Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Ευχάριστες και ωφέλιμες δραστηριότητες με ένα skateboard (για μικρά παιδιά και παιδιά με αναπηρία).

Εκτός από τον κλασικό τρόπο χρήσης του skateboard με τη μετακίνηση του ατόμου πάνω στη σανίδα σε όρθια στάση και τη δύναμη του ενός ποδιού μπορείτε να δοκιμάσετε και τις εξής δραστηριότητες:

Αναπληρωτές: Όλες οι άδειες που δικαιούνται και οι νόμοι που τις προβλέπουν

Μια πολύ χρήσιμη ενημερωτική ανάρτηση για όλες τις άδειες που δικαιούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μαζί με τις σχετικές νομοθεσίες που τις προβλέπουν, έχει αναρτήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και αναδημοσιεύουμε για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών.

Πρώτη μέρα στο σχολείο; 5 βιβλία για ομαλή προσαρμογή από τις εκδόσεις Διόπτρα

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο είναι ιδιαίτερες, μοναδικές, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και στρες, τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Όλοι και όλες έχουμε από μια ιστορία να θυμηθούμε με τα έντονα συναισθήματα που νιώσαμε: Αγωνία. Φόβος. Αμφιβολία. Προσμονή. Ενθουσιασμός.

Έτοιμο το νέο Ειδικό Σχολείο Περιστερίου

Το πρώην 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου μετά από ολοκληρωτική ανακατασκευή μετατράπηκε σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσει κανονικά το νέο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου.

Διαδικτυακή Ημερίδα: «Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

Tην 2η Διαδικτυακή Διημερίδα με θέμα “Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας”, συνδιοργανώνουν, το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας “ΤΗΜΕΝΟΣ” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University, στο Σίδνεi της Αυστραλίας

Πρακτικά του συνεδρίου «Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος»

Δημοσιεύτηκαν τα Πρακτικά του συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας στις 17-19 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος»

Διαβάστε και μεταφορτώστε τα Πρακτικά από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής: http://iep.edu.gr/images/synedrio/Praktika_TaSxolikaEgxeiridia_c_o.pdf

Ιταλία – ΛΟΑΤΚΙ+: Αντιδράσεις από γονείς του ίδιου φύλου

Είτε πρόκειται για σχολικές δραστηριότητες είτε για επισκέψεις γιατρών, η Maria Silvia Fiengo και η Francesca Pardi συμμετείχαν πάντα υπό κοινού στην ανατροφή των τεσσάρων παιδιών τους.

Όμως, τους τελευταίους μήνες –αφού η ιταλική δεξιά κυβέρνηση άρχισε να βάζει εμπόδια στην καταχώριση γονέων του ίδιου φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης– η ζωή που έχουν δημιουργήσει μαζί έχει οδηγηθεί σε αβεβαιότητα.