπτική κοινωνία» λέει στο iefimerida.gr η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ψυχολόγος και Πρόεδρος στη Σχολή Σκύλων Οδηγών τυφλών «Λάρα», τη μοναδική τέτοια σχολή στην Ελλάδα που ίδρυσε ένας άνθρωπος τυφλός. Τη συναντήσαμε και μας αφηγήθηκε τη σπουδαία ιστορία της. Μια ιστορία που συγκινεί και εμπνέει.

Διαδικτυακή συζήτηση για τις παιδικές κι εφηβικές βιβλιοθήκες απο την Πρωτοβουλία για ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών

Η Πρωτοβουλία για ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συζήτηση για για τις παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες και τα τμήματα παιδικού βιβλίου που φιλοξενούνται σε δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα μέσω Zoom. 

Προβολή: Το... ι... που χάθηκε (ΕΝΓ)

Εκδήλωση (19/11/2021): Η ιστορία είναι δικό μας γήπεδο! Ιστορία και βιντεοπαιχνίδια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου 2021, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά (19/11/2021 στις 19:00) με τίτλο «Η ιστορία είναι δικό μας γήπεδο! Ιστορία και βιντεοπαιχνίδια» και με προσκεκλημένο τον δημιουργό βίντεο και εκλαϊκευτή ιστορίας Christophe Caporilli.

Το "Signal For Help" πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία

CANADIANWOMEN.ORG
Είναι η δαιμονοποίηση των social media ντεμοντέ; Επίσημα στοιχεία, όπως αυτά που παρουσίασε το Facebook για πρώτη φορά, με τις περιπτώσεις εκφοβισμού και παρενόχλησης στην πλατφόρμα, δικαιώνουν τις ανησυχίες για το πόσο ευάλωτα και εκτεθειμένα είναι τα παιδιά (και όχι μόνο) στο σοσιαλμιντιακό περιβάλλον.

Από την άλλη, περιπτώσεις όπως αυτή που ήρθε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τη 16χρονη που ενημερώθηκε και εν συνεχεία σώθηκε από τα social media, δίνουν τον αντίλογο για το ενδιαφέρον πεδίο και τον ενημερωτικό ρόλο που ίσως έχουν οι πλατφόρμες.

Προσβάσιμες σε όλους οι εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου

Εκσυγχρονίζεται το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, καθώς οι ιθύνοντές του παρέλαβαν σήμερα ένα υπερσύγχρονο κινούμενο ανεβατόριο πισίνας ΑΜΕΑ (pool lift) για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία ή με περιορισμένες ικανότητες.

Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση, που εξασφαλίζει γρήγορη, ασφαλή και άνετη πρόσβαση στις κολυμβητικές δεξαμενές σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Nick Cave: Το παιδικό βιβλίο με κείμενα και ζωγραφιές του

O Nick Cave κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «The Little Thing» με κείμενα και ζωγραφιές του - Τι δηλώνει για την ιδέα, την έμπνευση και τη δημιουργία του.

Ένα πολύχρωμο παιδικό βιβλίο με κείμενο και ζωγραφιές του Nick Cave. Ένα βιβλίο που ακούγεται με τη φωνή του Cave και τη μουσική του Cave και του Warren Ellis. Ένα βιβλίο παράλληλο με την υψηλή τέχνη του ee cummings.